Газета » ПОДІЇ

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-26') and ((cat_id = '3')or('0' >= '3')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(3 = '13')) order by id desc LIMIT 120, 20

На Закарпатті мешканці двох районів зібрали підписи проти закриття турецького заводу

На перевалі на межі Воловецького та Міжгірського районів мешканці вийшли на акцію протесту.

У Хусті побудують будівлю суду за 88 млн. грн.

На будівництво суду було оголошено конкурс, однак ніхто не брався будувати суд і торги двічі відміняли. І ось зараз судова адміністрація підписала угоду з ТОВ «Будівельна компанія «МВ Груп», яка і побудує суд за понад 88 млн. грн. Про це йдеться на сторінці електронних торгів Прозорро.

«За визначні заслуги…»

Нещодавно з Німеччини в Україну прилинула радісно-приємна звістка: нашого творчого побратима, члена національної Спілки письменників України, відомого журналіста, який уже відзначений міжнародними літературними преміями ім. Богдана Лепкого та «Кредо Франка», тричі лауреата закарпатської обласної премії ім. Федора Потушняка Андрія Дурунду за визначні заслуги на літературній ниві нагороджено Міжнародною премією ім. Вільгельма Магера.

Педагог із Закарпаття знову стала депутатом Європарламенту

У країнах Євросоюзу відбулися вибори до Європарламенту. В Угорщині впевнену перемогу здобула провладна партія «Фідес», яка набрала майже 53 % голосів, що дозволило їй отримати 13 місць у Європарламенті.

У червні з Мукачева до Кошице курсуватиме потяг

Рівно рік тому було ініційовано розгляд можливості будівництва частини залізничної євроколії з Ужгорода до словацького кордону, щоб запустити потяг Ужгород—Кошице. Словаки зі свого боку вивчали можливість невеликої інфраструктурної перебудови на станції Матьовце. З нашого боку потрібно було підвести євроколію до Ужгорода. В принципі, витрати не такі вже й великі.

Мамо, я в парламенті: Як закарпатські школярі Верховну Раду підкорювали.

Ця історія про здійснення мрії двадцяти закарпатських школярів розпочалася близько місяця тому, коли у соцмережах вперше з’явилася інформація про старт незвичного конкурсу, організованого ГО «Інститут сприяння розвитку громадянського суспільства» та народним депутатом України Робертом Горватом.

Чому це не жарти

У неділю зроблять свій вибір щодо того, хто стане Президентом України.

Закарпатський апеляційний суд в Ужгороді відпустив на поруки   одного з учасників нападу на АЗС на Ір

Як ми повідомляли, 10 лютого в Іршавському міськрайонному суді розглянули питання про обрання міри запобіжного заходу для чотирьох жителів району, які скоїли розбій на території АЗС у селі Білки.

На Закарпаття привезли копію Томосу про автокефалію Української Православної Церкви

У четвер, 7 лютого, в атріумі Закарпатської ОДА з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, митрополита Київського та всієї України Епіфанія єпископ Ужгородський і Закарпатський УПЦ Варсонофій презентував точну копію Томосу про автокефалію Української Православної Церкви.

Чому зупинилося будівництво «Корони»?

В Ужгороді розгорівся найбільший скандал за останні роки. Ще при мерові Погорєлові шустрі закарпатські ділки за копійки прихопили унікальний історичний готельно-ресторанний комплекс «Корона» в центрі Ужгорода. Легендарна «Корона» розцвітала при угорцях і чехах, переформатувалася у «Верховину» при комуняках і потім почала чахнути при незалежній Україні. Було багато конфліктів, заяв, протестів, але ділки прикупили суддів та прокурорів і все минулося. Почалася реконструкція, проект виглядав непогано.

Чи законно закарпатський юрист за три роки дослужився до генерала

Полковник юстиції запасу, почесний працівник прокуратури України, ветеран прокуратури України Анатолій Маркевич на ресурсі «Резонанс» розповів про дивне присудження з нагоди Дня прокуратури звання генерала юристу з Закарпаття Олегу Ціцаку, — розповідає Prozak.info.

Як на Закарпатті бунтували «євробляхарі»

Власники автомобілів на іноземній реєстрації провели ряд акцій по всій області. Були перекриті прикордонні пункти пропуску в Малому Березному, Солотвині, Ужгороді, Чопі і частково на КП «Лужанка».

На Закарпатті активісти блокували міжнародну трасу

Протести в Україні почалися із Закарпаття. Якщо всеукраїнська організація «АвтоЄвроСила» оголосила свою акцію на 20 листопада, то наше крило «євробляхарів» від організації «Доста», як і анонсували, вийшли на протест уже 19 листопада.

Півмільярда на закарпатські дороги

Уряд виділив рекордну суму для відновлення місцевих автошляхів.

Відлуння Угорської революції 1848—1849 років на Закарпатті

Цього року виповнюється 170 років боротьби угорського народу за свободу і незалежність, яка на початку 1848 року перетворилася у справжню революційну війну проти Габсбургів, але 100-тисячне російське військо придушило революційний рух народних мас.

На Закарпатті розкрадають таємний нафтопровід, який мав стратегічне значення

На Закарпатті у всіх на очах знищують унікальний, а колись цілком таємний нафтопровід. Навіть місцеві не знали, що ходять стратегічним об’єком, який був у цілком робочому стані. А тепер там ріжуть труби. Цілі резервуари. А пальне, що там лишилося — зливають і продають.

Наскільки важливим є Томос для України

11 жовтня Синод Вселенського патріархату у Стамбулі прийняв рішення надати автокефалію для Православної церкви України.

Чому на сесії міськ­ради зняли з розгляду питання будівництва торговельного центру на «Білочці»?

Вся справа в хабарах. Інакше пояснити це неможливо. На громадських слуханнях та комісіях ніяких заперечень щодо будівництва центру не було. А на сесії андріївці-хабарники питання з розгляду зняли.

Що коїться з лісами в Закарпатті — розповів головний лісівник області

Навколо лісу багато розмов. І постійні скандали. Нещодавно репортери одного з центральних телеканалів виявили, що незаконними рубками в Закарпатті займаються навіть… монахи одного з монастирів.

Трамінер, Розе та «Країна мрій». Олег Скрипка виготовлятиме вино на Закарпатті

Трамінер і Розе з винограду сорту Піно Нуар виготовлятиме на Закарпатті Олег Скрипка.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат