Облмуздрамтеатр презентував виставу про Ерделі

Наталія Каралкіна 12.11.2015 17:58 ПОДІЇ

Це перша спроба показати на сцені життя видатного закарпатського художника Адальберта Ерделі. Вистава, прем’єра якої відбулася 8 листопада, присвячена 60-річчю з дня смерті митця. Її автором є закарпатський письменник, драматург, журналіст Олександр Гаврош. Саме його твір переміг на конкурсі, оголошеному театром.


«У Парижі гарне літо» — це шлягер за життя художника, також у виставі є сцени про життя Ерделі в Парижі, Мюнхені, Ужгороді.

У виставі задіяно вісім акторів. Постановка обійшлася театру у 22 тис. грн., зазначив директор театру Василь Марюхнич. На пошитті костюмів не економили, на чому наполягав режисер. У виставі багато музики, зокрема закарпатської. Динамічно змінюються сцени, а візуалізувати місця перебування Ерделі допомагають фотографії, які демонструють на сцені.

З хвилюванням чекав прем’єри виконавець ролі Ерделі народний артист України Анатолій Філіппов. Він став і режисером-постановником вистави. По завершенні показу колеги вітали актора з 80-річчям. Він близько 5 років не виходив на сцену, але в цьому випадку погодився зіграти. Адальберта Ерделі в молодості зіграв лауреат премії ім.братів Шерегіїв Михайло Фіщенко. Консультантом вистави став ректор Закарпатського художнього інституту ім. А. Ерделі Іван Небесник.

До кінця року облмуздрамтеатр має намір поставити ще дві прем’єри: виставу «Лускунчик», а також «Пригоди бравого солдата Швейка». Наразі закарпатські театрали готуються до святкового зимового періоду й запрошують юних глядачів на вистави з нагоди Миколая і Нового року.

Наталія Каралкіна

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат