Майже 200 переселенців   із Криму та 20 зі Сходу обрали Закарпаття новим домом

06.06.2014 16:16 ПОДІЇ

199 переселенців із АР Крим, із яких 150 цивільних і 49 військовослужбовців із сім’ями, оселилися в Закарпатті. Про це під час селекторної наради повідомив заступник губернатор Михайло Рівіс, посилаючись на дані обласного штабу з питань розміщення переселенців, які прибувають на територію краю.


«Усі переселенці забезпечені тимчасовим житлом. Кілька переселенців змогли придбати постійне житло за власні кошти, — зазначив Михайло Рівіс. — До органів державного управління та місцевого самоврядування звернулися 90 сімей із питань поселення та праце-влаштування, 22 особам переведено пенсії, 13-м — соціальні виплати, 79 осіб зареєстровані за місцем проживання, 12 — за місцем перебування, оформлено 9 закордонних паспортів, 40 дітей, батьки яких звернулися, невідкладно влаштовані у школи та дитсадки, є 2 студенти, оформлені в УжНУ».

В обласному бюджеті передбачено 1,8 млн. грн. на забезпечення транспортування, харчування та розміщення в санаторіях та готелях краю переселенців. Крім того, Головне управління Держземагентства в Закарпатській області визначило 31 земельну ділянку для надання переселенцям з АРК під будівництво житла.

Через загострення ситуації на Сході країни сьогодні немає можливості відстежувати силами обласного штабу кількість біженців із територій Луганської та Донецької областей. Нині офіційно таких зареєстровано 20 осіб, 5 із яких — діти, повідомляє Управління інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю ОДА.

ТЕГИ : Михайло Рівіс

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат