Газета » ПОДІЇ

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-26') and ((cat_id = '3')or('0' >= '3')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(3 = '13')) order by id desc LIMIT 440, 20

Чим Закарпаття влітку вабитиме туристів?

Літній туристичний сезон на Закарпатті розпочався ще 25 квітня — з цвітіння сакур. Далі теж буде на що подивитися і де відпочити, зокрема на Берегівщині, Хустщині й Ужгородщині з’явилися нові комплекси, що використовують потенціал термальних вод, тож тепер їхати за кордон на басейни немає потреби.

Герої і тирани

Їхні колони рідшають. Бо ті, кому в роки війни було хоча би 18, уже мають під 90. З роками частішають намагання ревізії їхнього значення у війні. Хтось називає їх героями. Дехто — окупантами.

Генконсульство Угорщини   НЕ радить їхати через   КПП «Тиса (Чоп — Загонь)»

Останніми днями з огляду на травневі свята значно зріс рух на ППК «Чоп — Загонь», що значною мірою спричинено мікроавтобусами, які везуть пасажирів та багаж із Західної Європи.

Ужгородський «Зефірчик»   виборов перше місце на Міжнародному конкурсі в Києві

Нещодавно танцювальний ансамбль Центру   творчого розвитку дітей «Зефірчик» брав участь у Міжнародному конкурсі-фестивалі молодих виконавців «Кришталева мрія», що проходив у м. Києві.

Мегавихідні

Цього року календар прихильний до українців. Першотравневі свята, Пасхальні свята, а потім Свято перемоги. Фактично двотижневі вакації від 30 квітня до 13 травня. Важко між ними втиснутися у шпаринку, щоб трохи попрацювати.

Берегівські роми   знайшли в лісі маля «чупакабри»

Об’єктом дослідження працівників відділу ветеринарної медицини Берегівського району стала незвичайна тварина, яку місцеві роми знайшли в лісі й намагалися продати як породистого цуцика.

Головний архітектор розвіяв міф про площу Народну   і проект   архітектора Крупки

Головний архітектор області Микола Пігуляк днями під час прес-конференції оприлюднив проект пл. Народної від архітектора Крупки. «Це проектне рішення Крупки абсолютно відмінне від того, що є зараз. Проект не був реалізований, тобто площа в теперішньому її вигляді жодним чином не відповідає архітектурному задуму тодішніх архітекторів — це фактично незавершена її версія», — сказав Микола Пігуляк.

Мощі святого Дона Боско вшановували в костьолі Святого Георгія в Ужгороді

У четвер мощі католицького священика, покровителя дітей, молоді, батьків та педагогів, були доправлені в Ужгород.

Міністр екології приїхав   у Закарпаття не банош їсти

Три дні екологічний стан області вивчав міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков. Разом із губернатором Олександром Ледидою він відвідав ряд об’єктів, серед яких Мужіївський золоторудник, Музей лісу і сплаву, реабілітаційний центр для ведмедів, полігон для твердих побутових відходів, міні-ГЕС та форелеве господарство.

Депутати звинуватили   Івана Балогу в незаконності дій та перевищенні повноважень

У четвер відбулася чергова сесія Закарпатської обласної ради. Попри вражаючу оперативність минулих пленарних засідань, цього разу депутати довго «розкочегарювалися»». Перед початком присягу склали 5 нових депутатів. Таким чином, обласна рада поповнилася Балогами, серед яких син та дружина Віктора Балоги. Також лави депутатів поповнилися трьома «регіоналами» — Антал, Івашко та Садварі.

Cтуденти УжНУ матимуть пакет соціальних пільг   та безкоштовний Wi-Fi

В Ужгородському Національному університеті цілеспрямовано втілюється в життя довгострокова й масштабна програма соціальної підтримки студентів. Насамперед це стосується сфери розширення пільгових можливостей для здобуття якісної безкоштовної освіти.

В Ужгороді презентували першу наукову працю українських та угорських дослідників

У Генеральному кон­сульстві Угорщини в Ужгороді презентували першу спільну українсько-угорську накову працю.

Губернатор Ледида взявся   за медицину та дороги

Пріоритетом у цьогорічному бюджеті області стануть медицина, освіта та соціальний захист закарпатців. Детальніше про особливості головного фінансового документа розповів губернатор області Олександр Ледида під час останньої прес-конференції. Крім того, очільник краю повідомив про ряд об’єктів, які цього року вже будуть здані в експлуатацію, а також про ті, зведення яких лише планують розпочати.

Закарпатці одними з перших матимуть можливість отримати біометричні паспорти

Закарпатська область стане однією з перших, де почнуть видавати біометричні паспорти. Хоча закон стосовно нових біометричних паспортів набув чинності ще наприкінці минулого року, відсутність підзаконних актів трохи пригальмовує процес початку їхнього оформлення.

Ніколайчук   лукавив...

У минулому номері друкованого варіанту газети РІО ми розмістили інтерв’ю з колишнім в. о. ректора УжНУ Віталієм Ніколайчуком, у якому він намагався розповісти, хто ж винен у розвалі провідного університету краю.

На Перечинщині селяни   перегородили дорогу   вантажівкам (ДОПОВНЕНО)

19 лютого лісничий Перечинського лісгоспу звернувся до правоохоронців із повідомленням про те, що мешканці с. Тур’я Бистра самовільно встановили шлагбаум, який унеможливлює проїзд вантажівок.

Cпівробітники патрульно-постової служби здали кров для 7-річної дівчинки, хворої на лейкемію

7-річній Юлі з Ужгорода лікарі поставили страшний діагноз — лейкемія. Для першочергових лікувальних процедур необхідна була кров, причому негайно, а її в лікарні не виявилося. Не зумівши знайти донорів серед родичів і знайомих, батько дитини звернувся в Ужгородський міськ-відділ міліції.

Трупа з Житомира провела   в Ужгороді дводенні гастролі

Сучасні вистави з актуальними проблемами, провокаційною постановкою й відмінним музичним оформленням привіз до Ужгорода Житомирський академічний український музично-драматичний театр ім. І. Кочерги.

Кожен п’ятий виявлений   випадок онкозахворювання   в області в занедбаній стадії

Щорічно у краї близько у 3,5 тисячі пацієнтів діагностують рак. Загальна ж кількість онкохворих у області — 18,5 тисячі. Майже кожен четвертий-п’ятий випадок виявляється у занедбаній стадії хвороби, коли досягнути позитивного ефекту в лікуванні вкрай важко, а подекуди вже й неможливо.

В управлінні агропромислового розвитку чекають,   коли роздержавлять радгоспи

У 2012 році на Закарпатті виростили найбільше овочів та фруктів за останні 20 років. Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника головного управління агропромислового розвитку ОДА Віктор Тереля.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат