Газета » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-26') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 560, 20

Церковний календар на 2014 рік

Пропонуємо ознайомитися з молитвами, постами, загальницями, а також календарем релігійних подій.

Чому Балоги спекулюють на сиротах

Вже традиційно у нас на Новорічні свята політики піаряться на сиротах, видаючи кілька подарунків із солодощами за велику благодійність, і описується ця благодійність у кишеньковій пресі. Преса клану Балог просто нашпигована інформаціями про те, як хтось із них навідався до дитбудинку чи інтернату і подарував сиротам цукерки.

Купівля-продаж заради дітей

Понад 50 тисяч гривень «аукціону зустрічей» витратять на благодійність.

Хто робить добро   на Миколая — послідовник   Ісуса Христа

Свято є символом благочинності і має приносити не тільки матеріальні подарунки.

«Возлюбленные   о Господе! Храните веру Православную!»

«Ще всі пташки сплять. Лишень ластівки прокинулися і наш Отець духовний йде у наш храм служити Службу Божу», — слова однієї вірниці, сказані нею щиро і від усього серця.

Допомога у безнадії

Таблетований морфін вже доступний, а ліжок для тяжкохворих усе ще не вистачає.

«Я аферист, але порядний»,

— резюмує письменник Михайло Фединишинець, котрий колись придбав у вдови Адальберта Ерделі Магдалини пристойну колекцію шаржів художника.

Щоб устигнути

Інтерв’ю митрополита Бориспільського і Броварського Антонія (Паканича).

«Велика капітуляція» в Ужгороді

Німецький закарпатець поставив вічну історію за Бертольдом Брехтом.

Арданівська бесіда

Говірку закарпатського села зібрали в одній книзі.

Випускники-економісти УжНУ найчастіше обіймають керівні посади

Факультет економіки Інституту економіки і міжнародних відносин УжНУ цього року святкує півстолітній ювілей. Вже 50 років цей структурний підрозділ забезпечує потреби економічної теорії і практики краю, України, а деколи й закордоння. Сьогодні на Закарпатті 60 % працівників податкової і 40 % службовців усіх міських рад — випускники саме цього факультету УжНУ.

Встигнути за 15 хвилин, або Які послуги сьогодні можна отримати в банку

Донька пенсіонерки Марії Миколаївни вже дванадцять років проживає в США і щомісяця допомагає матері, перераховуючи їй гроші до України Таким чином, жінка практично моментально після відправки отримує грошовий переказ у найближчому відділенні банку.

Найбільше хабарів закарпатці   дають медикам

Чи не найбільше зло, яке нам дісталося від совка — корупція. Бо у нас «без бумажкі ти — какашка», а щоб отримати «бумажку», то треба «підмазати» навіть найпримітивнішому чиновнику.

Єдиний збережений бароковий інтер’єр ХVІІІ століття на Закарпатті —   в єпископській резиденції

Ужгород віднедавна має нову культурну пам’ятку — єпископську резиденцію з розписами ХVІІІ століття, яка належить до іншої барокової споруди ХVІІ століття — Хрестовоздвиженського кафедрального собору. Відновлення архітектурної композиції відбувалося не один рік, роботи велися за рахунок програми транскордонного спів-робітництва Угорщина—Словаччина—Румунія— Україна, а також за доброчинні внески прихожан. Тут максимально залишили той живопис, який вдалося відчистити. До роботи було залучено кафедру реставрації Львівської національної академії мистецтв.

Посол Словаччини Павол Гамжік: «Підписання Угоди про асоціацію   є необхідністю для вашої країни»

«За чашкою чаю» — новий формат ужгородських зустрічей дипломатів, науковців, бізнесменів, експертів, який проводить філіал Національного інституту стратегічних досліджень в Ужгороді, відбувся вдруге. Головним гостем неформальної зустрічі став Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Павол Гамжік.

Український голокост 1932—1933 років

До відзначення 80-х роковин Голодомору в Україні 1932—1933 років.

«Карпатська Україна» та «Закарпатська Україна»: дві сторони однієї монети чи дві фальшиві монети

Коли бачимо такі назви, як Карпатська Україна чи Закарпатська Україна, то людина починає замислюватися, що це за «географічні новини». Історія не дала їм жодного шансу проявити себе, тому не мають вони ні географічної основи, ні тим паче історичної. Їх, бідненьких, породили дві таємні служби — одну гітлерівська, а іншу — сталінська. Але ж таки співали актори Карпатської України «Гітлер вуйко», а про Сталіна і казати нічого, бо всі тодішні діячі лише йому й дякували та прославляли його, називаючи «другим соколом».

Цигани плюють у каву   і на маленьких дітей

Дуже не хотілося би продовжувати циганську тему, але те, що діється, вже не на жарт обурило наших читачів. Ми повідомляли про те, що четверо циган згвалтували студентку, а потім цигани викрали свідка згвалтування, побили його і закрили в гаражі. Це вже свого роду циганський терор. Якщо зважити на те, що незабаром у Закарпатті частка циган становитиме 25 % (тобто кожен четвертий закарпатець буде циганом), то потрібно вживати якихось заходів, щоб інтегрувати циган у суспільство і зробити їх законослухняними громадянами.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат