Газета » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-19') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 420, 20

Життя без школи...

Про навчання ужгородців дистанційно та ідею першої
приватної англомовної школи.

«Пливе кача по Тисині»

Підкарпаторусинська пісня — символ українського Майдану (подається у скороченні).

«Мене запитували, чому подорожую серед бандерівців...»

Російський «автостопер» разом із українськими друзями мандрував Закарпаттям і святкував Новий рік на Майдані.

Ужгородом бігають понад тисяча безпритульних собак

Розведення тварин, їх щеплення та ветеринарний догляд, облік та дресирування, організація місцевого збору (податку за утримання тварин), облаштування майданчиків для вигулу та встановлення урн з пакетами для збирання екскрементів — проблеми, які потребують негайного вирішення в Ужгороді.

Природний парк, де небо купається   в одному з семи чудес України

Розмова з директором Національного природного парку «Синевир» Миколою Дербаком.

Закарпаттю не потрібна допомога від Японії

Не потрібно розповідати про те, в якій кризі перебуває зараз наша економіка і як нам потрібна будь-яка технічна чи фінансова допомога.

Дві міні-ГЕС і природний аквапарк в Ужгороді

Місту пропонують вирішення трьох проблем одночасно: водопостачання, енергозабезпечення і створення унікальної рекреаційної зони.

Чи вирветься Закарпаття   з освітнього дна

Так уже сталося, що головним критерієм стану якості освіти в тому чи іншому регіоні є зовнішнє незалежне оцінювання знань. За певними формулами (дивіться нижче) можна визначити, яка школа надала своїм учням хороші знання і вони успішно склали ЗНО.

Григорій Ткаченко очолював Ужгородський університет   у найважчі роки

У 1945 році за рішенням Народної Ради Карпатської України
від 5 грудня 1944 року в Ужгороді був відкритий університет. Як відомо, ініціатива була підтримана владою УРСР (1945 р.) і з деяким запізненням (у 1946 році) — владою СРСР. Слід відзначити, що це завдання було не з легких, тим більше, що радянська влада планувала створення вишу на новоприєднаній території на взірець радянських ВНЗ.

Олег Чухрай: Хотілося б, щоб закарпатці звикали до сортування   і правильно викидали сміття

Другий рік поспіль вивезенням сміття ужгородців займається відома європейська компанія АVЕ. Ще вдосвіта в Ужгороді чути роботу її працівників, хоча аби гуркоту було менше, намагаються вибірково встановлювати залізні контейнери. З іншого боку, лише метал витри-мує знущання вандалів і не займається від вогню.

Бар'єри на шляху до Європи

З цього року Україна сподівалася на відкриті кордони з Європою. Принаймні декларувалося, що вже з травня Євросоюз відміняє візи для українців. Але замість цього уже з січня місяця Євросоюз вводить обов'язкове зняття відбитків пальців для тих громадян України, хто хоче отримати Шенгенську візу.

Нас рятують заробітчани

Те, що гривня остаточно не зазнала краху — заслуга заробітчан. Майже завжди держава спекулювала на заробітчанах. Перед Новорічними святами влада у змові з Нацбанком навмисне занижувала курс євро та долара, бо заробітчани приїжджали на свята і завозили мільярди валютної готівки. Відразу після свят національна валюта, зазвичай, падала. Деякі банки заробляли на різниці курсу сотні мільйонів, які розподілялися по кишенях владної верхівки та «ручних» банкірів.

Церковний календар   на 2015 рік

Пропонуємо ознайомитися з молитвами, постами, загальницями, а також календарем релігійних подій.

Володимир Химинець: Люблю Ужгород і хочу тут жити

Володимир Химинець, відомий науковець та громадський діяч, до всього ставиться по-філософськи та зі стійким оптимізмом. На його думку, немає завдань, яких не можна вирішити, і, попри найгірші кризи, вихід можна знайти. Як доктор економічних наук Володимир Химинець розмірковує, що зробити, аби зміни в державі таки настали, як ужгородець вірить у наше місто та людей, як батько розповідає, чому дітям необхідне хороше виховання і справжнє дитинство. Тож розмова з Володимиром Химинцем за чашкою кави.

Огляд редакційної пошти

Редакція продовжує публікувати листи своїх читачів. Дуже просимо підписувати свої тексти і ставити підпис, аби вони були опубліковані. Цього разу — 5 соціальних проблем у традиційному огляді.

Єдиний, хто може дати нам правдивий мир, — це новонароджене маля у Віфлеємі

Перед Різдвом потрібно простити образи, висповідатися
і попросити благодаті у Христа.

Події—2014: Україна—Закарпаття

Завершується 2014-й
рік. Рік, який був дуже важким для нашої країни. Це рік колосальних втрат — людських втрат... Наприкінці 2013-го українці об’єдналися навколо ідеї змінити країну, ці 12 місяців ми прожили разом із сумом і болем, постійними переживаннями, страхом і вірою у збереження країни.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат