Газета » ПОДІЇ

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-04') and ((cat_id = '3')or('0' >= '3')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(3 = '13')) order by id desc LIMIT 380, 20

Пленер у Петрові

«Ми намилувалися осінньою природою, Тисою, надихалися свіжим повітрям, наспілкувалися з колегами, місцевими мешканцями, побували на екскурсіях, ну і, звичайно, трансформували свої враження на полотно», — акцентує відомий ужгородський художник Петро Шолтес, організатор жовтневого пленеру, який відбувся в селі Петрово Виноградівського району.

Ніякого маніяка в Ужгороді немає

На початку тижня начальник Закарпатської міліції генерал Василь Варцаба спілкувався з головними редакторами обласних видань. Присутні на зустрічі були і заступники головного міліціонера та керівники районних міськрайвідділів внутрішніх справ.

Фотофакт

Свалявський технічний коледж Національного університету харчових технологій отримав обладнання, придбане в рамках Міжнародного проекту «Троянда Карпат», завдяки якому виноробству вчитимуться студенти.

Ален Панов вручив дипломатичну нагороду національного рівня генконсулові Угорщини

З ініціативи та за поданням Закарпатського осередку Спілки дипломатів України (голова — Ален Панов) на національному рівні було ухвалене рішення про нагородження генерального консула Угорщини в Ужгороді Йожефа Бочкої Відзнакою Спілки дипломатів України ІІ ступеня за вагомий особистий внесок у розвиток двосторонніх українсько-угорських відносин.

Теплопостачання УжНУ модернізують: студмістечко обігріватимуть чотири нові котельні

4 нові котельні в УжНУ дозволять значно знизити витрати газу й регулювати теплопостачання. А головне, завдяки зусиллям керівництва вишу університет вперше за останні роки не залишиться без тепла в холодну пору року.

Серед народжених цього року   в області з’явилися Каїн,   Сулейман та Джонатан

Цього року на Закарпатті народилося 13 тисяч немовлят, записів про смерть — понад 11 тисяч. Про це під час брифінгу розповіла начальниця реєстраційної служби Головного управління юстиції в Закарпатській області Наталія Юркуц. Загалом органами державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційних служб та виконавчими комітетами сільських і селищних рад зареєстровано
31 225 актових записів.

У трьох районах Закарпаття нові прокурори

15 жовтня генеральний прокурор України відповідними наказами призначив нових прокурорів.

Юна музикантка з Закарпаття підкорила Італію

З 25 по 30 вересня в місті Ланчіано, що в Італії, пройшов міжнародний конкурс гри на акордеоні та баяні «Città di Lanciano». У конкурсній програмі взяли участь виконавці з понад десяти країн Євразії. Солісти, дуети та тріо змагалися в десяти вікових категоріях. Серед них і вихованка Іршавської ДШМ Злата Свида.

Закарпатка втекла від батьків і школи, аби випасати   з хлопцем худобу

Міліціонери за один день знайшли 16-річну мешканку села Великі Лучки, яка цього тижня пішла з дому до школи й не повернулася. Виявилося, що школярка пішла пасти худобу зі своїм хлопцем.

На думку міністра, Закарпаття має стати прикладом для України у транскордонній співпраці

Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко відвідав Закарпаття з робочим візитом. У рамках перебування в області О. Клименко зустрівся з інвесторами Західної України та проінспектував хід реконструкції митного посту «Тиса» на кордоні Чоп—Загонь.

2037 літрів гуляшу зварили і з’їли на фестивалі «Bereg Fest 2013»

Напередодні цьогорічного 50-го Міжнародного фестивалю «Bereg Fest 2013» Берегово відзначало ще одну солідну дату — своє 950-річчя. Три дні насиченої програми не залишили осторонь нікого. Традиційна костюмована хода, виставки, ярмарки та лотереї, представлення гостям традицій виноробства, дегустації, історичні реконструкції, спортивні заходи та ремісниче містечко, в якому працювали 15 гостей з Угорщини. Музична частина свята радувала гостей закарпатськими та угорськими виконавцями, а хедлайнером стала співачка Тіна Кароль.

Олександр Вілкул поставив завдання пришвидшити підключення до опалення житлових будинків

За завданням віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула у Мінрегіоні створено оперативно-диспетчерський штаб, який працює цілодобово та координує роботу регіонів щодо початку опалювального сезону. Процес підключення об’єктів до тепла триває під персональну відповідальність керівників регіонів.

Нова модель автомобіля "Шкода" збиратиметься на "Єврокарі"

Цього тижня відбулася офіційна церемонія запуску виробництва нової моделі «ŠKODA Octavia» у кузові Combi.

Випадків отруєння грибами   побільшало. Будьте обережними!

З початку року, за інформацією головного спеціаліста ГУ ДСЕС у Закарпатській області Світлани Гіби, в Закарпатті зареєстровано два випадки отруєнь грибами.

Науковець із Закарпаття представила УжНУ на міжнародних форумах

Наприкінці серпня в Мінську проходив ХV з’їзд славістів. На поважному форумі виступали відомі науковці з усього світу, було підбито підсумки п’ятирічної діяльності вчених.

Головний міліціонер краю   впевнений, що кожен автопалій відповість за свої діяння

Про навмисні підпали авто, які останнім часом набули поширення в області та Ужгороді зокрема, «РІО» писала неодноразово. Палять, як правило, дорогі іномарки, а потерпілими є доволі заможні й відомі у краї люди, тому такі злочини є досить резонансними.

Рахів, Солотвино і Минай   завдяки «Єдиному центру»   вочевидь залишаться без води

Днями відбулося перше пленарне засідання XV сесії Закарпатської обласної ради 6-го скликання. Під час розгляду одного з питань порядку денного, яке стосувалося передачі прав на розробку надр різним структурам та організаціям краю, депутати не змогли знайти спільної мови і, як наслідок, перенесли розгляд цього та кількох інших питань на наступне пленарне засідання. Через те, що рішення так і не було ухвалено, під загрозою опинилася робота ряду комунальних підприємств області, а також виникла загроза того, що окремі населені пункти краю можуть залишитися без питної води.

Ужгородські мами провели першу колективну слінгопрогулянку

Слінги (це такі довгі шматки тканини, якими примотують до себе дитину) стають дедалі популярнішими в нашій країні.

У цьому навчальному році   в області боротимуться   з завищенням оцінок

16 300 закарпатських дітей підуть 1 вересня в перший клас. Про це під час прес-конференції повідомив заступник голови Закарпатської ОДА Іван Качур. Кількість цьогорічних «першачків» дещо зросла порівняно з показниками минулих років.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат