Хто керуватиме районами?

Людмила Федоришина 21.03.2014 16:27 ПОДІЇ

У вівторок голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко за принципом оприлюднення кандидатур своїх заступників перед затвердженням оприлюднив список кандидатів на посади голів райдержадміністрацій.


Стосовно кандидатур заступників, йдеться про Сербайла Рівіса та Куцина, губернатор повідомив, що жодних критичних зауважень від громади не отримав, відтак подав їхні прізвища на затвердження в Київ. Щодо ймовірних голів РДА Валерій Лунченко зізнався, що по деяких районах дуже важко визначити одну кандидатуру, оскільки в районі немає одностайної думки. Серед таких проблемних районів опинилися Рахівський, Тячівський, Хустський та Свалявський. Також голова ОДА зазначив, що під час вибору кандидатур намагався керуватися критеріями люстраційного комітету, однак, за його словами, щоб повністю задовольнити ці умови потрібно бути або янголом, або немовлям.

Лунченко також наголосив, що враховував думки місцевої громади, депутатських корпусів, сільських голів та народних рад. Насамкінець керівник краю зауважив, що це не остаточні дані, відтак він готовий їх коригувати і очікує на громадську оцінку кожного з кандидатів.  
Кандидатури на посади голів РДА:

Ужгородська РДА — Марія Коваль-Мазюта, Берегівська РДА — Іштван Петрушка, Великоберезнянська РДА — Олег Вовчанський, Іршавська РДА — Владислав Романець (заявлений раніше В’ячеслав Свичкар зняв свою кандидатуру на його користь),
Міжгірська РДА — Андрій Шекета, Воловецька РДА — Михайло Попелич, Перечинська РДА — Микола Грубий, Мукачівська РДА — Василь Пошкуляк, Виноградівська РДА — Михайло Кочіш (громада проти цієї кандидатури, однак альтернативи поки що нема, питання відкрите), Тячівська РДА — Петро Голубка, Василь Мейсарош, Свалявська РДА — Іван Сай, Іван Драгобецький, Рахівська РДА — Орися Кравчук, Іван Сурмачевський, Хустська РДА — Іван Рогач, Михайло Пристая, Михайло Джанда.

У четвер на площі перед ОДА з’їхалися представники районів. Громада відзначила позитив у тому, що кандидати на керівників районів вперше почали обговорюватися, а не приймати пакетним рішенням. Валерій Лунченко закликав громаду чимшвидше визначитися з кандидатурами і дійти згоди в першу чергу на місцях. Також керівник краю запропонував після призначень щомісяця зустрічатися з головами РДА, щоб мати картину конкретних дій керівників районів і спільно вирішувати проблемні питання.

Людмила Федоришина

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат