Газета » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-03-28') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 600, 20

Катастрофа, що не має кордонів

Закарпаття вже відчуло румунський землетрус: не вперше і не востаннє.

Дo чого призведе протистояння з циганами?

Як ми вже повідомляли, влада Ужгорода нарешті звернула увагу на те, що цигани активно будують халабуди в мікрорайоні Радванка. Більше того, будуються на дамбі й будиночки виходять на проїжджу частину. При цьому жодних дозволів на будівництво в них немає.

Неграмотні вчителі, закриті школи і хворі учні

З понеділка починається новий навчальний сезон.

«Нам обіцяли гарний заробіток, а насправді просто продали в рабство…»

Багато закарпатців у пошуках заробітку довіряють різним сумнівним наймачам. Шокуючий лист прийшов у редакцію від Мирослава К., який розповів свою історію про те, як його найняли працювати в Росію і як він фактично потрапив у рабство.

Звідки вода у спорожнілій криниці?

Область із запасами водних ресурсів на літо «засохла».

Чи стане Закарпаття енергонезалежним?

В області перетворюють воду, сонце і рослини в енергію, на черзі вітер, а також раціональне використання й енергозбереження.

Щo буде з дорогами наступного року?

Уряд хоче передати більшість шляхів на утримання місцевої влади.

Допоможіть врятувати життя 3-річного хлопчика!

Рік тому біда сталася в сім’ї Бігаріїв із Воловця: тяжко занедужав їх синочок Максим. Недуга уразила головний мозок. Куди тільки не зверталися, але українські лікарі були безсилі: жодна терапія не допомагала, навпаки — хвороба прогресувала. Максим щотижня по два-три рази потрапляв у реанімацію. Почали з’являтися негативні побічні дії лікування. Тоді сім’я вийшла на закордоння.

На Закарпатті сади горять   від небезпечного збудника

Те, що найчастіше називають «рудою», може виявитися опіком плодових.

Незворотні зміни клімату   прогнозують Закарпаттю

Підтвердження цьому — природні аномалії, що вже сьогодні позначаються на життєдіяльності людини.

Русини познайомилися зі слов’янським письмом на 125 років раніше за київських русичів

На певному етапі свого розвитку людство зрозуміло, що для фіксації мови, передачі та закріплення інформації потрібна знакова система, яка би дозволяла з допомогою графічних елементів закріплювати мову в часі й передавати її на відстань. Інакше кажучи, люди зрозуміли, що настала нагальна потреба придумати письмо. Вперше почали користуватися письмом жителі Єгипту та Месопотамії. Сталося це в кінці ІV — на початку ІІІ тисячоліття до н. е. Потім у середині ІІ тисячоліття до н. е. з’явилося китайське письмо, а в ХІІІ ст. до н. е. в Фінікії та Палестині — фінікійське письмо. У І тисячолітті до н. е. з’являється письмо і в древніх євреїв, а трохи пізніше (ІХ—Х ст. до н. е.) й у греків. У VІІ ст. до н. е. у Стародавньому Римі з’являється латинське письмо.

Ми найгірші в СНД

Україна виявилася економічним аутсайдером СНД.

Огляд редакційної пошти

Редакція вдячна читачам за активність, за порушення актуальних тем і за небайдужість. Думка кожного закарпатця є вагомою, тим паче, якщо вона опублікована у пресі, адже на такі повідомлення реагують різні органи. Один із прикладів, коли на лист ужгородки про невиплату зарплатні підприємством відреагувала прокуратура області й вжила відповідні заходи. Відтак кожен лист може бути дієвим і, безумовно, суспільно важливим не лише для певних людей, а й для області загалом.

Багаторічна експедиція Невицького   замку під загрозою зникнення

Волонтери приїжджають сюди з усього світу, вивчають українську, прибирають, а для археологічних розкопок не мають дозволу.

Близько 20 000 випадків нелегального працевлаштування вже виявили цього року в Україні

Для закарпатців літо — не тільки туристичний сезон, а й час сезонних підробітків. Починається гаряча пора в тисячах ресторанів, барів, кафе, кіосків і невеличких магазинів, у тому числі тих, що на літній період відчиняються в курортних містечках.

«Не покарати невинного…»

Інтерв’ю з Іллею Лендєлом, який 20 років очолював обласний суд.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат