Газета » ПОДІЇ

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-26') and ((cat_id = '3')or('0' >= '3')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(3 = '13')) order by id desc LIMIT 420, 20

В УжНУ навчатимуть майбутніх держслужбовців

З нового навчального року УжНУ здійснюватиме підготовку фахівців у галузі знань 1501 «Державне управління» спеціальності 8.15010002 «Державна служба». Відповідний дозвіл надано рішенням Акредитаційної комісії України від 27 червня 2013 року. З 10 липня до 10 серпня можна подавати документи на навчання, а вступні випробування триватимуть з 11 по 25 серпня.

Генпрокуратура закрила дві   резонансні закарпатські справи

Днями журналісти Тиждень.ua   у статті «Резонансні ДТП 2012 року: один засуджений та дві закриті справи» намагалися з’ясувати, на якій стадії перебуває розслідування резонансних ДТП, що трапилися в Україні минулого року. У рейтинг резонансних аварій видання потрапили і дві жахливі ДТП, що сталися на Закарпатті. Мова йде про ДТП на об’їзній Ужгорода, в якій загинув байкер, та ДТП, що сталася на Виноградівщині за участі помічника прокурора Виноградівського району, в якій загинуло двоє людей. Як з’ясувалося, обидві справи на сьогодні вже закриті.

О. Вілкул: Встановлення   «знаків категорії об’єкта»   на туристичних об’єктах   сприятиме підвищенню я

Для підвищення якості послуг, що надаються готелями, для розвитку туризму, зокрема росту туристичної привабливості України, уряд ухвалив постанову, згідно з якою на всіх об’єктах туристичної інфраструктури будуть встановлені офіційні «знаки категорії об’єкта» (те, що в Європі називається кількістю зірок). Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

Два рекорди на Купала

Минулих вихідних на Міжгірщині, під керівництвом голови обласної асоціації «Закарпатський морж» та головного вуглеходця Богдана Дикого був встановлений рекорд України в області з ходіння розпеченим вугіллям. З Києва спеціально у гірське село Ізки прибула представниця Книги рекордів України Лана Вєтрова.

На Параді наречених збирали гроші для покинутих немовлят

Цьогорічний Парад наречених в Ужгороді став шостим за ліком. Участь у ньому взяли 100 наречених. Традиційно дівчата мали змогу змінити образ традиційних наречених, продемонструвавши глядачам оригінальні сукні та образи в них.  

УжНУ підвищив свій показник   у рейтингу університетів

Новації, запроваджені в УжНУ після приходу нового керівництва, вже дають перші результати. Університет увійшов до першої 50-ки академічного рейтингу вищих навчальних закладів у Топ-200 вишів України. Відповідний рейтинг днями опублікували видання «Дзеркало тижня» та інформаційний портал «Освіта.ua». Порівняно з минулим роком УжНУ піднявся на 3 сходинки.

Стара верба, що впала на автівки, могла впасти на дітей, котрі там завжди граються

У середу ввечері в Ужгороді у дворі багатоповерхівки на вул. Грушевського, 74 впала стара верба. Величезне дерево накрило собою відразу чотири припарковані під ним автомобілі, серйозно пошкодивши два з них — «Шкоду-Октавію» та «Деу-Матіз».

У Закарпатському пункті тимчасового розміщення біженців найбільше вихідців із Афганістану

У рамках відзначення Всесвітнього дня бі­жен­ців у пунк­ті тимчасового розміщення біженців у Закар­пат­ській області провели традиційний День відкритих дверей. Ігор Михайлишин, начальник ГУ Державної міграційної служби в Закарпатській області, привітав мешканців закладу та вручив подарунки наймолодшим.

У Колочаві відкрили новий музей

Цих вихідних у Колочаві на Міжгірщині вперше відбувся фестиваль ріплянки (місцева страва, яка готується з картоплі та муки). Домогосподарки змагалися з виготовлення найкращої ріплянки. Крім цього, в Колочаві відкрито новий експонат музею під відкритим небом «Старе село» — будинок соціалістичної доби. На фестивалі також відбулося кілька театралізованих атракцій зі сцен життя колочавців у різні історичні епохи.

«Швидка» на долоні

Суцільний контроль за бригадами, інформація про пацієнта сприятимуть якісній, і найголовніше, вчасній допомозі,
а також уникненню псевдовикликів.

Медики УжНУ роз­роб­ляють нову стратегію освіти у сфері   охорони здоров’я

Під час засідання ради ректорату УжНУ було озвучено ряд напрацювань робочої комісії, що займається питаннями вищої освіти в галузі охорони здоров’я. Як відомо, наразі в УжНУ діють три факультети і один інститут (разом це 33 кафедри) медичного спрямування. Кінцевою метою реформ у цій сфері є якісна підготовка фахівців.

Відтепер в УжНУ «червоні» дипломи випускникам вручатимуть ректор і високопосадовці краю

В УжНУ започаткували нову традицію — відтепер дипломи з відзнакою вручатимуть на найвищому рівні у присутності перших керівників краю. Таку ідею озвучив Федір Ващук, ректор УжНУ, доктор технічних наук, професор, під час привітання найкращих випускників 2013 року.

Словацькі ведучі державного радіо насміхалися з українок

До редакції звернулися наші читачі, які за подіями співочого конкурсу «Євробачення» слідкували з державного радіо Словаччини «ФМ Радіо». Як повідомили наші читачі, ведучі доволі нетолерантно коментували виступ українки Злати Огнєвич.

Мукачівські даїшники допомогли народитися дитині

До співробітників ДАІ, що патрулювали вулиці Мукачева, звернувся схвильований водій мікроавтобуса «Mercedes-Benz Vito», мешканець одного з угорськомовних сіл району.

Стіна байдужості

Заступниця мера Чопа Лариса Ступак звільнилася з роботи за власним бажанням.

Халатність дорожників   буде покарана

Про це під час брифінгу запевнив перший заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Свищо. Коментуючи випадки, коли дорожники засипали ями глиною або піском, чиновник зазначив: «Нам відомо про випадки, коли ремонти доріг виконували з грубим порушенням технологій. Одна справа, коли взимку дорожникам необхідно було для уникнення руйнування асфальтного покриття використовувати відповідні сипучі матеріали, як, наприклад, щебінь. І зовсім інша, коли ями на дорогах засипали землею. Це халатність. І дорожники, які халатно ставляться до виконання своїх обов’язків, нестимуть за це відповідальність».

Земельну документацію можна отримати через «Укрпошту

На Закарпатті реалізується проект «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту», який впроваджено на базі УДППЗ «Укрпошта». Основна мета проекту — створення зручних умов для мешканців віддалених селищ, а також пенсіонерів і громадян із обмеженими фізичними можливостями щодо отримання адміністративних послуг.

Студенти УжНУ здобуватимуть європейський диплом через систему відеоконференцій

Студенти УжНУ отримали змогу здобувати європейський диплом із допомогою мультимедійних аудиторій та надсучасної системи транскордонних відеоконференцій. Днями тут презентували, як на практиці триває навчальний процес із допомогою обладнання вартістю понад 300 тисяч євро.

Пленер у Осої

Тиждень відомі ужгородські й мукачівські митці, зокрема подружжя Петро і Габріелла Шолтеси, Іван Бровді, Петро Матл, Віктор Мигович, Микола Дзись-Войнаровський, Юлія Рогова, малювали в гірському селі Осій, що на Іршавщині, а саме в урочищі Кам’янка на базі відпочинку «Зачарована долина».

За сприяння Сергія Мошака   на Перечинщині відбувся пленер «Слідами Гаврила Глюка»

Впродовж десяти днів знані закарпатські художники, надихаючись красою Перечинщини, малювали її краєвиди. Десять іменитих митців краю зібралися на пленері, приуроченому до сторіччя з дня народження художника Гаврила Глюка.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат