Деякі військові Закарпатського територіального батальйону, прикриваючись службою, відвідують злачні

Василь Козак 27.06.2014 15:12 ПОДІЇ

У середу, 25 червня, кілька десятків родичів солдатів, мобілізованих у березні й травні до 4-го Закарпатського батальйону територіальної оборони, провели акцію протесту біля ОДА.

Головна вимога мітингувальників — надання гарантій, що батальйон не відправлять служити в зону АТО. Крім того, багато матерів і дружин скаржилися, що солдати не пройшли перед службою медогляд. Керівництво обласного військового комісаріату запевнило мітингувальників, що батальйон сформований для захисту кордонів області та державних установ. Підрозділ можуть відправити у зону АТО тільки в разі оголошення воєнного стану.

Ще однією претензією, висловленою матерями й дружинами, стало те, що солдатів не відпускають додому в звільнення. Ось що відповів із цього приводу командир батальйону: «Цієї суботи я прийняв рішення відпустити у звільнення 30 % особового складу. Командири рот, порушивши розпорядження, відпустили 60 %. Я знаю про своїх солдатів усе — в кого хто народився, в кого дід помер, у кого корова тільна... Я розумію, по-людськи треба допомогти. Ваші сини, чоловіки — нормальні люди, котрі їдуть додому. Але в неділю в мене у батальйоні починається «концерт». Я можу показати фотографії солдатів, після яких деякі ваші запитання відпадуть. Тому що є такі орли (сімейні!), яких я відпускаю у звільнення, а знаходжу в злачних місцях. Я не кажу про всіх, але одиниці є. І я можу виставити фотографії в Інтернеті. До мене приходять і просять — товаришу полковнику, в мене діти, будь ласка не виставляйте фотографії. Дружина як побачить — ганьба на все село буде. Буває й так, що солдат проситься на два дні до дружини, а знаходять його на березі Ужа у «напівсиньому» стані й з розбитою фізіономією. І він ще каже — я готовий захищати Закарпатську область! Та не готовий він ні Закарпаття, ні Україну, ні свою сім’ю захищати...»

Василь Козак

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат