Газета » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-08') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 260, 20

Як закарпатські лісівники відбиваються від організованих провокацій

Останнім часом закарпатським лісівникам доводиться відбиватися від потужного інформаційного тиску, який здебільшого має провокативний характер.

Творча справа Олесі Смирнової

Ужгородка Олеся Смирнова — журналістка за фахом і працює в одному зі столичних онлайн-видань. Одного дня їй захотілося більше фарб, відтак вона відкрила себе в малюванні. А трішки згодом дівчина занурилася в мистецтво макіяжу. Так, саме мистецтво. Вона вчилася у професіоналів у Києві та Ужгороді, виробила свій стиль, а кілька місяців тому відкрила власну студію візажу #MUA_fox.

Паводок — це кара закарпатцям за хамське ставлення до природи

Коли проходить стихія, то влада в першу чергу починає підраховувати збитки. Часто ці підрахунки явно завищені, бо «гроші на відбудови» фактично мало контрольовані й надходять із резервних фондів. Тобто є з чого красти.

Як врятувати ліс

Проблеми в Карпатських лісах є доволі великими, починаючи від незаконних рубок і закінчуючи масовим всиханням ялинників, бука та ясеня.

Чому закарпатцям відмовляють у призначенні субсидії?

У Закарпатті субсидії отримують близько 97,5 тис. громадян. А з огляду на початок опалювального сезону в департаменті соцзахисту населення очікують ще додаткові 20 тис. заяв. Однак при цьому суттєво зростає кількість випадків, коли закарпатцям відмовляють у призначенні субсидії.

Поступ — вітрам наперекір

До 60-річчя письменника зі Закарпаття Андрія Дурунди.

Розмова з мамою героя

Мама загиблого солдата Давида Гамсахурдії — про безстрашних солдатів, відданих лікарів і неймовірних волонтерів.

Просто просимо поваги

Ніяк не стихне істерія навколо єдиного, на перший погляд, необережного речення голови Закарпатської облради Михайла Рівіса щодо прохання до київських властей трошки звернути увагу на область. Рівіс лише хотів натякнути столичним можновладцям, що закарпатці не розуміють, чому повинні любити владу, яка уособлює державу Україна, якщо ця влада не любить їх.

Як хлориди з Солотвинської солекопальні отруюють Тису

Солотвинський солерудник залишається небезпечною зоною екологічного лиха в Закарпатті не тільки через провалля, але й стічні води.

Черга за ліками

Ужгородці о четвертій ранку займають чергу за безкоштовними медикаментами.

Володимир Маринович: У мене завжди є ідеї

Закарпатець, який робить масштабні компанії успішними, змінює професію задля проектів і ніколи не здається.

День захисника України...

Свято з іншим змістом і в новому контексті.

Закарпаття облисіє і згине…

Євросоюз не дасть Україні гроші, поки влада не дозволить вивозити в Європу наш кругляк.

Ігор Михайлишин: Ми чітко регламентовані законодавством і у нас неможлива фривольність

Останнім часом у соцмережах жваво обговорювалася блокада кількома активістами приміщень Головного управління Державної міграційної служби України в Закарпатській області.

Понад 300 видів мінералки має Закарпаття

Але її треба берегти і грамотно використовувати.

Екологічне лихо найвищого закарпатського курорту

Сказати, що туризм у Карпатах, як і по всій Україні, розвивається стихійно — нічого не сказати. Як і більшість процесів в Україні, туристична сфера відповідає на вимоги ринку, переслідуючи сьогоденну користь й рахуючи доходи від зусиль і вкладених коштів у власні готель, ресторан, садибу, транспорт, канатну дорогу, баню/сауну тощо...

Русин Лявинець — громадський активіст та лікар від Бога

Кінець Другої світової війни в 1945 році відзначився переглядом кордонів багатьох європейських країн. Не обминуло це лихо і наш край: 29 червня 1945 року Подкарпатська Русь була приєднана до Української РСР. Цей історичний факт вніс у життя наших людей зміни такого масштабу і глибини, які ніхто тоді не в змозі був передбачити.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат