Народне віче в Ужгороді   оголосило про створення   чесного люстраційного комітету

30.05.2014 16:52 ПОДІЇ

 

28 травня в Ужгороді на площі Народній пройшло народне віче «Чесна люстрація». Кілька сотень громадських активістів, патріотів та тих, хто небайдужі до рідного краю, прийшли висловити свою думку. Результатом цією зустрічі стало створення такого органу, як ГО «Люстраційний комітет Закарпаття».


«Він матиме можливість висловлювати свою думку і радити майбутньому нашому президенту, щоб його команда на місцях не була представлена однією силою, однією «сім’єю». Щоб у суспільстві, для демократичного розвитку існував баланс сил, щоб ми могли справедливо стверджувати, що це влада народу і вона представляє інтереси кожного куточка Закарпаття», — зазначили активісти, що представляли на віче різні громадські організації краю.

Громадські організації висунули представників з усіх регіонів, щоб активно запрацював новий ефективний громадський орган. Він дійсно перезавантажить владу, а не буде проявляти «вибіркову активність», як це було досі в існуючого «кишенькового люстраційного комітету», який виконував завдання клану Балог.   Мітинг, за словами його організаторів, проводився на підтримку демократії та на знак протесту проти фактичної узурпації влади у Закарпатській області родиною екс-міністра МНС Віктора Балоги.

«Оскільки сьогодні громадські організації Закарпаття виступили з ініціативою, ми як ГО не можемо стояти осторонь політичних подій. Тому ми включилися в цей процес. Це нормальна побудова громадянського суспільства, коли громада зможе контролювати нові призначення. Кожна організація висунула своїх кандидатів у комітет, зокрема від ГО «Самодопомога Закарпаття» рекомендовано професійного юриста Юрія Фрінцка. Ми вважаємо, що він влучна кандидатура, щоб представляти якусь частину громади», — зазначив у своєму коментарі співголова ГО «Самодопомога Закарпаття» Володимир Химинець.

«Наша позиція чітка: клан Балог намагається знову узурпувати владу в області й це при тому, що сім’я вже близько 20 років, нехтуючи мораллю, прилаштовується до різних політичних сил з метою влади і при цьому зібрала значний капітал у приватні засіки. Ми за люстрацію, в першу чергу цього клану, і при цьому ми не хочемо, щоб нам дорікали певною заангажованістю, тому не делегуємо своїх представників у новостворений люстраційний комітет», — заявив керівник Закарпатської неформальної молодіжної організації «Фронт опору» Орест Піддубний.

Довкола описаної події у соціальних мережах уже точаться суперечки між прихильниками Балоги — тими, хто «не бачить гріха» у переступанні меж моралі й закону заради «великої мети і загального блага», та їхніми опонентами, що бажають стояти на засадах законності, персональної відповідальності кожного політика перед громадою та нових стандартів щойно народженої української демократії, яка породжена столітніми традиціями високого гатунку   європейської демократії.

ТЕГИ : віктор балога

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат