Газета » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-19') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 380, 20

Підвищення соціальних стандартів не буде

Схоже, в Україні про реальне підвищення соціальних стандартів у осяжному майбутньому слід забути. У цьому зайве переконує остання заява Наталії Яресько про те, що раніше грудня 2015 підвищення чекати не варто.

Словацьке Лесне як орієнтир розвитку для закарпатських сіл

У межах 50 кілометрів від Закарпаття можна знайти чимало прикладів вдалої організації громади, влади і бізнесу. Одним із таких є словацьке село Лесне, якому за сім років удалося реалізувати 90 % задуманої стратегії й залучити інвесторів для розвитку малого бізнесу, що сприяло зростанню добробуту всього села.

Людина з дивовижною силою духу

У вічність відійшов один із патріархів УжНУ — Віктор Аріповський.

Закарпатці все ще не хочуть   йти в армію

Здається, настав той момент, коли в Закарпатті ресурс поповнення лав армії закінчився не лише з числа добровольців, а й всіх військовозобов’язаних.

Завдяки Емерихові Товту кафедра ботаніки УжНУ володіє безцінним скарбом — науковим гербарієм

На біологічному факультеті УжНУ впродовж перших 60 років його існування не було людини, яка би не знала препаратора, а пізніше лаборанта кафедри ботаніки Емериха Товта. За цей час змінювалися керівні особи факультету, склад педколективу, обслуговуючий персонал, але незмінним як символ, як душа кафедри залишався Емерих Степанович.

Як відібрати приміщення   у трудового колективу:   мукачівський досвід

8 відкритих кримінальних справ проти працівників Мукачівського ОСТК ТСОУ (колишнього ДТСААФу) — такий результат боротьби колективу товариства проти системи.

На Закарпатті можуть виникнути   антициганські бунти

Закарпаття, яке завжди називали толерантним мультинаціональним краєм, може стати регіоном із потужними антициганськими бунтами.

Домашній музей,   який повертає до Австро-Угорщини

Ужгородець облаштував зали з експонатами, яким до 300 років.

Йога — це стан пошуку   гармонії і сенсу в житті

В Ужгороді з нагоди Міжнародного дня йоги відбудуться публічні заняття з йоги для всіх охочих.

Будапешт після Дебальцевого   й Іловайська

Наші військові — про українську війну та реабілітацію в Угорщині.

Чому в Закарпатті   гальмує мобілізація?

Останнім часом тема мобілізації в Закарпатті набула широкого розголосу. Зокрема через те, що ресурс бажаючих йти до війська закарпатців фактично вичерпався, а влада вимагає виконання плану 5-ї черги мобілізації.

Як будуть об’єднувати у громади

Наразі головною темою для обговорення є територіально-адміністративна реформа. Мова йде про укрупнення адміністративних одиниць. Села та міста будуть об’єднувати у громади, потім райони планують об’єднати в якісь повіти, а області — в регіони.

Іван Скрябін: Коли виїжджали за кордон, нам казали, що поразка прирівнюється до зради

Волейболу в Україні цього року виповнюється 90 років. Іван Скрябін майже його ровесник — йому 83. Перший майстер спорту СРСР із волейболу в Західній Україні, член збірних команд України та молодіжної збірної колишнього Союзу, тренер легендарної волейбольної команди співробітників УжДУ, яка стала чемпіоном Радянського Союзу серед викладацьких команд. І це далеко не всі спортивні заслуги Івана Івановича...

Для всіх районів Закарпаття розробили символи

Туристичний клуб УжНУ, Турінформ Закарпаття, громадська організація «Панонія», творчий клуб «Ungang» оголосили акцію «Допоможи Закарпаттю! Допоможи закарпатському туризму!», яка триває до 10 червня 2015 року.

Про банківські махінації, брудну «Юність», обмеження виїзду за кордон, Погорєлова та Інтернет

Редакція публікує чергову добірку листів, інші наразі — у черзі, чекаємо від вас нових історій.

Закарпатці починають   протестувати проти тарифів

Різке підняття тарифів на газ, електрику та воду викликало обурення серед закарпатців. Вже доволі тривалий час перед будівлею обласної влади на площі Народній в Ужгороді триває «антитарифний» пікет активіста Івана Данацка.

Повінь 1970-го: як це було

45 років тому в Тячеві вода зруйнувала житловий фонд міста на 90 %.

Хто покарає лісогубів?

У минулому номері ми опублікували критичний матеріал із Інтернет-видання ProZak.info про безконтрольне вирубування закарпатських лісів. Матеріал викликав резонансний відгук у наших читачів. Було ряд дзвінків, якими люди підтверджували, що дійсно ще ніколи такого знущання над лісом, як зараз, не було. Попри те, що норми навіть офіційних вирубувань значно вищі, ніж у минулі роки, зросла кількість несанкціонованих вирубувань.

Сміття «виповзає»

35-гектарний сміттєвий полігон влада планує у Буштині та Стеблівці. Їхні громади — проти.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат