Дівчина, в яку   влучила блискавка, вижила, але нічого   не пам’ятає

Василь Козак 09.05.2014 16:29 ПОДІЇ

У с. Малий Раковець Іршавського району в 17-річну школярку влучила блискавка. Дівчина разом із матір’ю й бабусею копала картоплю на ділянці біля лісу і слухала через навушники музику. В кишенях у неї були два мобільні телефони.

За кілька кілометрів від того місця за пагорбом почалася злива, проте на ділянці поки все було спокійно. Несподівано дуже близько вдарила блискавка, від якої старші жінки впали на землю. А коли піднялися, побачили, що дівчина лежить без тями — блискавка влучила прямо в неї. З допомогою односельчан потерпілій надали невідкладну допомогу й викликали «швидку», яка відвезла її в лікарню.

Як повідомила редакції головний лікар Іршавської центральної районної лікарні Оксана Петах, дівчину привезли у важкому стані й поклали в реанімацію, однак пізніше завдяки лікуванню їй стало краще.

— Уражень серця (які бувають після удару блискавки) ми не виявили, а центральна нервова система відновила функції, — розповіла газеті Оксана Петах. — Пацієнтку вже перевели до травматологічного відділення, вона цілком адекватна і йде на поправку. В ділянці грудей і на ногах у неї залишилися павукоподібні сліди від удару блискавки. До речі, момент влучання блискавки дівчина не пам’ятає через ретроградну амнезію. Думаю, що днів зо десять пацієнтка ще побуде в лікарні, а потім, якщо все буде добре, відпустимо її додому...

Василь Козак

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат