Газета » ПОДІЇ

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-20') and ((cat_id = '3')or('0' >= '3')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(3 = '13')) order by id desc LIMIT 160, 20

Євросоюз не добудовуватиме КПП у Закарпатті. Гроші вкрали

Тисячі закарпатців перетинають держкордони в бік Словаччини, Угорщини та Румунії і дивуються, чому на тому боці КПП такі впорядковані, а у нас все розвалено, дороги в ямах, а туалети затоплені фекаліями.

На Закарпатті почалися активні протести

Цього тижня в епіцентрі подій виявився Тячів. Спочатку тут стався інцидент із покладанням квітів до пам’ятника Небесній сотні.

Яким був рік, що ми проводжаємо

Це був страшний рік. Над світом висіла й досі висить загроза ядерної війни, яку може спровокувати Північна Корея, через свого лідера-самодура. У міжнародному аспекті цей рік може запам’ятатися також обранням на пост Президента США Дональда Трампа. Вплинули на геополітику світу також переобрання канцлером Німеччини Ангели Меркель та обрання лідером Франції молодого Макрона.

У святкові дні автобуси їздитимуть за окремим розкладом

Закарпатські перевізники спільно з автостанціями розробили та узгодили графіки руху автобусів на приміських та міжміських маршрутах області на свята – 1-го та 7-го січня. Відповідний розклад розміщено на веб-сайті ПрАТ «Закарпатавтотранс» http://zakavto.com.ua та на офіційному сайті Закарпатської ОДА.

Москаль має намір відібрати у Балоги 350 гектарів землі в курортній зоні в Закарпатті

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль має намір відібрати від свого політичного опонента Віктора Балоги 350 гектарів землі, які той отримав рівно 10 років тому.

У Сваляві реконструюють віковий міст

Через рік після осіннього паводка в 2016-му на Закарпатті у місцевих чиновників «дійшли руки» і до мосту через річку Свалявка, який був пошкоджений паводком. Тоді паводкова хвиля підмила одну з опор, і бетонне покриття просіло на півтора метра. 100-річний міст майже жодного разу капітально не реконструйовували. На початок робіт із реконструкції приїхали Геннадій Москаль, Михайло Рівіс, керівники міста, району та депутати різних рівнів від Свалявщини.

Війна між профспілками та судом за елітну будівлю в Ужгороді переросла в стадію публічних акцій

Профспілки Закарпатської області провели акцію протесту проти спроб захоплення будівлі на Народній, 5 адміністративним судом Закарпаття. Суд переконує, що будівля профспілкам не належить.

Люди в масках на мужіївському золоторуднику

Події минулого тижня знову нагадали всім про Мужіївський золоторудник. 20 жовтня люди в масках, які назвалися представниками Служби безпеки України, увірвалися та розгромили офіс «Карпатської рудної компанії» в селі Мужієво на Закарпатті, а також квартиру директора компанії в Києві та в Берегові.

Візит Віталія Купрія на Закарпаття: захист краян   від будівництва малих ГЕС і перевибори мера Ужгоро

Народний депутат України, один із лідерів політичної партії «Українське об’єднання патріо­тів — УКРОП», заступник голови Комітету ВРУ з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віталій Купрій цього тижня відвідав Закарпаття.

Влада Закарпаття також стала на захист нацменшин

Скандал навколо ухваленого Верховною Радою Закону про освіту набирає обертів. Своє обурення висловили уряди Румунії та Угорщини. Якщо Україна декларує свій поступ до Європи, то повинна дотримуватися правил, які регламентують права нацменшин. І серед цих прав є і право на навчання рідною мовою.

В Ужгороді руйнують «Червену ружу»

В обласному центрі триває нахабне знищення пам’ятки архітектури місцевого значення за абсолютної бездіяльності міської влади та управління культури ОДА, констатує спільнота Save Uzhhorod у соціальній мережі Facebook.

Олігархічний телеканал роздмухує національну ворожнечу в Закарпатті

Телеканал «112» показав явно тенденційний фільм щодо угорської загрози Закарпаттю.

В Ужгороді з’явилася площа Воргола

І відкрилася виставка його репродукцій.

Закарпатська облпрофрада відстоює право на свою будівлю

Позиція профспілок щодо права власності на будівлю на площі Народній в Ужгороді.

Змінено порядок для тих, хто складає іспит на водійське посвідчення

Головний сервісний центр МВС презентував нові екзаменаційні питання зі знань Правил дорожнього рух, за якими з 1 липня складатимуть іспити для отримання посвідчення водія.

Історія знищення легендарного «магазину Фунданича» в Ужгороді

У всьому світі закономірним є збереження історичної спадщини. Але це у нормальних країнах. Нас це мало стосується. Ми не можемо вберегти легендарний кінотеатр «Ужгород» і знищили «Корону». А тепер ще й назавжди втратили легендарний «магазин Фунданича», який повністю зруйнований новим власником.

Угорщина нарощує допомогу Закарпаттю

Уряд Угорщини продовжує надавати допомогу Закарпаттю. Про це на зустрічі з закарпатськими журналістами повідомив уповноважений уряду з питань координування співпраці між Саболч-Сатмар-Березькою областю Угорщини та Закарпатською областю України Іштван Грежа.

Завтра в Закарпатті очікують президента Порошенка

Про візит Порошенка говорили всі, але адміністрація президента мовчала.

Історія виробництва тютюну в Закарпатті. Зародження і занепад

Ще в сиву давнину Закарпаття славилося тютюнництвом, адже мало власну вікову традицію, яка продовжувалася аж до 90-х років ХХ століття. У фондах Державного архіву Закарпатської області та інших джерелах інформації знаходимо, що на теренах Австро-Угорщини, до якої входив і наш край, тютюнництво отримало прискорений розвиток. Але після скасування рабства воно тимчасово занепало, допоки не зміцнів капіталізм.

З середини червня можна буде їздити в Євросоюз без віз

Рада міністрів Євросою­зу затвердила безвізовий режим для громадян України. Тепер це рішення буде опубліковане і через 20 днів набуде чинності. Тобто з 11 червня українцям не потрібні будуть шенгенські візи.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат