В Ужгороді   перерахують голоси

07.11.2015 10:08 ПОДІЇ

В Ужгороді ряд політиків уже оголосили, що ТВК фальсифікувала результати виборів на користь партії «Наш край». Голов­ним чином ці голоси були відібрані від партії «Опозиційний блок» та інших політичних сил.


Окрім того, за мовчання представників ще деяких партій цим партіям також накинули певну кількість голосів, яких було достатньо для проходження в раду. Саме так пройшли партії «Самопоміч» та «Єдиний центр», яких після підрахунку при попередньому оголошенні результатів не було місця у раді, але згодом виявилося, що ці партії «пройшли».

У принципі, в цих фальсифікаціях фактично не було «постраждалих», бо «Опозиційний блок» і так не дотягував до проходження в раду. Та виявилося, що такі фальсифікації таки когось обурили.

Ось як прокоментував фальсифікацію лідер Європейської партії Іван Волошин:

«Голова Ужгородської ТВК Яків Чернобук (представник партії Блок Петра Порошенка «Солідарність»!) підмінив результати волевиявлення по виборах депутатів Ужгородської міської ради. Це було зроблено в інтересах партії «Наш край» (створена як пристановище для колишніх «регіоналів»). Курирують цю партію також зі штабу «демократичної» «Солідарності». Взяли ці голоси від партії «Опозиційний блок» (також «регіонали»!).

До речі, представники цієї партії знають про це, але мовчать, дивно, чи не так? Про фальсифікацію заявила публічно секретар комісії в присутності ОПОРИ , міліції та журналістів від влади. Ще кілька членів відмовилися підписувати протокол із даними, які були фальсифіковані…

…Як так сталося, що 525 голосів, відданих за партію «Опозиційний блок», акуратно перейшли до партії «Наш край», що додало їм одного депутата, а також змінило відсотковий результат цієї партії з 6,4 відсотка до 7,467 відсотка?

Розгадка.

Схема виконання злочину: на етапі перенесення даних із протоколів комісій у протоколи округів вносяться цифри, які не відповідають реальному волевиявленню відображеному, в бюлетенях та протоколах. Далі ці дані, вже оформлені у протокол округу, вносяться в таблицю та надсилаються в ЦВК. Таким чином, формально легалізуються фальсифіковані дані», — написав Іван Волошин і додав цифри по всіх дільницях, скільки на яких було фальсифіковано голосів.

Згодом пішли позови до суду від кількох партій та кандидатів і в четвер пізно ввечері Окружний адмінсуд виніс рішення про перерахунок голосів і окремо буде кримінальне провадження прокуратури за фактом фальсифікацій.

ТЕГИ : вибори 2015

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат