Газета » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-27') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 540, 20

Закарпаття має шостого Шевченківського лауреата

Ним став письменник і журналіст Мирослав Дочинець. Його обрали за результатами таємного голосування у номінації «література». Для крайового письменства це вже шостий літератор, нагороджений найвищою в Україні творчою відзнакою за вагомий внесок у розвиток культури та мистецтва

Трендовий секонд-хенд, здоров'я, контрабанда і політика

Дедалі більше закарпатців убираються в одяг «у другі руки», а політика називає це явищем «злиденності, негігієнічності, корупції та контрабанди».

Закарпаття щоп’ятниці тримає піст за Україну

Звернення греко-католицького єпископату України з приводу суспільно-політичної ситуації в державі

Вивезені з великими пригодами з України у Францію діти почуваються добре

Вікторії та Кімберлі Ле Рок, народженим у Києві сурогатною матір’ю для подружжя з Франції, виповнилося три роки.

Сучасне кохання хворобливе, відверте й емоційне

САКРАЛЬНИЙ ЗМІСТ ДНЯ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА ВТРАЧАЄТЬСЯ
З КОМЕРЦІЄЮ

Made in Ужгород

Авторський хендмейд — унікальні речі від душі.

Як cоборність стосується Закарпаття?

95-ту річницю соборності 68-му річницю утворення Закарпатської області у складі України святкуємо цього року. Загальнодержавне свято згідно з традицією відзначають у всіх областях. Однак 22 січня 1919 року Україна була зовсім не такою, якою є сьогодні, а кордони її оминали Закарпаття. Натомість від 22 січня 1946 року Указом Президії Верховної Ради СРСР у складі Української РСР було створено Закарпатську область із центром у місті Ужгороді. Сьогодні обидві історичні дати, які збіглися у січні, викликають чимало запитань і породжують різні оцінки.

Владика Ніл: Змінити ситуацію   в країні може тільки згода між людьми

Єпископ-помічник уболіває за Майдан, захоплюється Арістотелем, Святим Августином і перечитує «Злочин і кару» Достоєвського.

Закарпатське село — в лайні

Свинське лайно з ферм Балоги може залити села на Мукачівщині і спричинити екологічну катастрофу.

Штудії Світована

Історія Андрія Ворона-Вічника завершена у третій книзі відомого закарпатця.

Чому українці мало подорожують

Соціологічні дані свідчать, що 77 % українців ніколи не були за кордоном. Звичайно, ця цифра значно нижча в розрізі нашої Закарпатської області. Адже навіть при СРСР, коли була жорстка залізна завіса, закарпатцям якось вдавалося вибиратися до родичів у ту ж таки Угорщину, пройшовши співбесіду і оформивши купу різних дозвільних документів.

Переміна води на Водохреще:   з символу смерті — на символ життя

Три назви 19 січня — Богоявлення, Йордана і Водохреще — з різних сторін підтверджують суть одного з найважливіших днів християнства — Хрещення Ісуса Христа в ріці Йордані. Саме цього дня мільйони християн у світі візьмуть участь у Святковій літургії, після якої понесуть до домівок освячену, «живу» воду, яка допомагає при лікуванні хвороб, виводить із напруження, оберігає від спокус і захищає від лихого. Від Духа Святого, як переконують священики, чи з космосу, як запевняють науковці, та водохресна вода таки не псується цілий рік, бо є особливою.

Закарпаття піднялося на три місця в рейтингу

Як відомо, президент Янукович пообіцяв зняти тих губернаторів, чиї області в рейтингу регіонів посядуть останні місця за підсумками 2013 року. Нагадаємо, що, за підсумками 2012 року, Закарпаття опинилося на останньому, 27-му місці в рейтингу регіонів України. І тоді область «упала» на дно через дитячу злочинність.

Через 20 років в Україні взагалі може перестати випадати сніг

Новий рік та Різдво без снігу втратили свою святкову атмосферу. Тисячі туристів з усієї України, Білорусі та Росії тинялися Закарпаттям у повному розпачі. Лижі не знадобилися. Багато з них більше не ризикуватимуть резервувати собі місця в наших готелях заздалегідь.

Що нового з початком 2014 року?

З 1 січня 2014 року в Україні набули чинності ряд змін, що стосуються різних сфер життєдіяльності. Пропонуємо увазі наших читачів найбільш значимі з них.

Недешеві діти

Наскільки вигідно ставати мамою у 2014-му.

Христос рождається заради спасіння кожного з нас

До Різдва потрібно готуватися, й передусім — сповіддю.

На чай до губернатора. Підсумкове інтерв"ю

Наша зустріч із керівником краю Олександром Ледидою відбулася вже в останні дні 2013-го. В робочий час «губернаторові» знайти вільну годинку не вдавалося, тому домовилися зустрітися після роботи в нього вдома. Олександр Олександрович затримувався, тож його дружина Тетяна Петрівна провела мене в робочий кабінет керівника краю і люб’язно частувала чаєм.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат