Втрачене місто

15.09.2019 12:51 ПОДІЇ

Цими днями Ужгород відзначає день народження. Історики нарахували йому 1126 років. Цього ж року відзначається 100 років назві Ужгород. Про його історичну назву, якій понад тисячу років, чомусь ніхто не згадує. Бо чомусь це було пов’язано з політикою.

Тим не менше, якщо ми говоримо про наше давнє місто, то кажемо Унгвар. І дуже шкода, що саме древність нашого міста ми втрачаємо. Наразі маємо заїжджу владу, якій начхати на древню ауру міста. Знищується та реконструюється те, що повинно бути недоторканим. Те, що ми могли би передати предкам, щоб вони мали хоч трошки уяви, як воно було за діда-прадіда. Залишити нащадкам хоч невеличкий шматочок міста таким, яким воно було сотні років тому.

Цей день народження міста особливо сумний. І нехай влада вигадує різні імпрези та атракції, все це — тимчасове. І нехай мер у ці дні хоч тисячу разів виходить на трибуни і розповідає казки про унікальність Ужгорода, всі ж прекрасно розуміють, що ця влада перетворює наше місто у типове провінційне містечко зі східним духом. Бо тій владі впали величезні гроші і влада використовує їх про сто злочинно.

Влада хоче мати приватний зиск, тому реалізовуються не ті проекти, які би могли зберегти історію Ужгорода, а проекти, які гріють кишені міської верхівки. Тому й міняють кам’яну бруківку та цементну і застеляють цим непотребом усе місто. Тому й лізуть навіть у грантові проекти і кошти Євросоюзу, які мають йти на відновлення історичної будівлі, також осідають у кишенях заїжджого козачка.

І нікого не хвилює, що сам мер під слідством за розтрату європейських коштів на реконструкції «Совиного гнізда». Чекає на суд перший заступник мера за хабар. Судять керівника Департаменту міського господарства. Вони все ще при владі. І в них усе ще є свої інтереси до нашого міста.

Тримайся Унгвар-Ужгород! З Днем народження!

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат