Газета » ПОДІЇ

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-26') and ((cat_id = '3')or('0' >= '3')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(3 = '13')) order by id desc LIMIT 240, 20

В Ужгороді   перерахують голоси

В Ужгороді ряд політиків уже оголосили, що ТВК фальсифікувала результати виборів на користь партії «Наш край». Голов­ним чином ці голоси були відібрані від партії «Опозиційний блок» та інших політичних сил.

Через тиждень на мерському «рингу» — Ратушняк і Андріїв

Цього тижня стали відомими офіційні результати місцевих виборів. Як ми вже повідомляли, до Ужгородської міської ради потрапили дев’ять партій, які отримали підтримку понад 5 відсотків виборців: «Відродження», БПП «Солідарність», «Патріот», «Наш край», Європейська партія України, ВО «Батьківщина», «Єдиний центр», «Самопоміч», КМКС — Партія угорців України.

Підкупи і революція

Так, це були брудні вибори в Ужгороді. Тотальні підкупи з боку братків Андріїв обурили політикум. Юрко Світлик згадав, що він до того, як стати кандидатом від порошенківської «Солідарності», був у Громадському конвенті. А тут ще й кандидат у мери Михайло Качур та його партійний бос нардеп Валерій Пацкан вирішили заварити революцію.

Закарпатським прикордонникам вручили бойові прапори   та ключі від квартир

20 жовтня на території Чопського прикордонного загону відбулися дві важливі події: освячення нових бойових прапорів та отримання сім’ями чопських прикордонників нових квартир. Бойові прапори одержали військовослужбовці Чопського та Мукачівського прикордонних загонів. 900 із них брали участь у виконанні завдань антитерористичної операції на сході, більше тридцяти   відзначені вищими державними нагородами, з яких троє — посмертно.

Катастрофічні дороги і їх   фінансування

На поточний ремонт і утримання доріг області цього року Служба автомобільних доріг Закарпаття отримала з державного бюджету 70,7 млн. гривень, 55,9 мільйона з яких використали на дороги державного значення, 14,8 млн. гривень на шляхи місцевого значення. Про стан доріг і поточні проблеми розповідав начальник відомства Михайло Попович.

Українсько-угорська група   фахівців розроблятиме механізм пропуску автівок через міст   «Чоп—Загонь»

Пропускна спроможність мосту на пункті пропуску «Чоп—Загонь», який неодноразово закривали для ремонтних робіт та проведення реконструкції, все одно не відповідає існуючій інтенсивності руху.

Закарпаття може стати пілотним краєм у втіленні Програми Європейського територіального співробітницт

Словацькі інвестори готові вкладати гроші в сміттєпереробну галузь та енергоощадні технології Закарпаття. Про це під час зустрічі з головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем повідомив Надзвичайний та Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Юрай Сівачек.

Пам’ятник ромові з мітлою   в Мукачеві: приниження   людської гідності?

Закарпатські активісти обурені встановленим пам’ятником ромові, який підмітає вулиці в Мукачеві. Вони вважають, що мукачівська влада в такий спосіб принизила гідність ромського населення.  

У закарпатських   містах будуть свої   тарифи на воду

Цього тижня стало відомо, що підприємства водопровідно-каналізаційного господарства малих міст будуть формувати окремі тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення. Відтак ціна на воду у різних містах буде різною.

Лісогуби начхали на владу і правоохоронців

Ми неодноразово розповідали про те, що ще ніколи в Закарпатті так не винищували ліси, як це відбувається зараз. Незважаючи на те, що закон про заборону вивозу лісу-кругляка було прийнято ще у квітні, президент Порошенко підписав його зовсім недавно. Але набути чинності він повинен тільки з листопада.

У погоні за Шегеном...

Нововведення, пов’язані з біометрикою Шенгенських віз, як і теперішня ситуація на Сході України не вплинули на умови видачі українцям цього документа для відвідин країн Шенгена. Про це нашому кореспондентові повідомила генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Буріянова.

Скільки грошей і на що витратила Ужгородська міськрада

Загалом на благоустрій міста виділяються дуже великі кошти: за 4 роки було виділено мільйон гривень тільки на зелені насадження. На 200 сакур, які досягають 2 метрів, було виділено 40 тисяч гривень, тобто одна сакура коштувала 2000 гривень! На притулок безпритульних тварин було виділено мільйон гривень, а там збудовано якихось 20 вольєрів. І ви після цього хочете сказати, що гроші не списуються?» — зазначив ужгородський активіст Ференц Бакі під час нещодавньої прес-конференції в Ужгородському прес-клубі.

Очільника ДАІ Свалявщини відсторонили від роботи

Перевіряється факт побиття ним місцевого мешканця у приміщенні райвідділу ДАІ.

Якою буде нова поліція Закарпаття

230 нових полісменів підготують у області через чотири місяці. Вони патрулюватимуть Ужгород, Мукачево і відрізок траси між ними. Це будуть хлопці й дівчата такі, як у Києві, Харкові, Одесі, Дніпропетровську, а також інших містах України. Нові поліціянти, крім своїх безпосередніх обов’язків, будуть усміхатися й фотографуватися з народом, як це роблять патрульні Києва, адже під час навчання пройдуть і серйозний тест, який визначає її ціннісний, психологічний портрет. А взагалі має змінитися не зовнішній вигляд міліції, а її сутність.

Мукачівські події й повернення Москаля

Про Мукачево знову заговорила вся Україна. Так уже було на виборах мукачівського мера у 2004 році. Бандити, фальсифікація, кров та сльози.

Порошенко привіз   арсенал нових кадрів:   від губернатора до СБУшника

Кульмінацією подій, які останній тиждень відбулися в області, став візит президента Петра Порошенка разом із головним міліціонером та СБУшником України. В середу, після годинного очікування у сесійній залі розпочалося офіційне представлення нового очільника області Геннадія Москаля.

Ремонт дороги   до губернаторської вівчарні

Про занедбані закарпатські дороги і говорити не варто. Люди в деяких селах навіть перекривають рух, щоб звернути увагу влади на жахливі дороги. Однак громадські активісти помітили одну дивну деталь — капітальний ремонт дороги проводиться на Хустщині до... вівчарні. І стверджують, що вона належить губернаторові.

Прокурор запевнив, що протизаконно знімати   з поїздів військовозобов’язаних

А також висловився про «Корону», інцидент
у прокуратурі та напад на журналістів.

Скандал навколо ромів і «швидкої»: звинувачення, образи і агресія

Цього тижня неабиякий скандал розгорівся в Ужгороді навколо лікарки швидкої допомоги і ромів. Жінку звинуватили в тому, що вона на виклик прибула нетвереза і відмовилася надавати допомогу маленькому хлопчикові.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат