Катастрофічні дороги і їх   фінансування

16.10.2015 17:06 ПОДІЇ

На поточний ремонт і утримання доріг області цього року Служба автомобільних доріг Закарпаття отримала з державного бюджету 70,7 млн. гривень, 55,9 мільйона з яких використали на дороги державного значення, 14,8 млн. гривень на шляхи місцевого значення. Про стан доріг і поточні проблеми розповідав начальник відомства Михайло Попович.


За виділені кошти провели ямковий ремонт 998,6 км доріг на найбільш зношених ділянках.

«Останнім часом у деяких громадах Закарпаття зростає соціальна напруга — люди вдаються до перекриття автодоріг із вимогою ремонту того чи іншого шляху. Основна причина такої ситуації — брак коштів на ремонт доріг. Фінансування на цей рік дорожньої галузі не мінімальне, а катастрофічне, — наголосив Михайло Попович. — У 2008 році Служба автомобільних доріг Закарпаття мала на ремонт та утримання доріг 220 млн. гривень. Цьогоріч — 100 млн. гривень. А ціни в кілька разів зросли».

Цього року 162 млн. гривень надійшло в громади на ремонт доріг комунальної власності та місцевих шляхів загального користування в межах населених пунктів. Тож органи місцевої влади мають змогу самостійно вирішувати наболілі місцеві дорожні проблеми.

Капітальні ремонти доріг в області не проводилися вже десятки років, хоча, згідно з нормами, кожного року на дорогах загального користування області необхідно проводити до 150 км капітальних і щонайменше 500 км середніх поточних ремонтів доріг, повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА. «Для виконання таких робіт щорічно необхідне фінансування у розмірі близько 750—800 млн. гривень, — зазначає чиновник. — Згідно з проведеним навесні обстеженням, 77 % доріг області вражені ямковістю». Всі роботи, які проводить на дорогах області Служба автомобільних доріг, нині виконує ДП «Закарпатський облавтодор» — саме це підприємство виграло тендер.

Наразі дорожники краю готуються до зими: ремонтують стару техніку, поповнюють запаси солі. «На складах поки що 2300 тонн «підсипних» матеріалів за потреби 18 830 тонн та 875 тонн технічної солі за потреби на зимовий період 3658 тонн. Поповнення запасів солі залишається проблематичним, оскільки облавтодор боргує підприємству «Артемсіль» 840 тис. гривень за минулорічні поставки».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат