Газета » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-17') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 320, 20

Чи має шанс на відновлення   одне з найвідоміших місць в Ужгороді?

Розмови навколо скверу, розташованого навпроти Хрестовоздвиженського кафедрального греко-католицького собору, не стихають із часу падіння муру, який огороджував цю територію. Поки дві протилежні думки дискутують щодо вже втраченої частини стіни, вартує нагадати ужгородцям про весь комплекс, відомий ще з 1640 року. Саме з цього скверу найкраще видно Кафедральний собор, тож його відновлення могло би стати ще одною принадою Ужгорода.

Чарівна натурниця Розіка

3 квітня Магдалині Ерделі виповнилося б 100 років.

Чому у двох сусідніх будинках різні тарифи на електроенергію

На електронну скриньку газети «РІО» надійшов лист-звернення від Левка Козича, якого він попередньо надсилав депутатові Верховної Ради України Робертові Горвату та депутату від Закарпаття Валерієві Пацкану і в якому просив розглянути його заяву, та вжити дієвих заходів для припинення порушень конституційних прав громадян при оплаті за спожиту електроенергію.

Ужгородський коледж культури і мистецтв — освітній центр, де виховують таланти

Ужгородський коледж культури і мистецтв називають скарбницею талантів. Тут навчається талановита й обдарована молодь нашого краю. Музиканти, хореографи, співаки, актори, режисери — це далеко не повний перелік тих спеціальностей, фахівців із яких готують у коледжі.

Незакопані таланти Степана Лемка

На 85-му році життя перестало битися серце відомого у краї освітянина, краєзнавця, літератора, ревного християнина.

Степан Сербайло: 38 років   у великому тенісі

Майстер спорту про перемоги на чемпіонатах, навчання спортсменів та ідею клубу європейського рівня в Ужгороді.

Що буде з будинками, де не створять ОСББ

Відповідно до Закону «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» до 1 липня мешканці багатоповерхівок повинні визначитися з формою управління своїм будинком: 1) створити ОСББ або 2) здійснювати управління будинком спільно (зборами співвласників), а частину функцій передати управителеві (зокрема, приватному підприємцеві), самостійно обраному та найнятому на договірних засадах.

До 90-річчя генія-біолога Комендаря

До 90-річчя професора В. І. Комендара

Творча дівоча справа: Іра Рацюк

Ми продовжуємо публікувати серію матеріалів про молодих закарпаток, які самі себе зробили, розпочали власну творчу справу й показують, як можна жити справді якісно. Про секрети стартапу, бюджет, креатив, пошук ідей і власну нішу — в історії Іри Рацюк.

Смачна історія: homemade   солодощі від сім’ї Блажівських

Молоде ужгородське подружжя Олег та Анна Блажівські творять у себе вдома неймовірні смаколики, яких ви ніде не знайдете. Шоколад, цукерки з горіхів і сухофруктів, різні види печива, хлібці, халва, пастила, торти, тістечка — все дуже гарне, смачне, а головне — виключно з натуральних і якісних продуктів. Такі солодощі це синтез користі, смаку та естетики.

Правила стилю: Тамара Готра

Ми продовжуємо писати про стиль відомих і красивих дівчат із Закарпаття. Запитуємо у них про гардероб, улюблені парфуми, секрети макіяжу та догляду за собою, особливості харчування і спорту, загалом усе про загальний образ.

Що дає нам шлюб?

Психолог про співмешкання, «союз персня» і традиційність закарпатців у питанні стосунків.

Ляльку-мотанку починають із голови   і не залишають роботу, доки повністю не завершать

Ужгородка Юлія Галовець стверджує, що лялька-мотанка це ритуал.

«Що не встигну за життя,   то докажу після смерті…»

Розмова з «потойбічним» 85-річним Юрієм Герцом.

Наталія Герц: чоловіка примушували ночами розносити повістки

У нас прямо в спальні встановили динамік, через який його викликали у військкомат...

Із чого роблять у Закарпатті асфальт, якщо він не тримається і кількох місяців

Цього тижня були сильні дощі. Водою позаливало дороги. А відповідно водії не могли бачити ям і «губили» в тих ямах колеса.

Дівоча творча справа: Саша Федоришина

Ми і далі готує серію матеріалів про молодих закарпаток, які самі себе зробили, розпочали власну творчу справу й показують, як можна жити справді якісно. Про секрети стартапу, бюджет, креатив, пошук ідей і власну нішу — в історії Саші Федоришиної. До речі, два роки тому газета вже писала про початок діяльності майстрині, сьогодні ж стаття про хороші результати і нові перспективи.

Роман Пилип: Почуваюся щасливим, коли маю змогу творити

Ужгородський митець рятує закарпатську вишивку від знищення,
малює унікальну архітектуру і вірить, що всі ми є частинками світла.

Чому цигани мають більше прав за інших?

З листа читача Олександра Ференца.

Славетній третій школі Ужгорода — 70 років!

Школа знана не кількістю, а славою своїх учнів…

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат