Газета » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-03') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 240, 20

Сповідь про скандальну добудову хоспісу на Виноградівщині

Попри те, що офіційні особи пафосно прозвітували про добудову на Виногра­дівщині найкращого хоспісу в Україні, зводився він із великими скандалами.

Nomen: Новий формат неформальної освіти в Ужгороді

Ужгород постійно створює освітні проекти. Серед них — «Вуличний університет», «Відкриті екскурсії», навчальні тренінги й івенти від різних організацій та викладачів класичних вузів. Творчі активні люди організовують лекції у мистецькому центрі «Галерея Ілько», проводять майстер-класи і воркшопи у бібліотеках, унікальних кафе або й просто неба. У місті бувають разові просвітницькі заходи або ж цілі серії і програми різної тематики. Нещодавно в освітньому просторі Ужгорода з’явився новий перспективний проект «Nomen».

Всі комунальні біди закарпатців через відсутність альтернативи

У нас усе ще залишилися комунальні рудименти совка, коли людям не дають права вибору.

Сергій Ратушняк закликав заможних людей віддати музичні інструменти тим, кому вони більше потрібні

Цього тижня відомий закарпатський політик Сергій Ратушняк на своїй сторінці у Facebook оголосив, що готовий подарувати два чудових піаніно тим, кому вони дійсно потрібні.

Сакраментальні словоспіви

Роздуми над книгою Юрія Шипа «Із Небом на Землі».

Графіка ужгородського художника Яноша Рейті експонується в галереї Будапешта

Днями в Будапешті в галереї «Джерело» відкрилася персональна виставка творів відомого митця краю, лауреата обласної премії ім. Йосипа Бокшая та Адальберта Ерделі в галузі графіки Яноша Рейті.

Острів Маврикій. Відкрийте для себе казку

Потреба у відпочинку є фізіологічною. Ми змушені убезпечити мозок від закипання. Інакше скотимося до неврозів. Але кожна людина відпочинок обирає для себе самостійно. Комусь достатньо розкладачки на дачі. Але більшість прагне моря з пляжем.

Дуже часто ми сміємося не з того, з чого варто сміятися

Акторка Елла Григор’єва про гру на сцені та в житті, ролі, що стають дітьми, і театр, схожий на оркестр.

Книжковий блог: «Французьке виховання»

Інколи публікуватиму тут свої відгуки на книжки, які мені сподобалися. Тексти будуть у форматі блога.

Родоначальник аптечної династії

Ця сім’я з-над бурхливої синевирської Тереблі на міжгірській Верховині — особлива, незвичайна і навіть унікальна. Її глава світлої вже пам’яті Лука Сятиня — учасник Великої Вітчизняної, командир партизанського загону. На лацканах його піджака красувалися ордени аж трьох держав: Чехословаччини, СРСР і незалежної України.

Дуже часто ми сміємося не з того, з чого варто сміятися

Акторка Елла Григор’єва про гру на сцені та в житті, ролі, що стають дітьми, і театр, схожий на оркестр.

«ПриватБанківська» рушниця на стіні. По кому зрикошетить?

Публікуємо експертну думку Тараса Шотіка, кандидата економічних наук, фахівця із бізнес-планування, яка опублікована у виданні «ZIK».

Ален Панов: Було би правильно створити з усієї України офшор

Закарпатський сепаратизм як чорна кішка у темній кімнаті, чому США обійдеться без Майдану і що це означає для України, шляхетність чи куди поділася історична пам’ять, а також дипломатія як зал очікування й кілька інших тем — очільник обласного осередку Спілки дипломатів України, засновник Ордену Марії-Терезії, науковець і громадський діяч Ален Панов традиційно у грудні про головні віхи прожитого нами і країною року.

Правила стилю: Ілона Палфі

У рубриці «Правила стилю» історія спортивної, веселої і сміливої Ілони Палфі.

Надійний партнер і перевірений друг

Інтерв’ю з Почесним консулом Литовської Республіки в місті Ужгороді та Закарпатській області Віктором Гарапком до 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною та Литвою.

Пам’яті Корнелії

У грудні поточного року минає 12 років із дня кончини Корнелії Гаврилівни Петрецької, доцента кафедри фізичної та колоїдної хімії хімічного факультету УжНУ, кандидата хімічних наук. Її життя обірвалося 21 грудня 2004 року. З глибоким сумом проводжали ми її в останню путь холодного зимового дня, а перед очима поставали яскраві картини нашої неповторної студентської юності, аспірантури, понад трьох десятків років наполегливої праці, що були віддані молодому вишу, який за ці роки став відомим в Україні і за її межами закладом високого рівня. У цьому здобутку, становленні УжДУ є частка праці, розуму та душі і Корнелії Гаврилівни.

Творча справа Насті Лесів: BeautyBox Studio

Уявіть яскраву коробочку з м’ятно-рожевими відтінками, дерев’яними текстурами і різноманітними красивими дівочими дрібничками. А зараз перенесіться до цієї скриньки. Скриньки, де грає приємна музика, деталі створюють настрій, вас пригощають чаєм із печивом і цукерками, а ще підкреслюють вашу красу. Йдеться про майстерню краси Анастасії Лесів BeautyBox Studio, де вона втілює свою творчість через макіяжі й зачіски.

Чому ужгородців не радують маршрутки

Або трохи об’єктивності про «інститут перевізників», який став саме таким у країнах СНД, і в Україні зокрема.

Чому в нас найгірші дороги

Дороги є обличчям держав. Імідж держави формується за якістю доріг для тих, хто завітав у будь-яку країну і вперше знайомиться з нею. Який імідж нашої держави.

Екологія свідомості

Регіональний форум «ЧОП-ЕКО-CHOP-2016» стає трампліном до екологічних змін у Закарпатті.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат