Газета » ПОДІЇ

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-25') and ((cat_id = '3')or('0' >= '3')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(3 = '13')) order by id desc LIMIT 320, 20

Як побороти лісову мафію?

Після революційних подій активісти дедалі частіше звертають увагу на найкорумпованіший і найкримінальніший сектор Закарпаття — лісову мафію. Час від часу з’являються публікації про те, що в області стрімко зростають несанкціоновані вирубування лісу. Ліси Закарпаття просто зникають. Скоро закарпатцям не буде куди ходити по гриби та ягоди.

В Ужгороді з’явився меморіал   закарпатському журналістові   Михайлові Бабидоричу

Сьогодні це перший пам’ятник мас-медійникам області, відкритий за часів незалежності. Його відкрили 6 червня в День журналіста з ініціативи Медіа-центру й відділення журналістики УжНУ. Автором меморіалу є Михайло Белень, заслужений художник України, скульптор, доктор мистецтвознавства.

Майже 200 переселенців   із Криму та 20 зі Сходу обрали Закарпаття новим домом

199 переселенців із АР Крим, із яких 150 цивільних і 49 військовослужбовців із сім’ями, оселилися в Закарпатті. Про це під час селекторної наради повідомив заступник губернатор Михайло Рівіс, посилаючись на дані обласного штабу з питань розміщення переселенців, які прибувають на територію краю.

Народне віче в Ужгороді   оголосило про створення   чесного люстраційного комітету

28 травня в Ужгороді на площі Народній пройшло народне віче «Чесна люстрація». Кілька сотень громадських активістів, патріотів та тих, хто небайдужі до рідного краю, прийшли висловити свою думку. Результатом цією зустрічі стало створення такого органу, як ГО «Люстраційний комітет Закарпаття».

Губернатор Закарпаття   Лунченко спростував інформацію про своє звільнення

Цього тижня сайт «Мукачево.net», підконтрольний Вікторові Ба­лозі, оприлюднив ін­формацію про те, що голова Закарпатської ОДА Валерій Лун­ченко написав заяву про відставку. Інтернет-видання посилається на власні джерела в обладміністрації. Журналісти твердять у своєму тексті, що Лунченко одразу написав заяву після перемоги Порошенка на виборах президента.

Конкурс на головного міліціонера області перетворився у фарс

Цього тижня в Ужгороді хтось намагався організувати громадські слухання щодо оголошеного міністром МВС України Арсеном Аваковим відкритого конкурсу на посаду начальника УМВС України в Закарпатській області.

Коли закінчиться війна

Вісті з фронтів на Сході України все ще залишаються тривожними. Сепаратисти спокійно обстрілюють із мінометів наші телевежі, влаштовують засідки на українських десантників, захоплюють адмінбудинки та техніку. Навіть історичний музей радянської зброї захопили. Генпрокуратура підтвердила, що бойовики вже вбили 78 громадян.

Дівчина, в яку   влучила блискавка, вижила, але нічого   не пам’ятає

У с. Малий Раковець Іршавського району в 17-річну школярку влучила блискавка. Дівчина разом із матір’ю й бабусею копала картоплю на ділянці біля лісу і слухала через навушники музику. В кишенях у неї були два мобільні телефони.

Споживча корупція, або Як няньо синові бізнес робить

Цього літа Україна відзначатиме 23-річчя незалежності. Вже виросло ціле покоління. Проте й досі є окремі галузі господарської діяльності, для яких, так би мовити, час зупинився. Таким острівцем радянської влади є, зокрема, споживча кооперація.

В Ужгороді в обласному музеї архітектури і побуту розпочала роботу виставка буддiйського мистецтва «

Це єдина унікальна мандрівна експозиція, що складається з понад 300 оригінальних експонатів, привезених із Тибету, Непалу, Бутану та Індії.

Закарпатці стали менше   відмовлятися від щеплень

До 30 квітня в Закарпатській області в рамках Всесвітнього тижня імунізації дев’ятий рік поспіль здійснюються заходи, спрямовані на просування одного з найдієвіших інструментів охорони здоров’я у світі — використання вакцин для захисту людей різного віку від хвороб. У 2014 році запропоновано провести Всесвітній тиждень імунізації під гаслом «Не відставайте від життя!», повідомляє прес-центр УОЗ у Закарпатській області.

Депутатська істерія

Чергову сесію обласної ради, яка відбулася в четвер, важко назвати спокійною. Імпульсивні висловлювання, звинувачення, сварки, грюкання дверима — в такій напрузі проходив розгляд питань порядку денного.

Як обиратимуть президента в Закарпатті

Як відомо, 25 травня повинні відбутися вибори Президента України. Часу на агітацію залишається зовсім мало. Кандидати вже вирушили в поїздки на зустрічі з потенційними виборцями, у пресу повалила іміджева інформація.

Головний міліціонер сам   звільнятися не збирається

У вівторок під стінами обласної міліції зібралися активісти — трохи більше півсотні осіб — з метою висловити протест головному міліціонерові області, полковникові Сергієві Шараничу.

Сергій Шаранич:   «Я міліціонер, а не політик»

Нещодавно закарпатську міліцію очолив 49-річний полковник Сергій Шаранич, який віддав правоохоронним органам роки, а останнім часом працював у міліції Львівщини. Таке призначення не сподобалося одному сумнозвісному клану, який різними засобами домагається звільнення новопризначеного начальника. Однак переважна більшість особового складу та експертів переконані — Сергій Шаранич високопрофесійний правоохоронець і він на своєму місці. Сьогодні Сергій Олексійович наш гість.

«Податок на губернатора», дороги та лижний курорт

Нотатки з прес-конференції губернатора.

Обласний прокурор знає про чимало корупційних схем   і готовий їх розкривати

Головний прокурор Закарпатської області, старший радник юстиції Олег Сидорчук оголосив про боротьбу з корупційними схемами. Про це він заявив у понеділок під час своєї першої прес-конференції на новій посаді.

Правові колізії навколо вартості закордонного паспорта

Паспортна епопея цього тижня набрала нових обертів. Все почалося з того, що у вівторок активісти прийшли під стіни обласного управління Держміграцслужби з вимогою отримати закордонний паспорт за 170 грн.

Маєтковий переполох

Дачу Медведчука захопив «Правий сектор», «поохороняв», а потім повернув назад.

Першого заступника прокурора «пролюстрували»

Громадський люстраційний комітет Закарпаття оголосив на своїй сторінці у Facebook про збори мешканців районів для обговорення кандидатур голів РДА. Разом із тим дії приїжджих ніхто не координував. Між люстраторами розпочалися якісь перепалки, вони не могли дійти одностайності щодо питання люструвати чи не люструвати першого заступника обласного прокурора Івана Кайла і чому карта впала саме на нього.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат