Першого заступника прокурора «пролюстрували»

21.03.2014 16:30 ПОДІЇ

Громадський люстраційний комітет Закарпаття оголосив на своїй сторінці у Facebook про збори мешканців районів для обговорення кандидатур голів РДА. Разом із тим дії приїжджих ніхто не координував. Між люстраторами розпочалися якісь перепалки, вони не могли дійти одностайності щодо питання люструвати чи не люструвати першого заступника обласного прокурора Івана Кайла і чому карта впала саме на нього.

Під час жвавих обговорень раз по раз звучали звинувачення у замовності дій люстраційного комітету. Зрештою представники «Парвого сектору» таки привели на площу заступника прокурора. Василь Маняк, голова Громадського люстраційного комітету Закарпаття, зачитав посадовцеві висновок, згідно з яким, «Іван Кайло немає морального права обіймати керівні посади в органах прокуратури та органах державної влади України». На люструванні Кайла були присутні кілька людей, за словами яких вони стали жертвами прокурора, і представники районів. Не давши змоги відреагувати першому заступникові прокурора на звинувачення, присутні вимагали від нього заяви на звільнення. Іван Кайло не піддавався на заклики. Йому почали погрожувати скотчем і стовпом, але це теж не вплинуло на зміну думки посадовця. Він навідріз відмовився добровільно писати заяву на звільнення, на противагу цьому зазначив: якщо спеціальна перевірка знайде в його діях склад злочину, він піде, в іншому разі — ні. Морили прокурора на площі кілька годин, потім Кайло викликав на підмогу головного прокурора області Олега Сидорчука. Після довгих перемовин учасники дійшли згоди — оцінку діям Кайла дасть Генпрокуратура, а доти перший заступник прокурора буде відсторонений від справ. Василь Маняк передав пакет зібраних матеріалів про роботу Кайла Олегові Сидорчуку. Люди таки настояли, щоб Іван Кайло хоч якусь написав заяву, відтак той написав спершу заяву на відпустку, хоча право першої відпустки після призначення на роботу наступає щонайменше через півроку, а потім заяву на відсторонення від справ, хоча це теж повинен вирішувати не Кайло. Потім люстрованого прокурора таки відпустили.  

Зрештою обговорення подій перенеслося знову у соцмережі, де один із активістів ужгородського Євромайдану, представник ГО «Сила народного контро­лю» Іван Данацко підсумував день так: «Із сьогоднішнього цирку я зрозумів одне — хто не подобається Балогам, того терміново люструють. Я розумію, що Кайло — той чоловік, який повинен піти, але разом з іншими колегами, а так це виглядає, як політичне замовлення».

ТЕГИ : Іван Кайло

Коментарі :


24.04.2015 11:32 Олег

Где можно найти доказательства вины Ивана Кайла?


23.03.2014 15:29 кагал

десь так є, але не треба узагальнювати


23.03.2014 13:22 gen

кайло-бандит і хабарник. Це знають всі у Виноградові й Хусті.


22.03.2014 16:45 Галка

Як вже надоїв цей "майдан"!   Він себ зжив, тепер це вже звичайнісінька банда, яку використовують "замовники" для зведення рахунків зі свохми опонентами


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат