Газета » ПОДІЇ

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-20') and ((cat_id = '3')or('0' >= '3')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(3 = '13')) order by id desc LIMIT 500, 20

В УжНУ нарешті вирішили питання підготовки офіцерів запасу з числа студентів

Новий керівник УжНУ, доктор технічних наук, професор Федір Ващук підписав угоду «Про військову підготовку студентів УжНУ за програмою офіцерів запасу» з Академією сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного (м. Львів).

До Збройних сил України відправили 300 закарпатських призовників

Навесні до війська було відправлено 620 закарпатських призовників. Загалом за підсумками весняного призову Закарпатський військовий комісаріат разом із Вінницьким та Чернівецьким визнано кращим у Західному регіоні.

Головний комунальник області впевнений, що закарпатці взимку не замерзнуть

У Міжгірському районі вже включили опалення у бюджетних організаціях. Про це під час прес-конференції повідомив начальник обласного управління житлово-комунального господарства Василь Романець.

Закарпатські журналісти теж проти «наклепницького» закону

Близько півсотні закарпатських журналістів, викладачів та студентів УжНУ долучилися до всеукраїнської акції проти закону про наклеп, який значно обмежує можливості медійників до вільного поширення інформації.

Президент нагородив орденом голову наглядової ради ПрАТ «Єврокар» Олега Боярина

Указом Президента України «Про відзначення державними нагородами України» за значний особистий внесок у зміцнення економічного потенціалу держави, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди 10-річчя Федерації роботодавців України було нагороджено орденом «За заслуги» II ступеня голову наглядової ради акціонерного товариства «Єврокар» Олега Боярина.

Закарпатські школи отримали гуманітарку — комп’ютери   з Китаю

Закарпатські учні опановуватимуть інформатику на китайських комп’ютерах. За словами Ганни Сопкової,   в. о. начальника управління освіти і науки Закарпатської ОДА, днями в область надійшла партія техніки з Китаю — 98 комп’ютерів.

Ужгородка поїхала на Кіпр пред­ставляти Україну на «Міс Планета»

Ужгородка Анжеліка Лях, 18-річна студентка медичного факультету УжНУ, представлятиме Україну на Міжнародному конкурсі краси «Міс Планета 2012» (Miss Globe 2012).

Науковець із УжНУ взяла участь у конференції фразеологів

У вересні на базі факультету української філології Таврійського Національного університету`   ім. В. І. Вернадського у Сімферополі відбулася Міжнародна наукова конференція «Фразеологія і мовна гра», організована вченими цього відомого вишу спільно з Фразеологічною комісією при Міжнародному комітеті славістів, Кримським науковим центром НАН і МОНмолодьспорту України.

Єдиного в Міжгірському районі осла... з’їли вовки

Неприємна оказія сталася у високогірному с. Синевирська Поляна Міжгірського району. Кілька років тому місцевий селянин привіз із іншої області осла, який виявився єдиним у своєму роді на цілий район.

Автодор планує викупити землі, щоб побудувати об’їзні в Ракошині та Берегові

Ділянка дороги в об’їзд   Ракошина, згідно з проектом, складе 4,7 км, а дорога в об’їзд Берегова — 14,8 км. Одна з основних проблем — відведення земельних ділянок для будівництва автошляхів.

В Ужгороді спалах смертельно небезпечної інфекції?

Як повідомляє сайт clipnews.infо, заступник мера Ужгорода Віктор Трикур приховує факт спалаху в обласному центрі смертельно небезпечних інфекцій — гнійного менінгіту та менінгококового сепсису (зараження крові).

Балогівця можуть зняти з виборів

Ще 24 серпня колишній міністр із надзвичайних ситуацій та один із теперішніх претендентів на парламентський мандат Давид Жванія подарував учням школи Троїцьке Біляївського району 275 комплектів шкільної форми. При цьому в комплектах шкільної форми містилися листівки з зображенням самого Давида Жванії, який балотується по цьому округу. Після цього Сергій Шумський (кандидат по цьому ж 140-му округу від Об’єднаної опозиції) звернувся до Одеського окружного адміністративного суду із позовом щодо дій Давида Жванії, оскільки вони не відповідають закону про вибори.

На Тячівщині розбився парапланерист

У вівторок близько шостої вечора мешканці високогірного с. Лопухово Тячівського району побачили, як парапланерист, що ширяв у небі, різко пішов униз і впав у горах біля села.

Кількість закарпатських підприємців зросла на понад 2,5 тисячі  

З початку року зареєстровано понад 3111 новостворених суб’єктів господарювання. З них 537 це юридичні особи та 2574 — фізичні особи-підприємці, повідомляє ДПС у Закарпатській області.

Рибний скандал

Директора ПрАТ «Закарпатський рибокомбінат» Василя Олексика звинувачують в ухиленні від сплати податків, незаконній приватизації стратегічно важливих підприємств та вандальній експлуатації природних ресурсів.

Платіжні документи на сплату податків доповнено новим реквізитом

Із набуттям чинності наказу Міністерства фінансів України від 07.07.12 № 817 «Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) платежів до бюджету, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до бюджету» (зареєстрований у Міністерстві юстиції України 30.07.2012 за № 1287/211599) у платіжних документах на сплату податків необхідно обов’язково зазначати відповідні коди сплати платежів до бюджету.

«Бліц» запрошує на танці

Студія сучасного танцю «Бліц» уже традиційно з 1 вересня оголошує набір дітей віком від 5 до 20 років у групи з сучасної хореографії (хіп-хоп, джаз-модерн та контемпорарі).

Хворим, які живуть на «штучній нирці», держава затримує кошти на ліки

Останнім часом в області спостерігається досить висока смертність від ниркових захворювань. За словами Наталії Терещенко, міського нефролога, одним із факторів є малосимптомність ниркових захворювань, що, власне, призводить до того, що хворі дізнаються про свою недугу запізно.

Вихованці «Зефірчика» привезли визнання з Болгарії

Наприкінці літніх канікул танцювальний ансамбль Ужгородського центру творчого розвитку дітей «Зефірчик» повернувся з Болгарії, де брав участь у ІХ Міжнародному молодіжному конкурсі-фестивалі «Слов’янський вінець», що відбувається під патронатом Генеральних консульств України та Росії у м. Варна.

«ВідПораБулили»

Минулих вихідних в Ужгороді пройшов 4-й поліпрофільний фестиваль «ПораБуло». Традиційно фест розпочався перформансом на пл. Театральній і тривав протягом двох днів у амфітеатрі.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат