В області запрацює Центр з надання безкоштовної юридичної допомоги

Людмила Федоришина 25.10.2012 18:24 ПОДІЇ

З початку наступного року в Ужгороді запрацює Центр з надання безкоштовної вторинної правової допомоги. Про це під час конференції в рамках проекту USAID «Правова країна» повідомила в. о. начальника Головного управління юстиції в Закарпатській області Валентина Хаща.


На сьогодні, за словами пані Валентини, в області забезпечено надання безоплатної первинної допомоги. Мова йде про громадські приймальні, які працюють на базі обласного управління та районних відділів. До прикладу, громадська приймальня при обласному управлінні юстиції надала з початку року 130 консультацій. Щодо області, то ця цифра складає понад тисячу. Всі вони є безкоштовними для громадян і покликані допомагати.

Крім того, в області діють також виїзні консультаційні пункти. З початку року було здійснено 235 виїздів і надано понад 600 консультацій у різних куточках Закарпаття.

Оксана Юхта, начальниця Уп­равління координації правової роботи та правової освіти Департаменту реєстрації та систематизації нормативних актів, правоосвітньої діяльності Міністерства юстиції України під час конференції повідомила про ще один метод надання правових консультацій, який наразі не поширений в Україні, однак має чимало переваг — онлайн-консультації.

Довідка. На конференції в Ужгороді зібралися юристи з усіх регіонів України, а також представники судової гілки влади. Основна мета зустрічі — співпраця державних і недержавних установ та надання якісних безкоштовних правових послуг населенню. Учасники конференції — члени Всеукраїнської коаліції з надання безоплатної правової допомоги. Вони надають свої послуги у трьох сферах: охорона здоров’я, трудові відносини та захист права власності. Наразі до цієї Коаліції входять три закарпатські організації, які спеціалізуються у сфері трудових відносин.

Людмила Федоришина

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат