Бездіяльність Виноградівської районної влади може призвести до сміттєвої катастрофи

Karpatnews 20.06.2014 13:51 ПОДІЇ

Виноградів розірвав угоду з «АВЕ-Виноградів» на вивезення підприємством сміття на міський полігон. В результаті під загрозою антисанітарної катастрофи опинилося не лише місто, а й район у цілому.

Таким рішенням міські депутати вирішили підштовхнути районну владу до вирішення питання стосовно будівництва полігона на території Виноградівщини, яке вже 8 років не може зрушити з мертвої точки. Районна влада бездіє. І це при тому, що АВЕ готове побудувати полігон за всіма європейськими стандартами за власний кошт, не просячи державних дотацій. Натомість людей підбурюють на протистояння, тоді як вони самі і страждатимуть, якщо питання не буде вирішено.

Нагадаємо, що ТОВ «АВЕ Виноградів» працює в районі з 2006 року. «Згідно з угодою з Виноградівською міською радою, товариство отримало дозвіл на вивезення твердих побутових відходів (ТПВ) із населених пунктів району на міське сміттєзвалище, — розповів виконавчий директор ТОВ «АВЕ Умвельт Україна» Микола Бутенко. — Єдиною умовою було те, що після будівництва нового полігона для ТПВ будь-де на території району в подальшому зібрані в місті ТПВ будуть вивозитися на новозбудований полігон».

За словами М. Бутенка, ще у 2009 році були видані відповідні розпорядження голови Виноградівської РДА, якими був наданий дозвіл на збір матеріалів та будівництво сховища твердих побутових відходів. Однак згодом голова РДА розпорядження відмінив.

Відтак питання вперлося у проведений референдум серед населення с. Широке, останнє заблокувало проведення будівництва полігона ТПВ навіть за межами даного населеного пункту. Мешканці с. Гудя та с. Теково теж виступили проти такого будівництва. Хоча, за словами Бутенка, були організовані поїздки активу сіл на новозбудовані діючі полігони до Угорщини, де люди на власні очі могли переконатися в безпечності таких об’єктів.

15 травня 2014 року Виноградівська міська рада на сесії ухвалила рішення про припинення дії дозволу на завезення ТПВ на міське сміттєзвалище з населених пунктів району. Згідно з рішенням, ТОВ «АВЕ Виноградів» із 1 липня не має права завозити на полігон сміття. Заборона діятиме до того часу, поки не буде виділена земельна ділянка під будівництво нового полігона для всього району. Ця думка була знову озвучена та підтверджена при проведенні круглого столу вже 18 червня 2014 р. Це означає, що з 1 липня район може опинитися на межі антисанітарної катастрофи, коли сміття не буде куди вивозити. І доведеться складати його по селах.

Karpatnews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат