Головну ялинку Закарпаття знайшли на Міжгірщині

Людмила Федоришина 07.12.2012 14:24 ПОДІЇ

Цього тижня розпочалося встановлення новорічних ялинок на центральних площах міст і селищ області. Головну ялинку Закарпаття, яка традиційно оселилася на пл. Народній біля будівлі ОДА, цього року везли з Міжгірщини. За словами першого заступника начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Василя Пукмана, шукали вічнознозелене дерево у трьох районах — Рахівському, Воловецькому і Міжгірському. Висота ялинки 20 метрів, а вік — 80 років. Вартість такого дерева складає 1 тис. 500 грн.


Що стосується цінової політики на ялинки, то Василь Пукман запевнив, що суттєвої різниці з минулорічними цінами не буде. Торік середню ялинку можна було придбати за 40 грн. Найдешевше новорічні деревця коштуватимуть безпосередньо в лісництвах, а вже дорожче у спеціально відведених точках продажу, оскільки там у вартість входитиме і транспортування ялинок. Загалом в області вже визначено 59 таких торгових точок, де продаватимуть легальні ялинки, всі вони будуть промарковані. Реалізація ялинок без відповідних бейджиків заборонена. За словами пана Василя, вже створено штаби для організації проведення охоронних заходів та рейдові групи для виявлення фактів незаконного вирубування новорічних ялинок. У минулому році лісівниками реалізовано близько 10 тис. ялинок, тоді як ліміт був 70 тис. Так сталося через те, що до області ввозилися також дерева з суміжних областей, зокрема Львівщини.

Щодо позитивних зрушень Василь Пукман повідомив, що цього року на 55 плантаціях області висаджено 91 тис. ялинок. До цього часу в області була лише одна плантація.

Людмила Федоришина

ТЕГИ : Василь Пукман

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат