Депутатська істерія

18.04.2014 16:43 ПОДІЇ

Чергову сесію обласної ради, яка відбулася в четвер, важко назвати спокійною. Імпульсивні висловлювання, звинувачення, сварки, грюкання дверима — в такій напрузі проходив розгляд питань порядку денного.


З самого початку в депутатів розділилися думки стосовно доцільності внесення на розгляд питання про начальника обласної міліції. Заступник голови облради Андрій Сербайло висловився з пропозицією не вносити це питання, оскільки відсутні проект рішення і сам в. о. начальника УМВС України в Закарпатській області Сергій Шаранич. Деякі депутати так само висловилися про недоцільність оцінювати роботу головного міліціонера без його участі. Однак зняття з розгляду цього питання не отримало більшості голосів.

Потім активіст Володимир Піпаш повідомив про свій намір ініціювати питання стосовно недовіри губернаторові Валерієві Лунченку через нехтування ним ідеями Майдану. Але оскільки Лунченка на засіданні не було, то Володимир Піпаш повідомив, що знімає це питання з обговорення.

Приступивши таки до розгляду питань порядку денного, депутати проголосували за дострокове припинення повноважень Андрія Сербайла на посаді заступника голови обласної ради зі збереженням депутатства. Причина — перехід Андрія Сербайла у штат ОДА на посаду заступника голови Закарпатської ОДА.
Також депутати проголосували за зміни, внесені до обласного бюджету. Зокрема одна з них передбачає змінити головного розпорядника коштів. Якщо раніше цим займалося управління майна ОДА, то зараз це буде прерогатива відділу майна області облради. Таким чином, Балоги просто відірвали контроль над великими коштами від ОДА.

Попав під гарячу руку Балоги директор департаменту соцзахисту Закарпатської ОДА Віктор Мацола. З нього вирішили зробити цапа-відбувайла після того, як з’ясувалося, що ті 5 млн. грн., які обласна рада ще наприкінці лютого виділила на допомогу сім’ям постраждалих від подій на Майдані, досі не потрапили до людей. Віктор Мацола повідомив депутатам, що кошти виділені, але потрібне рішення профільної комісії з затвердження порядку, розмірів допомоги і списку осіб. За словами Мацоли, оскільки рішення на сьогодні немає, то і списки та суми також відсутні. Голова облради Балога у своєму завидівському стилі натякнув, що Мацолу варто звільняти, на що сам Мацола знову наголосив на вирішенні правової колізії. Для її усунення директор департаменту запропонував внести поправку до рішення, в якій адресатами допомоги будуть не «сім’ї постраждалих», а «сім’ї загиблих», так як про це йдеться в законі, в іншому разі казначейство не пропустить гроші. Зрештою депутати підтримали цю поправку більшістю голосів та доручили департаменту соцзахисту в термін до 28 квітня врегулювати всі питання.

Потім підійшла черга розгляду питання про начальника УМВС України в Закарпатській області. Один із присутніх активістів Юрій Світлик просив підтримати депутатів звернення до міністра МВС А. Авакова стосовно призначення відкритого конкурсу на посаду головного міліціонера області. Депутати ігнорували і Світлика, і голову облради Балогу, який у різних варіаціях ставив питання про недовіру головному міліціонерові області Шараничу. Жоден із варіантів підтримки не мав. Відтак депутати прийняли пакетом ряд інших звернень до керівництва країни і розійшлися, не закривши сесію.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат