«Податок на губернатора», дороги та лижний курорт

Людмила Федоришина 04.04.2014 16:00 ПОДІЇ

Нотатки з прес-конференції губернатора.

Голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко виявив, що нібито для нього збиралися гроші, й заявив, що «податок на губернатора» скасовує. Про це керівник краю повідомив на черговій прес-конференції.

За словами губернатора, він отримав інформацію про те, що нібито різні структури області — податкова, митниця, міліція тощо — збирали гроші для губернатора, так званий «податок на голову адміністрації». «Я думав, що це чутки, але виявилося, що це правда. Таких податків більше не буде», — повідомив Валерій Лунченко. На   підтвердження своїх слів Валерій Валерійович повідомив, що днями благодійний фонд «Нова Україна» звернувся від імені очільника краю до керівництва санаторію «Квітка полонини» з проханням виділити 20 тис. грн. для губернатора.

В. Лунченко заявив, що вже звернувся з цього приводу до прокуратури і міліції з проханням розібратися в ситуації й дати їй відповідну оцінку.

Під час спілкування з журналістами губернатор також торкнувся теми проектів, які планують розпочати ще цього року. Один із проектів, який, за словами Валерія Лунченка, потрібно починати саме тепер, це реконструкція майже 100 км закарпатських доріг та будівництво берегівської об’їзної. Реалізація такого масштабного проекту стала можливою за сприяння уряду Угорщини. Угорський банк на ремонт закарпатських доріг готовий надати вигідний пільговий кредит під 2,5 % річних терміном на 10 років. Такий кредит угорці готові надати Україні під державні гарантії. За словами губернатора, з боку прем’єр-міністра Арсенія Яценюка є порозуміння в цьому питанні. Сума кредиту для закарпатських доріг складає 600 млн. грн. У контексті цього питання очільник краю висловив сподівання, що владнавши юридичні колізії, роботи над проектом вдасться розпочати вже в серпні.

Ще один масштабний проект, який планують реалізувати в Закарпатті — будівництво гірськолижного курорту, де обладнають 150 км лижних трас. «Це буде найбільший лижний курорт у Східній Європі», — зазначив Лунченко. Реалізовуватимуть проект словацькі інвестори. Загальна вартість проекту — 200 млн. євро, термін реалізації — 2 роки.

Також голова Закарпатської ОДА повідомив про можливість відкриття в Закарпатті тренувальної бази для українських спортсменів. «Я запропонував міністрові молоді та спорту Дмитрові Булатову визначити п’ять закарпатських міст, де можна проводити тренування, збори спортсменів. Враховуючи всі умови, ми маємо великі шанси на те, аби відбудувати спортивну інфраструктуру та проводити змагання з різних видів спорту. Це нам дасть можливість у майбутньому проводити і всеукраїнські, і міжнародні турніри, що   у свою чергу дозволить розвиватися і туризму в області», — зазначив Валерій Валерійович.

Торкнувся губернатор і теми сміттєпереробних заводів. На думку В. Лунченка, проблему з довкіллям вдасться врегулювати, якщо побудувати один завод на Тячівщині, а інший у Мукачівському районі.

Не оминув губернатор теми з призначеннями голів РДА, яка вже майже місяць обговорюється на всіх рівнях, але досі велике протистояння в деяких районах не дає змоги поставити крапку. Наразі на погодження Валерій Лунченко відправив уже 9 кандидатур голів РДА. У ситуації з Рахівським районом губернатор попередив мешканців: якщо вони не дійдуть згоди, то на посаду голови РДА буде призначена людина не з району.

Людмила Федоришина

ТЕГИ : Валерій Лунченко

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат