Газета » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-08') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 640, 20

Зникаюче Солотвино

Людей необхідно переселити, поки не сталося лиха.

Де відпочити дитині?

Літня оздоровча кампанія офіційно стартує з 1 червня.

70-річний Фединишинець: «Сперматозавром у крайовій літературі залишаюся я»

Навіть ті люди, що ніколи і нічого не читають, знають, хто такий Володимир Фединишинець завдяки його резонансним заявам. То він зізнається, що є найбільшим закарпатським письменником, то називає себе найбільшим українцем серед русинів і найбільшим русином серед українців.

Найбільше здібних учнів навчається в Ужгороді, Мукачево — навіть не у трійці...

Днями сайт Нове Закарпаття оприлюднив рейтинг районів та міст Закарпаття, де живе і навчається найбільше здібних учнів. Рейтинг складений на основі кількості переможців всеукраїнських олімпіад.

Федір Ващук: «УжНУ — серед лідерів у науково-технічній діяльності»

Ректор Ужгородського Національного університету, доктор технічних наук, професор Федір Ващук розповів про результати завершення навчального року, зокрема, в науковій роботі вишу.

У погоні за автомобілем мрії…

Протягом останніх років на вулицях Закарпаття дедалі частіше можна спостерігати авто на словацьких, чеських, польських чи угорських номерах. Нині у краї — справжній закордонний автобум: мешканці Срібної Землі вміло використовують близькість кордонів із чотирма країнами ЄС, майже щодня пересідаючи з сумного українського автопрому на користовані, але набагато комфортніші й функціональніші автомобілі.

Хто не вартий, щоб його ім’ям   називали вулицю, і кого призабули

Свого часу в нашій газеті була опублікована стаття про назви вулиць Ужгорода, іменованих на честь різних людей: героїв, театралів, чиновників, науковців… До редакції надійшов лист нашого читача з Мукачева, який висловив із приводу назв вулиць свою думку.

Для чого варто приїхати в Закарпаття

В Закарпатті закінчився зимовий туристичний сезон і починається літній. Всі багато розповідають про туристичний потенціал області, однак ми ще дуже далекі від того, щоб сказати, що ми використовуємо цей потенціал оптимально і з великим зиском. Про особливості закарпатського туризму та його перспективи ми вирішили поговорити з народним депутатом України, головою підкомітету з туризму Іваном Бушком.

Наше місто зруйнують

Розповіді науковця, який побачив майбутнє.

За сквери подякуйте небайдужим

Ужгород потребує зелених зон, а також дбайливого ставлення до них.

Чверть століття «Беркут» допомагає   закарпатцям будувати

Вже, мабуть, тисячі закарпатських будинків збудовані чи приведені до ладу з допомогою матеріалів від мережі магазинів «Беркут». Це один із найкращих прикладів закарпатського бізнесу — відповідального перед клієнтами і кредиторами, а завдяки стилю керівництва — стійкого до економічних потрясінь, яких за чверть століття було чимало. А саме 25 років діяльності відзначатиме у травні структура Андрія Сугая. І саме його журналісти області (у складі журі «Міжнародної ради ВІЖИ-3000») нещодавно назвали одним із десяти «Найкращих закарпатців» за підсумками року, причому серед митців, медиків, творчих особистостей він єдиний представляє саме підприємництво. А тут втримати першість, як відомо, найбільш складно.

Покарана ініціативність

Ініціатива карається — ця істина давно відома й багато разів перевірена на практиці. Правда, методи покарання бувають різними. Як, для прикладу, поставити на місце занадто ініціативну жінку? В Чопі над цим питанням не дуже заморочувалися, а застосували давній прийом — кулаком в обличчя, а далі ногами по тілу. Щоб знала, як втручатися не у свої справи!

Коротко з редакційної пошти

До редакції «РІО» надійшов лист від ліквідатора аварії на ЧАЕС Юрія Келемена.

Як змінили перший підручник   із історії для школярів

11-класники вже не вивчають Помаранчеву революцію і справу Гонгадзе. У тестах їм не зустрінуться Іван Драч та Левко Лук’яненко. 5-класникам не розповідають, що Голодомор був навмисно спланованим. А історію Української повстанської армії їм викладають разом із історією радянських партизанів. Шкільні вчителі вперше отримали спільний із російськими колегами підручник.

Курити заборонено!

Як дотримуються антитютюнового закону в Закарпатській області.

Не вбиваймо себе пластиком

Екологічна культура населення бажає кращого, а сміттєпереробні заводи — фінансів.

«Я й нині знаву зайти в кузню щось побабрати, хоть і нич не виджу»...

...каже 81-річний коваль Юрій Пінцак на прізвисько Джані зі села Мирча Великоберезнянського району.

В Ужгороді звели унікальну дерев’яну церкву

Її попередниця простояла на Тячівщині два століття.

Ями на дорогах починають латати

Відремонтовані дороги обіцяють у травні.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат