Газета » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-25') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 680, 20

Водохресна вода лікує тілесні й духовні хвороби

У річку пірнати не обов’язково, але «стару людину» в собі треба втопити..

Як ми святкували Новий рік?


Ось і настав Новий рік — рік мудрої Змії. Нарешті здавалось би попрощалися з роком Дракона, з тим хаосом, що творився у нас протягом року, з ненормальними виборами, з порожнім, бо обкраденим бюджетом, з великою прірвою між ненаситними скоробагатьками і ледь виживаючим народом…

В УжНУ проаналізували якість знань студентів

За підсумками зимової екзаменаційної сесії 2012—2013 років в УжНУ підсумували показник якості знань, засвоєних студентами.

Ми і банки: любов і ... страждання

Чи можливо протистояти могутній банківській машині?

Де смереки підпирають небо...

...живе 92-річна Марія Дурунда зі села Рекіти Міжгірського району, котра сама виростила сімох дітей

Різдво в наших серцях, а не заради застілля

Як зберегти традиції й побороти споживацьке ставлення до Свята народження Христа.

Церковний календар   на 2013 рік

Усі ми повинні святих не тільки вшановувати, закликати, а й наслідувати. Вони своїми науками, чеснотами, ділами, прикладом і життям ведуть нас до Бога і святості. Кожен із них може до нас сказати словами апостола Павла: «Прошу вас, наслідуйте мене, як і я наслідую Христа» (1 Кор. 4, 16). Про наслідування святих говорять усі визначні Отці Церкви.

Криза: чергові збитки чи нові можливості?

Криза змушує людей пристосовуватися до нових реалій, у деяких випадках дає можливість змінити професію на більш престижну. Нині з’являється дедалі більше людей, які проявляють себе у новій для нашої держави сфері діяльності — торгівлі на біржі або трейдингу.

Ален Панов: «Поки ми не навчимося відкривати білу половину свого єства, то будемо жити так, як живем

22 грудня українська дип­ломатія відзначає професійне свято. Це гарний привід, аби, окрім привітань, оцінити її успіхи і невдачі, більше того — вчергове замислитися над місцем України на світовій мапі. Про сприйняття нашої країни в Європі, про ставлення до нас з боку європейців, про сучасні реалії розвитку нашого міста і регіону спілкуємося з Аленом Пановим — відомим дипломатом, юристом, науковцем і громад­ським діячем нашого краю.

«Сьогодні в моді вечірки   на кухнях друзів, де можна курити...»

Як   пройшли перші дні без куріння в Ужгороді — очима рестораторів і споживачів.

Шкідливі знання

Як перевантажують учнів початкових класів.

Чи є життя в Україні?

Після закордонної освіти...

Духовність, що поступилася науці

У колишній бібліотеці відновлюють унікальні розписи, а Василіанський монастир — це сучасний фізфак УжНУ.

Фінансова криза розлучення

Чому виникають конфлікти на грунті сімейної власності?

На Закарпатті свідомо знищують вертолітне об’єднання

Заборговані зарплати повернули, хоча подальша доля працівників і будівель невідома.

Останній політ

Два кричущі факти сталися один за одним минулого тижня. Місце і першої, і другої трагедії — ужгородська 16-поверхівка. Саме з балкона цієї будівлі 15 листопада викинувся 16-річний студент із Зняцева, а наступного дня — 23-річний випускник Харківського Національного університету, син екс-губернатора Івана Різака, який нещодавно з батьком повернувся на Закарпаття. Чому молоді хлопці вирішили зробити цей фатальний стрибок — невідомо. Їх тіла знайшли під багатоповерхівкою без передсмертних записок, лише з документами.

Історія з грифом «секретно»

Кому вигідно, щоб країна була ідеологічно розділена навпіл? Кому вигідно, щоб люди не знаходили спільної мови в одній країні? Чому в країні, в якій комуністи розстрілювали еліту, морили власний народ голодом, люди й досі віддають свої голоси за комуняк на виборах?

Унікальний верховинський дяк


79-річний Штефан Нанинець із присілка Слобода, що на Міжгірщині, 40 років пропрацював лісорубом, побував у кожному дворі Синевирської Поляни і знає об’ємний церковнослов’янський «Псалтир блаженного Давида», який прочитав 1360 разів, напам’ять.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат