Газета » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-17') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 300, 20

Як ужгородець роками судиться за своє майно

Закарпатець Мирослав Цьока звернувся в «РІО» з листом проти своєї колишньої дружини.

Віктор Теличко: Музика — це втаємничені вібрації

Понад 30 років закарпатський композитор народжує музику і навчає інших робити її досконалою.

Аеропорт «Ужгород» з’їдав десятки мільйонів щороку, щоб безславно вмерти

Ужгородський аеропорт має давню історію (цього року йому виповнюється 87 років) і є доволі унікальним. Унікальний хоча би тим, що літаки злітають і заходять на посадку через повітряний простір Словаччини (держкордон знаходиться на відстані 100 метрів від торця злітно-посадкової смуги).

Як Ірина Еверест підкорила

Ірина Галай, 28-річна дівчина з Мукачева — перша українка, яка підкорила найвищу гору світу Еверест.   Амбіційна, впевнена і виважена. А ще красива й легка у спілкуванні. Вона вивчала комп’ютерні науки в Національному авіаційному університеті, а працює з нафтою в Києві, в компанії «Альянс Ойл Трейдинг».

Діамантове кохання, непідвладне часу

Подружжя Шамборовських прожило у шлюбі 60 літ, наповнених любов’ю, взаєморозумінням і підтримкою.

Янголи над прірвою…

Розмова з відомим у Закарпатті лікарем Тарасом Шелепцем.

Зародженню водного господарства краю 170 років

Водні ресурси є національним багатством країни, однією з природних основ її економічного розвитку. Від них залежать усі сфери життя в господарській діяльності людини. Басейнове управління водних ресурсів річки Тиси забезпечує на території Закарпаття реалізацію державної політики у сфері управління, використання, збереження та відтворення водних ресурсів, розвитку водного господарства, експлуатації водогосподарського комплексу. Щороку в першу неділю червня святкується День працівників водного господарства, а воно зародилося на Закарпатті 170 років тому.

Валерій Мурга вимагає очистити Закарпаття від «чорних лісорубів»

Керівник Закарпатського ОУЛМГ Валерій Мурга зобов’язав усіх керівників і спеціалістів лісогосподарських підприємств, керівників структурних підрозділів терміново вжити заходів щодо посилення охорони лісів краю від незаконних рубок і очистити край від «чорних лісорубів».

Чому влада вважає, що Рахівщина в небезпеці?

Малі ГЕС — велика загроза довкіллю й добробуту громади?

Найсумлінніший архівіст в історії Закарпаття

Імре Полані присвятив архівам 30 років свого життя, за що був удостоєний Золотого Гербового Хреста.

Які зарплати та пенсії будуть у закарпатців

Законом «Про Державний бюджет на 2016 рік» передбачено підвищення мінімальних соцстандартів із 1 травня в таких розмірах:

Прибутки мають приносити не рубки,   а рекреаційна й оздоровча складові лісу

Так сміливо стверджує молодий директор державного підприємства «Ужгородське лісове господарство» Василь Кий.

Нетрадиційність і її права: Чи варто узаконювати одностатеві шлюби в Україні

ЛГБТ-прайди – уже не   дивина для України, однак після кожного подібного заходу у ЗМІ виникає хвиля обговорень представників цих спільнот і їхніх дій. Чи не найбільше інформаційного шуму у мас-медіа спричинила інформація про можливу легалізацію одностатевих шлюбів. І хоча наразі відсутні будь-які законодавчі наслідки, які би стосувалися ЛГБТ, приводів для обговорення й надалі достатньо. Особливо, в контексті листа Нижньої палати Конгресу США, у якому політики просять забезпечити безпеку під час маршу єдності, який ЛГБТ-спільноти планують організувати на початку червня.

Втрачений Ужгород:   історія палацу Фріда

В Ужгороді є чимало будівель, які ще сотню років тому знали не за номером, а за «іменем»: палац Фріда, пасаж Вайди, будинок Гізелли, «Білий корабель», Рафанда. Деякі з цих назв ще досі побутують серед мешканців міста, а інші вже геть забулися. Про решту ми розкажемо пізніше, а нині почнемо з палацу Фріда. Чому його так назвали, яка тяжка доля спіткала родину багатія Фріда — знає «Про Захід».

Правила стилю: Тудор Кілару

У нашій серії про стиль ми розповідаємо секрети відомих жінок із Закарпаття. Одна з наших героїнь рубрики — журналістка і ведуча Лариса Липкань порадила писати і про чоловіків. Тому цього разу — чоловічі таємниці популярного конферансьє, ведучого ранкових прямих ефірів на радіо «Тиса FM», ді-джея, організатора тематичних вечірок «Chicarrones Shator» Тудора Кілару.

Скандал: лісівники виявили незаконні рубки у прикордонній зоні

У ЗМІ з’явилася інформація про те, що працівники облуправління захисту економіки (УЗЕ) Нацполіції виявили факти незаконного рубання дерев на території Ужгородського, Перечинського та Великоберезнянського районів.

На Закарпатті села не мають перспективи

Цивілізований світ не потребує сіл. Експерти кажуть, що в наш час достатньо 2 % аграрного населення, щоб виробляти продукти харчування. Україна — аграрна країна, а Закарпаття найбільш селянське у всій Україні.

Великдень символізує перемогу Ісуса, бо Він є центром нашої Пасхи

Владика Ніл про символіку найрадіснішого християнського свята
і його відзначення в часи воєнного конфлікту.

Ужгородський коледж культури   і мистецтв втілює у сценічне життя мрії, надії та сподівання

Жодного дня не проходить, щоб у стінах Ужгородського коледжу культури і мистецтв коледжу не відбувалися цікаві та змістовні творчі заходи. І все це завдяки талановитим, високопро-фесійним педагогічним працівникам коледжу. Своєю самовідданою працею вони готують достойну зміну для закладів культури нашого краю.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат