Газета » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-19') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 360, 20

Ярослав Галас: Закарпаття перетворилося на феодальне князівство, де до людей ставляться, як до власн

Відомий закарпатський журналіст Ярослав ГАЛАС, який близько 10 місяців провів у зоні АТО разом із Геннадієм Москалем, розповів «РІО» про те, що його найбільше вразило по поверненні в область. За словами пана Ярослава, він сподівався, що після всього, що пережила країна протягом останніх років, свідомість місцевих політиків зміниться на краще. Однак, як вважає Ярослав, ні смерті людей на Майдані, ні фактична війна з Росією не змінили більшість представників закарпатської політичної еліти — вони й надалі намагаються докрасти те, що ще можна вкрасти. Про це та багато іншого читайте в інтерв’ю.

Хто і чому вставляє палиці   в колеса реформ на Закарпатті

Депутатська більшість в обласній раді на сесії 27 серпня спричинила скандал на всю Україну. Змовившись, вона демонстративно і підступно, без жодного обговорення в залі провалила голосування і за Перспективний план об’єднаних громад в області, і за визнання перших двох громад — Тячівської і Вільхівської — які вже пройшли всі громадські обговорення і сесії рад. І грубо порушила тим самим конституційний принцип самого існування облради.

Про що говорять фрески однієї   з найдавніших церков України

Горянська ротонда на околиці Ужгорода зібрала в собі кращі традиції мистецтва ХІІ—ХІІІ століть.

Які зміни чекають   закарпатських учителів та учнів

Які новації чекають учнів та вчителів у навчальному   році та чи готові заклади освіти області до зими. Про це під час брифінгу в прес-центрі Закарпатської ОДА розповіла заступниця директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ганна Сопкова.

Де найгірші дороги в Закарпатті й чому?

Про наші дороги можна говорити багато. Вони не просто погані. Вони жахливі. Дорожній знак «Нерівна дорога» можна ставити зразу на кордоні України і написати протяжність — уся територія держави. І найбільш прикро, що дороги ми не можемо зробити навіть тут, біля кордонів із Євросоюзом.

Петро Матій: «Як говорю — так співаю, лиш ото май файно пак ся получає»

Народний артист про закарпатську ауру, дитячі мрії, пізню кар’єру й уміння бути щасливим.

Як Лана Азію обійшла

Продовження історії про автостоп ужгородки Лани Геворкян.

Ми не маємо права втратити державність

Країні потрібні негайні радикальні реформи, політична воля для їх реалізації, а також грамотна й виважена кадрова політика.

Закарпаття може лишитися без газу

Самі ж працівники радять населенню не поспішати з новими договорами.

У Закарпатті через безводдя можливі   соціальні бунти

У Закарпатті в селах зникає вода. Через тривалу спеку пересохли струмки, води в колодязях немає. На Мукачівщині ще з сере­дини липня до деяких сіл завозять воду. Зараз географія безводдя розширилася.

«Не було ніякого перемир’я. Доки я був на Сході, ворог   жодного разу не опустив зброю»

Військовий із Закарпаття Володимир Потураєв рік пробув у АТО й переконаний, що війна в Україні не припинялася ні на день.

Сім’я переселенців із Макіївки:   45 років ми будували таке життя,   яке хотіли. І от ми втратили все

Лікарі Ярослав і Тетяна Куляби переїхали до Ужгорода понад рік тому, однак і досі емоційно прив’язані до своєї малої Батьківщини — Макіївки. Кажуть повернулися б, от тільки не знають, до кого…

Життя в дорозі

Історія ужгородки, яка об’їздила Азію автостопом.

Шахрайство чи авантюризм?

Це трохи дивна історія про закарпатця, який водив за ніс чиновників усієї України. Від найнижчого рангу до найвищого.

Як Маріуполь, Київ та Ужгород   допомагають закарпатському замку

Чинадіївський замок Сент-Мікловш на кілька тижнів об’єднав молодь із Маріуполя, Києва та Ужгорода. Середньовічна споруда другий рік поспіль є центром волонтерства на Закарпатті подібно до Невицького замку, де протягом багатьох років діяла потужна археологічна експедиція. Влітку в Чинадійові збирається молодь із різних куточків України, а також із-за кордону для того, щоб зберегти й відновити унікальний замок, історія якого сьогодні відома всього лише на 30 %.

Чому закарпатські випускники   найгірші в освіті?

В Україні завершилася кампанія ЗНО-2015 і розпочинається не менш напружений період для абітурієнтів — вступ до вишів. Щороку за проведенням ЗНО і вступної кампанії слідкує Громадянська мережа «Опора». На Закарпатті також є її місцеве представництво, яке підсумувало результати зовнішнього незалежного оцінювання. Цьогоріч   Закарпаття вже вкотре відзначилося як область, яка у підсумку серед усіх областей має найгірші показники зі складання ЗНО.

Які пільги матимуть закарпатці

7 липня у приміщенні прес-центру Закарпатської ОДА відбувся брифінг заступниці директора Департаменту соціального захисту населення Ганни Морозюк на тему: «Новий порядок надання пільг для деяких категорій громадян».  

Закарпатці шукають можливості цікаво подорожувати

Розпал літнього сезону, ужгородці попри курс євро і кризу таки намагаються відпочити, оздоровитися й змінити щоденну картинку. Досвід багатьох надихає і   показує, що сьогодні можна подорожувати частіше, ніж раз на рік, за оптимальну суму і справді цікаво.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат