Маєтковий переполох

28.03.2014 16:07 ПОДІЇ

Дачу Медведчука захопив «Правий сектор», «поохороняв», а потім повернув назад.

У неділю 23 березня близько 100 чоловіків, бійців у камуфляжі, деякі зі зброєю, ввірвалися на територію дачі Медведчука — у комплекс «Ведмежа діброва», що у Жденієві на Воловеччині. Маєток був захоплений представниками «Правого сектору».

Перші новини, які надходили з місця події, стосувалися переважно багатства маєтку — які там картини (знайдено полотна Коцки, Бокшая, Ерделі), меблі, люстри, шкури ведмедів, алкогольні напої... Вражала загарбників і сама територія — її розміри та облаштування. У гаражі виявили «Майбах». Також оголосили про те, що всі бажаючі зможуть відвідати дачу, як це відбувалося в Межигір’ї. За словами місцевого керівника «Правого сектору» Олександра Сачка, спротиву їхнім діям ніхто не чинив, охороняли комплекс працівники ДСО. На запитання, яка мета таких дій, О. Сачко відповів: «Взяли під контроль, бо це одіозна будівля одіозного політика, направду ніхто не знав, що ми тут знайдемо».

Наступного дня, як і очікувалося, журналісти різних ЗМІ навідалися до Жденієва. Тим часом в Ужгороді дії «Правого сектору» прокоментував головний прокурор області Олег Сидорчук: «Законодавством не передбачені такі дії. Вони межують на грані «адмінки» і криміналу. Якщо буде звернення від власників, ми будемо реагувати згідно з чинним законодавством». У свою чергу головний міліціонер Закарпаття Сергій Шаранич зазначив: «Наразі факт внесено до Єдиного реєстру, приймається рішення про відкриття кримінального провадження». Від подальших коментарів стосовно захоплення дачі Медведчука Сергій Шаранич відмовився, апелюючи небажанням бути упередженим у власних висловлюваннях. А от губернатор області Валерій Лунченко назвав такі дії неприпустимими. «Серед закарпатців мало хто полюбляє політику Медведчука і позитивно ставиться до нього як особистості. Але вважаю абсурдом захоплювати будь-чиї приміщення у масках і зі зброєю», — зазначив Валерій Валерійович.

У середу представники «Правого сектору» таки отримали наказ від Дмитра Яроша залишити об’єкт. Маєток був повернений ТОВ «Інвестиційна компанія «Спорт-Тур», якому за документами і належала дача. Як з’ясувалося, «Правий сектор» захопив дачу Медведчука виключно з метою охорони. Ввечері того ж дня була оприлюднена заява О. Сачка стосовно подій навколо дачі Медведчука. «Повідомляємо, що майновий комплекс «Ведмежа діброва» в селі Жденієво на Закарпатті був знятий із-під охорони «Правого сектору» у присутності комісії, у складі якої були представники товариства «Спорт-Тур», місцевого самоврядування та «Правого сектору». За час спільної охорони об’єкта представниками «Правого сектору», 27-ї сотні Самооборони Майдану та працівниками УДСО жодних випадків вивезення матеріальних цінностей та будь-яких інших правопорушень не було», — йдеться в заяві. Щоправда, на цьому дії місцевих бійців не завершилися. Як стало відомо, розповсюдити заяву погодилася допомогти журналістка Інтернет-видання Zaholovok.com.ua. Відтак до неї в офіс близько 21.00 замість двох-трьох осіб «завалило» близько 15 у камуфляжі та бронежилетах. За її словами, чоловіки поводилися доволі зухвало, лаялися, а деякі їхні фрази журналістка розцінила як погрози. «Після словесної перепалки з Пилипівим (Богдан Пилипів — представник «Правого сектору») його колеги на мою адресу заявили: «До дівчинки треба навідуватися частіше». Розцінюю це як погрозу і збираюся писати заяву в міліцію», — заявила журналістка Аня Семенюк. За інформацією прес-секретаря УМВС України в Закарпатській області Олега Подебрія, заява журналістки внесена до Єдиного обліку, відтак в. о. начальника закарпатської міліції Сергій Шаранич дав вказівку Ужгородському міськвідділу провести перевірку та з’ясувати всі обставини інциденту.

Також у четвер з’явилася інформація від директора інвестиційної компанії «Спорт-Тур» Олександра Яковлєва, який заявив, що комісія, яка працює на дачі й перевіряє, чи нічого не зникло з дачі Медведчука, не може знайти 4 цінні ікони. «Остаточно ми не можемо сказати що щось зникло, але вже бачимо, що дечого немає на своїх місцях», — повідомив О. Яковлєв.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат