В Ужгороді з’явився меморіал   закарпатському журналістові   Михайлові Бабидоричу

Сьогодні це перший пам’ятник мас-медійникам області, відкритий за часів незалежності. Його відкрили 6 червня в День журналіста з ініціативи Медіа-центру й відділення журналістики УжНУ. Автором меморіалу є Михайло Белень, заслужений художник України, скульптор, доктор мистецтвознавства.

Відкриттю передувало проведення круглого стола «Михайло Бабидорич: творча особистість на зламі епох», який 4 червня відбувся в ректораті УжНУ. З нагоди професійного свята ректор УжНУ Володимир Смоланка вручив редакційним колективам подяки за активне висвітлення діяльності вишу.

Михайло Бабидорич 53 роки пропрацював у редакції «Закарпатської правди». За часів відомого журналіста на Закарпатті проводилися унікальні тренінги, зокрема Школа молодого журналіста, яку сьогодні по праву можна називати Школою Бабидорича. Її вихованцем був і Олександр Гаврош, журналіст-фрилансер, письменник, сценарист. Він переконаний, що школа варта продовження в сучасних умовах. «Михайло Бабидорич любив і журналістику в собі, і себе в журналістиці», — вважає Юрій Бідзіля, к. філол. н., доцент, завідувач кафедри журналістики УжНУ.

Ініціатором відкриття меморіалу став Віктор Дрогальчук, багаторічний редактор «Закарпатської правди», викладач кафедри журналістики УжНУ. Спогадами про батька під час круглого столу поділилися донька публіциста Валентина Бабидорич, колишні колеги, а також друг Михайла Бабидорича професор Іван Мешко. Він переконаний, що талант цього журналіста так і залишився нереалізованим. Вступивши до Московської консерваторії, незважаючи на непересічні музичні здібності, Михайло Бабидорич залишив її. І з того часу   все його життя було присвячене журналістиці. Сьогодні його йменням названа обласна журналістська премія. Цього року її отримав доктор історичних наук, професор, письменник, журналіст Сергій Федака.

Наталія Каралкіна

ТЕГИ : Михайло Бабидорич

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат