Ужгородські освітяни уклали угоду про спів-працю з поляками

Ужгородські освітяни уклали угоду про спів-працю з поляками 20.06.2014 11:46 ПОДІЇ

Товариство «Баладгора» (голова товариства Мажена Онишканич), що діє в польському селі Мокре, днями в Ужгороді підписало кілька угод про співпрацю з управлінням освіти Ужгородської міської ради, з Ужгородським міським осередком Всеукраїнського громадського товариства «Бойківщина ХХІ ст.» (голова товариства Галина Ігнацевич), із Ужгородською спеціалізованою ЗОШ № 5 із поглибленим вивченням іноземних мов, Ужгородською ЗОШ № 6 ім. В. С. Гренджі-Донського.


«Дуже радий, що саме з польським народом у нас щороку розгортається дедалі тісніша співпраця. Мабуть, так, як Польща, Україну не підтримує ніхто серед країн ЄС. Нехай частіше наші діти їдуть до вас, а ваші до нас, хай наші культури взаємно збагачуються», — висловився директор ЗОШ № 5 Петро Кіндюх.

Також уже 11 років співпрацюють Центральне об’єднання українців у Польщі (місто Санок) та Товариство польської культури в Закарпатській області ім. Гнєви Волосєвич (голова Галина Вакарова).

«Наша співпраця з польським товариством в Ужгороді — культурно-освітня, завдяки цій співпраці ми раз на рік можемо привезти нашу молодь, дітей, які можуть виступити тут. У свою чергу, товариство польської культури допомагає знайти нам обдаровані таланти з України, які могли би виступити в нас. Ми разом робимо конференції про видатних людей», — додала Маріанна Яра, вчителька української мови в польському місті Санок.

Ужгородські освітяни уклали угоду про спів-працю з поляками

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат