Газета » ПОДІЇ

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-25') and ((cat_id = '3')or('0' >= '3')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(3 = '13')) order by id desc LIMIT 480, 20

Закарпатські депутати   попрощалися з шістьма   колегами та попросили грошей

На «кінець світу» закарпатські депутати зібралися на чергове пленарне засідання, на якому прийняли бюджет на наступний рік, достроково позбавили повноважень своїх колег-депутатів, які перебралися до Верховної Ради, сформували та проголосували за кілька звернень до прем’єр-міністра та Президента України. Також було прийнято кілька програм, зокрема, про фінансову підтримку громадських організації, підприємництво, інформатизацію краю тощо.

Ужгородська РДА залишилася   без голови

Голова Ужгородської районної державної адміністрації Руслан Чорнак написав заяву на звільнення за власним бажанням, інформують Інтернет-видання Закарпаття.

Закарпаття на третьому місці   за розгалуженістю шкіл мистецтв у сільській місцевості

Мистецьку освіту в області забезпечує 64 початкові спеціалізовані мистецькі навчальні заклади, половина з яких у селах. Юрій Глеба, начальник управління культури Закарпатської ОДА, відзначив, що область посідає третє місце з найбільшої розгалуженості шкіл мистецтв у сільській місцевості. У цих закладах навчається майже 15 тис. учнів.

УжНУ уклав угоди з Харківським політехом і Національною академією медичних наук

Цього тижня ректор УжНУ, доктор технічних наук, професор Федір Ващук уклав угоди з двома провідними вишами України.

Головну ялинку Закарпаття знайшли на Міжгірщині

Цього тижня розпочалося встановлення новорічних ялинок на центральних площах міст і селищ області. Головну ялинку Закарпаття, яка традиційно оселилася на пл. Народній біля будівлі ОДА, цього року везли з Міжгірщини. За словами першого заступника начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Василя Пукмана, шукали вічнознозелене дерево у трьох районах — Рахівському, Воловецькому і Міжгірському. Висота ялинки 20 метрів, а вік — 80 років. Вартість такого дерева складає 1 тис. 500 грн.

У грудні УжНУ вперше не матиме боргу за стипендії

У грудні всі студенти УжНУ вчасно отримають стипендію, а університет вперше не матиме боргу за виплатою стипендій. Про це йшлося під час засідання Вченої ради УжНУ цього четверга.

У Новорічно-Різдвяний період графік роботи Генконсульства Угорщини буде змінено

Приймання заяв на оформлення Шен-генської візи та доз-волу малого прикордонного руху в Генеральному консульстві Угорщини в м. Ужгороді у Новорічно-Різдвяний період дещо зміниться. З 22 до 27 грудня 2012 року та з 29 грудня 2012 р. до 2 січня 2013 року Генеральне консульство Угорщини в Ужгороді не працюватиме.

В Ужгородському замку ділилися   ідеями, вартими поширення

Конференція TedX Uzhgorod корисних креативних ідей, якими потрібно ділитися, проходила в Ужгороді вперше. Уважних слухачів не бракувало: інформація про подію активно поширювалася у соціальних мережах. Тема конференції «Рух вперед: люди і технології» включала три блоки доповідей, кожна з яких тривала не більше 15 хвилин.

«МММcсники» задіяли під піар   бруківку в центрі міста

Фінансова піраміда «МММ» періодично нагадує про себе і в Ужгороді. Її представники не цураються рекламувати свою компанію в будь-який спосіб.

Новий Кримінально-процесуальний кодекс додасть роботи міліції

Днями набув чинності новий Кримінально-прецесуальний кодекс (КПК). Напередодні го­ловний прокурор області Анатолій Петрфуня, голова апеляційного суду в Закарпатській області Микола Крегул, головний податківець Закарпаття Василь Іванчо, перший заступник начальника УМВС України в Закарпатській області Сергій Росоха торкнулися основних змін, які грядуть із новим кодексом.

Італійський композитор провів у Ужгородському замку концерт мікротонової музики

21 листопада в Ужгородському замку відбувся концерт мікротонової музики італійського композитора Ніколи Візаллі з проектом «Сеностріс».

Губернатор Ледида вважає,   що за рік «ЄЦ» зникне   з політичного олімпу

Очільник краю також вірить, що площа Народна «більше не буде пасовиськом».

Музей пивоваріння вдруге запрошує на незвичні нічні ексурсії

16-18 листопада 2012 року Музей пивоваріння у Львові відчинятиме свої двері для відвідувачів у досить незвичний час - вночі. Тому що саме у ці дні проходитиме культурна акція «Ніч у Львові», яка передбачає нічні екскурсії стародавнім містом, театралізовані дійства, мистецькі перформанси та багато іншого. Слід відзначити, що єдиний в Україні Музей пивоваріння приєднається до культурного заходу вдруге.

Авторський вечір Станковича завершив фестиваль «Музичне сузір’я»

В Ужгороді, у філармонії відбувся авторський вечір закарпатця, заслуженого діяча мистецтв, народного артиста та Героя України Євгена Станковича.

Пасажирський пункт пропуску «Ужгород» в очікуванні   реконструкції

На реконструкцію пасажирського пункту пропуску «Ужгород» планують витратити 47 млн. грн. Із них 36 млн. грн. це грантові кошти.

Середня пенсія закарпатців — 1186 грн.

Мінімальний розмір пенсії в області на сьогодні складає 856 гривень. Про це на брифінгу повідомила начальниця обласного Пенсійного фонду Анастасія Пентек. За її словами, розмір пенсії збільшується щоквартально. Востаннє пенсія зросла на 145 грн.

Закарпатських лікарів швидкої допомоги вбрали у червоне

Нові комплекти робочого одягу цього понеділка отримали працівники Ужгородської міської станції швидкої допомоги.

В області запрацює Центр з надання безкоштовної юридичної допомоги

З початку наступного року в Ужгороді запрацює Центр з надання безкоштовної вторинної правової допомоги. Про це під час конференції в рамках проекту USAID «Правова країна» повідомила в. о. начальника Головного управління юстиції в Закарпатській області Валентина Хаща.

Угорський Державний народний ансамбль розпочав гастролі з Ужгорода

Минулих вихідних стартувало турне Угорського Державного народного ансамблю. Перший концерт за підтримки Генерального консульства Угорщини в Ужгороді угорські артисти дали в обласному центрі.

Федір Ващук: «У зимовий період відпустки викладачів за власний рахунок не буде»

Для більшості факультетів та інститутів Ужгородського Національного університету навчальний процес у аудиторіях в основному буде завершений на початку грудня цього року.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат