Газета » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-03-29') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 580, 20

«Гомініс еректус»* атакують площу

Питання реконструкції площі Народної досі залишається одним із найобговорюваніших питань у закарпатському політикумі, медіумі та серед активістів. Очевидними є спекуляції, які бачать самі ужгородці. До редакції «РІО» надійшов лист від ужгородського крає­знавця Костянтина Писанця, який чітко викладає свою позицію щодо проекту площі Народної та, вочевидь, таки штучно загостреного конфлікту навколо неї. Подаємо дослівно.

Огляд редакційної пошти

«РІО» друкує чергову добірку листів читачів. Цього разу закарпатці писали про доцільність чи то недоцільність надмірної кількості фонтанів та скляного ліфту в Ужгороді, про образи Параду наречених, де не всі учасниці справді були схожі на наречених. Також у огляді йдеться про продовження, а на сторінках газети уже й закінчення сімейного конфлікту в мукачівській родині. Газета публікує уточнення, чому свого часу пішов із посади колишній ректор Ужгородського університету Дмитро Чепур.

Органіка здатна нагодувати весь світ

Екологічно чиста продукція в попиті всупереч ціні й негативним тенденціям.

Іванко Кереканич потребує Вашої допомоги, аби жити!

Іванко Кереканич, 6 років, м. Ужгород. Діагноз: гострий гібридний лейкоз. Рецидив! Дитині терміново потрібна операція (трансплантація кісткового мозку) вартістю 160 тис. євро.

Міні-ГЕС Закарпаття і Південного Тіролю: місцевість схожа, ставлення різне

У минулих числах «РІО» вже порушувала питання   будівництва міні-ГЕС
у області та ставлення до цих намірів громади і представників різних організацій. У деяких випадках селяни безкомпромісно засуджують плани використати гідроенергетичний потенціал області, з деякими інвесторам вдається домовитися.

Собака замість білої тростини

Для незрячих в Ужгороді навчатимуть собак-поводирів і запропонують зміни до законодавства.

Історія Ужгородського університету (ректори)

(Історія заснування та розвитку УжДУ)

Ужгородський замок — вічний сторож

Кожне місто має своє серце. І я знаю, де серце вже рідного для мене Ужгорода — в Ужгородському замку. Ця славнозвісна гора, на якій колись був замок, стала невід’ємною частиною цього міста.

Закарпатська питна вода —   одна з найзабрудненіших в Україні

Минулого року санітарним нормам не відповідали проби питної води в Луганській, Миколаївській та Рівненській областях. Про це на запит Тиждень.ua повідомили в Державній санітарно-епідеміологічній службі України.

Пестициди, солі важких металів, нітрати в … молоці

При невідповідних умовах зберігання та реалізації молочні продукти можуть бути вкрай небезпечні.

Не Бетмен і не Спайдермен,   а Іван Сила з Білок

Фільм про закарпатського силача став початком відродження українського дитячого кіно.

Україна перегнала Росію   у рейтингу країн за якістю життя людей похилого віку

Україна посіла 66-ту сходинку у рейтингу країн за якістю життя людей похилого віку. Рейтинг, розроблений за підтримки Фонду ООН у сфері народонаселення (UNFPA), складений вперше у світі для вимірювання якості життя та добробуту людей похилого віку.

Гроші за гори

Досі нема чіткого механізму виявлення закарпатців із «липовим» гірським статусом.

Усиновлення чи рабство?

Процедура міжнародного усиновлення може обернутися катастрофою для сиріт.

Чи потрібні ЖРЕРам мільярди гривень

Ще навесні Кабмін зробив чудовий подарунок українським мільярдерам і мультимільйонерам із числа тих, хто контролює облгази, обленерго і водоканали: уряд виділив із держбюджету 5,1 млрд. грн. на погашення різниці між тарифами на «комуналку» і реальною собівартістю виробництва цих послуг.

Водії автівок з іноземними   номерами проти прикордонників: хто кого?

Закарпатським власникам автівок з іноземними номерами почали перекривати кисень, в цьому принаймні переконані самі водії. Поштовхом до таких висновків стало розпорядження прикордонної служби щодо встановлення бетонної плити в пункті пропуску «Ужгород» на місці, де раніше мали змогу розвертатися водії автівок із іноземною реєстрацією, робивши таким чином перетин кордону.

Крізь терни — до зірок!

Історія заснування УжДУ.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат