Цигани плюють у каву   і на маленьких дітей

16.11.2013 10:22 СОЦІО

Дуже не хотілося би продовжувати циганську тему, але те, що діється, вже не на жарт обурило наших читачів. Ми повідомляли про те, що четверо циган згвалтували студентку, а потім цигани викрали свідка згвалтування, побили його і закрили в гаражі. Це вже свого роду циганський терор. Якщо зважити на те, що незабаром у Закарпатті частка циган становитиме 25 % (тобто кожен четвертий закарпатець буде циганом), то потрібно вживати якихось заходів, щоб інтегрувати циган у суспільство і зробити їх законослухняними громадянами.


До речі, від циган страждає і туристична привабливість області, й якщо влада має намір зробити туризм однією зі статей бюджетних доходів, то варто дати раду циганчукам, які просто тероризують не тільки туристів, а й звичайних мешканців. Днями на своїй сторінці у Facebook власкор телеканалу «1+1» на Закарпатті Наталія Зотова виставила фотографію того, як циганчуки плювали навіть на дітей.

«Вперше за останні тижні впіймала вільну хвилинку, вибігла з донькою на каву. Сонячна й тепла погода, затишне охайне Мукачево. Якась така благодать! Раптом галас чується: «Дай, дай колу! Колу дай, бо плюну!» Оглядаюся. Бачу юрбу циганчат, що обступили дівчат. Рученята тягнуть, виривають із рук пляшку коли. Потім відбігають і починають плювати. Слина повзе по чорних колготах, дівча стоїть розгублене, інші починають задкувати від циганчат. Циганчата наступають і найменше знову плює.

За кілька хвилин ситуація повторюється, але вже з іншими підлітками. Обпльовані, ті втікають подалі від замурзяк. Замурзяки підходять до столиків. Дівчинка щось хапає зі столу і тікає. Хлопчик канючить гроші, грозиться плюнути. Офіціанти виходять, але нічого путнього циганчатам сказати не можуть. Ті знову атакують столики. Хтось, щоб здихатися, дає гроші. Хтось віддає пакетик соку.

Минає ще кілька хвилин. Бачу, найменше циганча, яке найбільше плювалося, підбігає до дівчинки, якій років зо 10. Дитина стоїть під магазином і тримає візочок із немовлям, видно, чекає матусю. Циганча щось їй говорить і вже за мить я бачу, як дівчинка хапається за обличчя і починає витиратися. Кидається в магазин, але, мабуть, згадує про відповідальність за менше дитятко у візочку. Знову хапається за візок і починає злякано оглядатися. Це все лічені секунди. Я вискакую й біжу до них. Виходить мамка. Я починаю наздоганяти циганчат. Вмикаю відео. Щоправда, не все в метушні вдалося записати. Циганчат четверо: старша десь 16-річна дівчина, хлопчина років 14, дівчинка десь десятирічна і зовсім малий карапуз (плювалися двоє останніх). Втікають від мене в арку й розбігаються по двору в різні боки.

Розумію, що не зможу затримати самостійно. Та й, власне, що далі зроблю з ними? Викликаю міліцію. Чекаю. Мамка з дитинкою і візочком підходять. Виявилося, дуже добре знайома! Серце стислося. Дитина стоїть перелякана. Приходять міліціонери. Йдемо у дворики, там багато виходів. Марно я стерегла, циганчата втекли. Даю свідчення, показую відео і фото. Мамка каже, що й візочок був обпльований. Це все записують. Але, кажуть, крім профбесіди з малими шкідниками та їхніми батьками, нічим зарадити не можуть. Пообіцяли відзвітувати, чи знайшли їх. За хвилину підтягнулися ще патрульні. Ми також розійшлися.... Гидкий осад на душі. Не можу ніяк заспокоїтися. Відчуваю власну безпорадність і якусь безнадію…» — розповіла Наталія Зотова.

Про подібну поведінку циган ми також розповідали. Здебільшого вони чіпляються до молодих дівчат та туристів у кав’ярнях. Вимагають гроші або погрожують плюнути в каву. Виникає питання, якщо міліція в таких випадках може обмежитися лише профбесідою з батьками, то як зупинити це безчинство? Ми хочемо, щоб циганчата ходили до школи, але чи хочуть цього їхні батьки? Адже з циганчука більше користі з такого от агресивного жебракування.

Ну і цього ж таки тижня надійшла   інформація про те, що джерелом спалаху гепатиту в Ужгородському дитсадку № 1 є циганський табір. Нещодавно Ужгородом пронеслася звістка: в садочку № 1 виявили гепатит групи «А». Що ж буде, якщо не почати діяти негайно, можна тільки здогадуватися. Начальниця управління освіти Ужгородської міськради Оксана Бабунич пресі повідомила таке: «Гепатит є хворобою поганих умов життя і поганого харчування. Спеціалісти виїхали на місце і виконали все, аби це коло поширення хвороби не розширювалося далі. Фахівці дали рекомендації адміністрації закладу, прибрали іграшки, які не змогли обробити належним чином, продезінфікували килимки».

Осередок епідемії — ймовірно на вулиці Донській, де роми живуть компактно в так званих бараках. «На життя дітей вдома ми вплинути аж ніяк не можемо, — пояснює Оксана Бабунич. — А тоді, коли вони приходять до садочка, в нормальні групи, спілкуються тут з іншими дітками, відвернути поширення інфекції вже майже неможливо. Додаткових заходів ми вжили. Та гарантувати, що результати від них будуть разюче позитивні, не може ніхто». От і все. Ніхто нічого не може гарантувати…

У Закарпатській обласній державній адміністрації відбулося перше засідання робочої групи з питань контролю за рівнем малюкової смертності при ОДА. Порівняно з 2012 роком зараз смертність серед ромських дітей зросла на   25 %, у структурі малюкових втрат — кожна третя дитина — ромської національності. Кожна п’ята дитина серед померлих у віці до року дітей народжена жінками молодше 14 років або старше 49. Цигани ставлять народжуваність на конвеєр, бо держава щедро оплачує мамам народження кожної наступної дитини. Тому циганки народжують уже із 11 років. Через це і смертність висока. Тим не менше, цигани народжують   і народжують. Наразі кожні 5-ті пологи циганські, а незабаром будуть кожні четверті.

Обурені протиправними діями циган, закарпатці пишуть листи в редакцію: «Дорогі ужгородці! Цілий перелік злочинів, вчинених окремими представниками циганської меншини міста та області, не можуть залишати нас байдужими та черствими до чужих бід», — пише Костянтин Писанець. Він закликає створити товариство «Громада» з мешканців Ужгорода, яке би реально без політичних амбіцій   захищало інтереси ужгородців. Читач звернувся з відповідним листом до обласної прокуратури, в якому просить обласного прокурора взяти під особистий контроль розгляд усіх кримінальних справ, які були порушені за згаданими фактами.

Ще один лист від ужгородця Сергія був ще більш жорстокішим, тому ми не можемо його друкувати повністю: «Пишу Вам по поводу Ваших недавних статей об изнасиловании 19-летней студентки мерзким цыганским отродьем. Это вопиющий случай! Я испытал большое возмущение в душе, когда об этом прочитал! У меня прямо внутри все перевернулось, когда я представил как эти ублюдки издеваются над нашей девушкой! И это письмо пусть будет ей в поддержку. А также в поддержку того случайного свидетеля тех событий, которого цыгане пытались запугать», — пише наш читач. «Если ситуация не изменится, то в ближайшие пятнадцать-тридцать лет город Ужгород заполонят цыгане со всеми вытекающими из этого последствиями. И чем они будут заниматься, нетрудно себе представить. Пассивность властей по данному вопросу возмущает! Власти бездействуют! Ну разве же не видно, что эти цыгане плодяться из-за денег, выдаваемых за рожденных детей? Ну разве это нормально, что в одном родильном отделении лежит целое беременное семейство — дочка, ее мать и ее бабушка?

Государство платит детские чтобы повысить рождаемость. В надежде, что эти дети вырастут и будут трудиться, принесут ему впоследствии пользу, а значит эти деньги, которые могли бы пойти на другие нужды (больницы, детдома, …), будут потрачены не зря и вернутся с лихвой. Т. е. это своего рода длительная инвестиция в молодое поколение. Но с цыганами не так. Сейчас деньги идут на их детей, а когда те вырастут, то какую пользу принесут?» — запитує читач.

У нас немає відповіді. На це запитання могли би відповісти циганські активісти, які активно потрошать гроші з фондів.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат