Газета » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-17') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 280, 20

Добрі справи ювіляра

Цими днями 70-річчя від дня народження святкує патріарх туристично-рекреаційної галузі Закарпаття мукачівець Тібор Фрідман.

Поки є ліс — у Закарпатті буде життя

У третю неділю вересня відзначається День працівників лісу. Цьогоріч це професійне свято припадає на 18 вересня. Цього дня варто привітати людей, які своєю благородною працею примножують наші лісові багатства і сприяють їх раціональному використанню.

Про геолога Романа Удуда та країну Нікарагуа

Історії про нікарагуанське відрядження берегівчанина Романа Удуда тридцять років тому.

Чи відмінять студентам стипендії?

Сьогодні, після двох років інфляції та бюджетної кризи, студентам живеться не так добре. У вишах III—IV ступенів стипендія становить 825 гривень. Це тільки на 13 % вище, ніж у 2012 році, хоча ціни тим часом виросли на 90 %. Як і на моєму першому курсі, стипендії не вистачає навіть на їжу.

Як ужгородським батькам уникнути шкільних «поборів»

Чи можна батькам учнів якось уникнути поборів у школах Ужгорода?

Берегівчанка Марія Шинкевич: Де би не працювала, куди би не ходила, книги завжди були поруч зі мною…

Моя героїня Марія Олексіївна Шинкевич (із батьківської хати пішла як Зейкан) сказала, що де би не працювала, книги завжди були поруч із нею — в сім’ї, на роботі, та й зараз, коли вже пенсійна в неї пора, без них ані дня. На фото вона «позує» з фоліантиком — взяла до рук томик Мирослава Дочинця «Книга надиху», якого залюбки читає. У його творах, на її думку, наше закарпатське життя. Отже, де витоки духовності цієї славної та незвично цікавої у спілкуванні жінки, яка народилася ще до війни у країні іншої суспільно-політичної формації, тож нинішній устрій у її вісімдесятирічному житті — це вже четвертий чи п’ятий. Словом, наша розмова з ювіляркою почалася з того, як вона, зважаючи на недавнє красне 80-річчя, себе почуває?

З 1 вересня зростуть тарифи на електроенергію

Неприємна несподіванка чекає населення з 1 вересня — черговий етап підвищення тарифів на електроенергію на 25—30 %.

За півроку в автоаваріях загинуло закарпатців стільки ж, скільки за два роки в зоні АТО

За два роки в зоні АТО загинули 79 закарпатців, а за ці півроку в автоаваріях загинули 73 закарпатці. В чому причина росту числа ДТП?

Валерій Мурга: «Заповідникам Закарпаття замовлено розширення»

Проблеми й перспективи розширення території Національних парків Закарпаття 22 серпня в Угольському природоохоронному науково-дослідному відділенні, обговорили Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, т.в.о. голови Держлісагентства Христина Юшкевич, начальник ЗОУЛМГ Валерій Мурга, заступник голови Закарпатської ОДА Віктор Мікулін з директорами національних парків, наукових кіл і представниками громадської ради при управлінні лісового господарства.

Чому Закарпаття знову провалило тестування ЗНО?

Вже якось традиційно Закарпатська область провалює зовнішнє незалежне оцінювання.

Брудна вода

Хто відповість за екологічне лихо в Закарпатті?

«Культурна платформа Закарпаття»

Після Майдану гідності Україна переживає народження не лише нової свідомої нації, але й формування власного сучасного культурного коду. Одним словом — Ренесанс. Запустився новонароджений виток енергії особливого творчого розвитку. Зміни відбуваються практично в усіх сферах життя країни, але найпотужніше — в горизонті мистецтв.

Індус Харікрішна: Два роки на Закарпатті були дуже класними

Студент медичного факультету УжНУ, родом з Індії про любов до фотографії, спілкування українською мовою і випадки дискримінації на Закарпатті.

Відлуння віків у народних переказах

Відомий історик Роман Офіцинський видав книгу «Народні перекази Закарпаття».

Чому гальмується податкова реформа

Про необхідність податкової реформи йдеться давно. Цю реформу декларував екс-глава уряду Арсеній Яценюк, але реформи фактично не було. Все, що вдалося Яценюку, це трошки зняти навантаження на фонд оплати праці.

Володимир Смоланка: Колектив УжНУ докладає зусиль, аби його випускники впродовж усього життя з горді

Багато хто схильний вважати, що липень в університетах — пора суцільних канікул, відпусток і відпочинку. І глибоко помиляється, бо ще не встигли студентські аудиторії «розрядитися» від напруги після захисту дипломних робіт та випускних іспитів, як поспіла вступна кампанія.

Нотатки про Еверест: мукачівка Ірина Галай

Ми публікували першу частину розповіді про Ірину Галай, дівчину з Мукачева, першу українку, яка підкорила найвищу точку світу. Ось продовження. Нагадаємо, дівчина наразі відпочиває у комплексі «Термальні води Косино», де дала прес-конференцію для закарпатських медіа. Звідти і був записаний текст. Далі пряма мова. Захоплива! І щира.

Маріанна Сухолова: Кожна людина має розкривати себе сама

Відома закарпатська співачка допомагає студентам ставати зірками, цінує людяність і відчуває людей, а також знає, як створити естраду на Закарпатті.

Куди зливаються відходи у селах?

До редакції «РІО» надійшов лист від закарпатця Олександра Осташа. Він пише про гостру проблему — очищення стічних вод у області. Стічні води належно не очищаються від небезпечних речовин, у наші ріки потрапляє купа сміття, а це вже екологічне лихо й загроза здоров’ю. Подаємо пряму мову.

Як ужгородець рятував життя людей після теракту в Стамбулі

У аеропорту Стамбула стався теракт. Сталося кілька вибухів, у результаті яких загинули понад 40 людей і ще 150 дістали поранення.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат