В Ужгородському замку ділилися   ідеями, вартими поширення

Наталія Каралкіна 30.11.2012 15:34 ПОДІЇ

Конференція TedX Uzhgorod корисних креативних ідей, якими потрібно ділитися, проходила в Ужгороді вперше. Уважних слухачів не бракувало: інформація про подію активно поширювалася у соціальних мережах. Тема конференції «Рух вперед: люди і технології» включала три блоки доповідей, кожна з яких тривала не більше 15 хвилин.


TED означає Technology, Entertainment, Design (технології, розваги, дизайн) — три широкі тематичні сфери, що разом формують наше майбутнє. У світі такі заходи популярні, оскільки тут можна поділитися тим, що найбільше захоплює. Організатори TedX Uzhgorod   Іван Паламарчук, Сергій Пішковцій та Віра Власенко майже дев’ять місяців готувалися до події й зібрали найцікавіші ідеї Західної України.

Першим доповідав Ігор Сусяк, який приїхав на конференцію з Івано-Франківська. Його авто працює на біодизелі, виготовленому зі звичайної олії. «Рецепт» приготування нетипового пального знайшов у Інтернеті, згодом вдосконалив його і підлаштував до українських реалій. Також слухачам представили неінвазивний глюкометр, який розробив ужгородець Петро Бобонич. Справжніх технологічних супергероїв показав Юрій Резвий із Мукачева. Хлопець активно розвиває ідею про роботизацію в області й дивував присутніх безпілотним літальним пристроєм. Також TedX Uzhgorod включив доповіді Олега Олашина про історичні вивіски. Роман Голубовський розповідав про іронічно-жартівливу інформацію, а Олег Григор’єв представив соціальну фотожурналістику.

Перший TedX Uzhgorod вже отримав схвальні відгуки від безпосередніх учасників та слухачів конференції про нестандартні погляди на звичайні речі, об’єднані ідеями, які без сумніву варто поширювати.

Наталія Каралкіна

Коментарі :


30.11.2012 23:04 Rionews

вже виправили, просимо вибачення


30.11.2012 23:00 vlasvi

Голубовський! у фамілії помилка!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат