Смерть зі Сходу дісталася   Закарпаття...

20.06.2014 13:41 ПОДІЇ

Першим убито 19-річного берегівчанина, згодом загинули ще три закарпатці від куль бойовиків поблизу селища Щастя.

Страшна звістка прийшла до закарпатців минулої неділі вранці. Стало відомо, що снайпер убив поблизу Луганська молодого закарпатця Роланда Поповича. Йому було всього 19 років. Своє двадцятиріччя Роланд мав відсвяткувати 22 липня цього року...

Хлопець був родом із Берегова, саме туди було доправлене тіло. Роланд був із простої сім’ї, син військового, після того, як відбув строкову службу, залишився військовослужбовцем контрактної служби військової частини 128 МБР.  

У понеділок відбулася церемонія прощання з молодим героєм відповідно до всіх військових почестей. Тисячі закарпатців прийшли попрощатися з Роландом. Весь шлях був устелений квітами. Хлопець віддав життя за Україну...

На превеликий жаль, це не єдина смерть нашого бійця, яка сколихнула область цього тижня. Паніка охопила край усередині тижня, коли ЗМІ почали поширювати інформацію про загиблих закарпатців. Деякі розповсюджували дані про вбивство 10—15 наших солдатів. Інформація була неофіційною, відтак залишалася надія, що це не так.  

Спочатку в мережі з’явилося відео, в якому допитували знесиленого хлопця, який перебував у полоні й повідомив, що він із Ужгорода. Це відео поширилося в Інтернеті після спецоперації зі знешкодження бойовиків поблизу селища Щастя на Луганщині. «Дзеркало тижня», посилаючись на власні джерела, повідомило, що в нічному бою біля селища Щастя загинули 11 військовослужбовців зі 128-ї гірсько-піхотної бригади (Мукачево) та 80-го аеромобільного полку (Львів). Також відомо, що двоє військових зі 128-ї гірсько-піхотної бригади дістали поранення. Згодом стало відомо, що з 11 загиблих двоє ужгородців та один із Перечинського району. Євген Бондар, підполковник, заступник командира окремої гірсько-піхотної бригади 13-го армійського корпусу сухопутних військ Збройних сил України, у телефонній розмові з кореспондентом uzhgorod.in 18 червня повідомив таке: «Один закарпатець вважається безвісти зниклим, двоє в полоні (одного з полонених батько впізнав на відео в Інтернеті, про іншого стало відомо, бо сепаратисти доправили його в лікарню, він був поранений, там йому надали допомогу і його знову забрали в полон), троє загиблих».

Вже наступного дня стали відомі прізвища та імена загиблих — це Олександр Попадинець, молодший сержант, Сергій Мартин, солдат із Ужгорода, та Михайло Куля, солдат родом із с. Сімер Перечинського району. Кореспондентові нашого видання вдалося дізнатися додаткову інформацію про одного з убитих. Михайло Куля, 1993 року народження, був старшим із трьох братів і служив у гірсько-піхотній бригаді контрактником. У Сімері в нього залишилася мати. Сам Михайло фактично проживав у сусідньому селі Тур’ї Ремети зі своєю цивільною дружиною, разом із якою ростив 7-місячну дитину.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат