Газета » ПОДІЇ

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-26') and ((cat_id = '3')or('0' >= '3')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(3 = '13')) order by id desc LIMIT 340, 20

Хто керуватиме районами?

У вівторок голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко за принципом оприлюднення кандидатур своїх заступників перед затвердженням оприлюднив список кандидатів на посади голів райдержадміністрацій.

Закарпаттю   до перезавантаження влади ще далеко

Сепаратистські прояви та питання автономії Закарпаттю наразі не загрожують. На цій тезі зійшлися експерти — професор УжНУ, історик Сергій Федака, соціолог Віктор Пащенко та дипломат Ален Панов — учасники круглого столу, який днями відбувся у прес-центрі «Закарпатської правди». В інших питаннях між деякими експертами виникали розбіжності.

На Рахівщині «ЄЦівці» за владу боряться з громадою

Протистояння у Рахівському районі стосовно майбутнього голови РДА є одними з найзапекліших у області. Справа дійшла до того, що перед будівлею райдержадміністрації були встановлені барикади з шин, а районом роз’їжджають агресивно налаштовані активісти.

Росія на танках поверне Януковича до влади

На жаль, цей тиждень був відзначений ескалацією російсько-українського протистояння. Росія і надалі не визнає нинішньої влади і має намір встановити в Україні ту владу, яка їм подобається.

З головної площі Закарпаття вкрали декоративні кущики

Нагадаємо, що площу Народну перед Закарпатською обласною держадміністрацією почали реконструювати минулого року. В листопаді по її периметру висадили декоративні кущики самшиту, посередині проклали кам’яні доріжки, цієї весни планувалося побудувати фонтан.

Новий начальник обласної   міліції обіцяв нещадно позбуватися хабарників у погонах

Але місцеві активісти заставили його написати заяву на звільнення.

Обласні депутати розпускатися не будуть

У середу обласні депутати зібралися на чергову сесію Закарпатської обласної ради. Зважаючи на ситуацію у країні, порядок денний складався з низки заяв та звернень закарпатських народних обранців до Верховної Ради України.

Посипалися голови

Повідомлення про масові звільнення начальників з’являлися впродовж останнього тижня.

Невдале міліцейське   призначення

Новому головному міліціонерові області нагадали про справу Нагірного.

Революція по-закарпатськи: без крові й нервів

Після того, як під час так званого «мирного наступу» в Києві загинули десятки людей, люди по всій Україні вибухнули гнівом. Звичайно, що найбільшим той гнів був у Західній Україні. Наші сусіди знову захоплювали адміністративні будівлі, а також будівлі силових структур, вимагали від правоохоронців перейти на бік народу, а також роззброювали військові частини. Не обійшов боком цей логічний спалах протесту і нашу область.

Захоплення адміністрації:   закарпатське віддзеркалення всеукраїнських подій

У вівторок активісти ужгородського Євромайдану розібрали залишки барикад, встановлених на площі перед будівлею Закарпатської ОДА. Після отримання інформації про нові жертви на Майдані в Києві в області було оголошено загальну мобілізацію на Київ. Знову почали формувати автобуси з добровольців та подальше перевезення їх у столицю.

На Драгобраті загинув турист із Іллічівська, що катався на санках

Трагедія сталася на популярному гірськолижному курорті Драгобрат у Рахівському районі. 40-річний мешканець із м. Іллічівськ Одеської області разом зі своїми рідними приїхав відпочити в гори.

Підлітки втекли з інтернату, щоб заробляти жебракуванням   у Києві

25 січня з Перечинської школи-інтернату зникли четверо вихованців від 14 до 17 років.

Для чого голові райради додаткові   800 тисяч

Бюджетний конфлікт стався на Виноградівщині. Прийняття бюджету району було під загрозою зриву. Як виявилося, голова райради, ставленик Балоги Олег Любімов зажадав на свої райрадівські потреби додаткових 800 тисяч гривень.

Завдяки відеосистемам лісових пожеж в області поменшало

У 2013 році в області було зафіксовано 5 лісових пожеж. Про це під час брифінгу розповів журналістам начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Ігор Фізик.

Закарпаття забезпечує себе   майже на 75 %

Закарпаття з понеділка з бюджетом у понад три мільярди гривень. Основний фінансовий документ, який забезпечує соціально-економічний розвиток регіону, цього року вагоміший, хоча основна тенденція не змінилася — бюджет і надалі соціально орієнтований. 50 % коштів у 2014-му спрямують на охорону здоров’я, 30 % — на освіту.

Русинський словник вже три роки чекає на фінансування

У понеділок відбулася чергова сесія обласної ради. Основне питання — бюджет. Попри наявні різного роду доповнення та різні думки стосовно коштів на ті чи інші сфери, депутати таки прийняли основний документ для області.

Мітинги, барикади, створення Закарпатської Народної Ради, позов прокуратури

Чимало подій навколо ужгородського Майдану сталося цього тижня. Все розпочалося зі зміни місця дислокації. Ще у п’ятницю 24 січня близько тисячі прихильників Майдану спочатку пікетували Ужгородську міську раду, а потім перебазувалися під будівлю ОДА.

На Закарпатті поба­чив   світ історико- авто­біографічний роман про русинів

Днями у прес-центрі «Нове Закарпаття» власну книгу «Я єсть русин, русин і буду» презентував Петро Мазур. Це історико-автобіографічний ро­ман, у якому власні життєві історії та переживання переплітаються з життям краю в цілому.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат