Газета » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-03-29') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 660, 20

Старість в радість

Людям похилого віку радять не впадати у розпач і визначати пенсійні мрії.

Наші предки прийняли християнство на 125 років раніше, ніж Київська Русь

Що варто знати до 1150-ї річниці з дня прийняття християнства слов’янами Центральної Європи.

На Закарпатті стало легше дихати

Важко повірити, що найбільш екологічно чиста в Україні область останніми роками тільки й бореться із шкідливими об’єктами та вивозить отруту зі своїх земель. Закарпатці звикли, що до них їдуть по чисте повітря. Хіба ж не гріх забруднювати природну красу? Що ж, не вміли берегти — тепер доводиться виправляти помилки, дуже часто навіть не свої.

Пригоди Саболча з Галоча

Два охоронці врятували 3-річного малюка, котрий без одягу і взуття вийшов із дому й заблукав у полі.

«Швидка» допомога стане дійсно швидкою

Кому через якусь біду доводилося викликати «швидку» допомогу, той знає, як катастрофічно довго тривають хвилини її очікування. Часто від того, як швидко приїде допомога, залежить життя людини. Нарешті справа зрушила з місця — почала реалізовуватися медична реформа, тож відрадно, що саме наша область виявилася щодо реалізації реформи на передовій.

У піст найважливіше не «їсти» свого ближнього

Духівники радять відмовитися від того, що спричиняє залежність, у тому числі Інтернету й соцмереж.

Початкова школа життя

Ужгородські батьки й учителі нарікають на надмірне навантаження, темп навчання і складність предметів у початкових класах...

Ліки можуть зникнути з 1 березня?

— Все, все, все… Не працюємо, — крихітна жіночка в білосніжному халаті тягне на себе кремезні двері. — Он вас скільки, а я одна!
— А як же ліки? — чується розпачливий жіночий голос у натовпі.
— Та не помістимося усі тут! — не ведеться на благання аптекарка.
«Ну як так? Нам теж треба… ліками запастися», — не даючи шансу продавчині заховатися, підхоплює хтось вмовляння відчинитися.

Що і за скільки їдять закарпатські школярі?

Закарпатців годують обідом за 5,5 гривні, хоча мінімальна вартість має бути втричі більшою.

Як відшкодувати гроші за пошкоджену на ямі машину

Про катастрофічний стан наших доріг ми писали минулого тижня. Влада шукає крайніх, прокуратура порушує справи проти тих, хто накрався на ремонтах та будівництві доріг.

Гроші на мінералці

Допоки підприємці продають «Шаянську», сам курорт потерпає від її нестачі та низького рівня мінералізації.

Кожна українка   має народити   троє-четверо дітей

В Україні триває демографічна криза. Станом на кінець 2012 року населення України становило 45 мільйонів 553 тисячі осіб, що на 80,6 тисячі менше, ніж роком раніше. Про це повідомила Державна служба статистики.

Сільський туризм на Закарпатті: чи відповідає ціна якості й чому ми досі цим не користуємося?

Від свята до свята чекає закарпатське село свого потенційного туриста. Відгуляли зимово-різдвяні — готуємося до літніх. Але якщо свят у нашому регіоні справді вистачає, то туристів, зацікавлених у тихих садибах із гірськими краєвидами, не так багато.

Без купи довідок   гроші не дадуть...

До редакції газети «РІО» надійшов лист, у якому жінка вважає неправомірним вимагання довідок для здійснення виплат. З нового року сума грошей стала меншою. У фонді соціальної допомоги кажуть, що відтепер потрібно більше документів для отримання грошей.

Азарову у Facebook   написали про затримку   грошей новонародженим

На Закарпатті проблем із виплатами і документами не було.

Маніфест легендарного француза як спонука   до побудови демократичного суспільства

В ужгородському видавництві «ІВА» вийшла друком книжка з вельми промовистою назвою «Обурюйтесь!». Її автор — 95-річний француз Стефан Ессель — легендарна особистість у своїй країні: соратник генерала Шарля де Голля, учасник Руху опору, в’язень концтабору Бухенвальд, де його ледь не стратили як англійського шпигуна, організатор кількох втеч в’язнів з інших німецьких концтаборів, остання з яких принесла свободу, бо союзники вже підійшли близько до концтабору.

Історія врятованого життя підтверджує —   Карпати хоч і невисокі, зате небезпечні гори

«Краще гір можуть бути лише гори, на яких я ще не бував» — тисячі екстремалів услід за виконавцем цих рядків Володимиром Висоцьким піднялися на вершини за новими емоціями і неймовірними пейзажами, як і тисячі тих, хто не повернувся. У контексті останніх подій відома пісня набуває вкрай негативного відтінку. Уже третій випадок зі зниклими в горах туристами змушує оцінити по-справжньому суворість карпатської зими і нерозважливість людей, які таки прагнуть висоти, незважаючи на сезонну лавинонебезпечність у Карпатах.

Водохресна вода лікує тілесні й духовні хвороби

У річку пірнати не обов’язково, але «стару людину» в собі треба втопити..

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат