Газета » СОЦІО

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-27') and ((cat_id = '6')or('0' >= '6')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(6 = '13')) order by id desc LIMIT 720, 20

Яка ціна спаленої трави?

Весна та ще й свята незабаром. Закарпатці активно взялися до прибирання своїх угідь. Спалюють суху траву, чагарники та сміття. Однак ці прибирання зробили перший квартал цього року особливо багатим на пожежі. Ба, більше, ціною такого прибирання було і людське життя.

Закарпаття: 60 % розтинів   були непотрібними

Ми подали вам історію з Черкащини. «РІО» досліджувала ситуацію і в Закарпатті. У процесі наткнулися також на публікацію у виданні «Високий замок».

«Антишокова терапія» для УжНУ від Держінспекції навчальних закладів України

На офіційному сайті Державної інспекції навчальних закладів (ДІНЗ) України опубліковано «Спростування інформації щодо «шокуючої» перевірки Ужгородського Національного університету». Подаємо текст публікації повністю.

Немає гарантій,   що газ знову десь не вибухне

Чи не вперше про існування цілого ряду т. зв. «больових» точок, що становлять безпосередню загрозу здоров’ю і навіть життю людей у діяльності ПАТ «Закарпатгаз», громада краю дізналася в серпні минулого року, коли біда, спричинена витоком газу з пошкодженого горе-робітниками газопроводу середнього тиску, прогриміла на всю Україну та за її межами вибухом на вул. Анкудінова в Ужгороді.

Визнаю, що грішний…

Під час сповіді не шукають компромісу з гріхом, свідомо прагнуть спокути та не відкуплюються від провин грошима.

Історія моєї мами

Найкраща художньо-публіцис­тична стаття та, що від щирого серця. Написана на одному подиху, мов невеличкий прозовий твір... Написана емоційно, душевно, коли гра слів, поєднання епітетів та метафор створюють щось справді грандіозне, а головне — справжнє! Годі вже про політику, економічну кризу, майбутні вибори... Час почитати щось, що йде з самого серця, коли читаєш і проймаєшся цим... Людська доля, щастя материнства, клаптики з минулого... У ці святкові дні нам хочеться запропонувати вам статтю дочки про її... маму... І це справді щось неймовірне... Принаймні не таке, про що повсякденно пишуть журналісти... Віримо, це те, що нагадає дітям, що маму треба оберігати, любити й шанувати...

«Їсти» одне одного, особливо   в Піст — це найбільший гріх

У православних і греко-католиків Великий піст. Він триватиме сім тижнів до Великодня, який цього року святкуватимемо 15 квітня.

День, що випадає раз на чотири роки

29 лютого — день, який з’являється в календарі раз на чотири роки. Хтось сприймає його як звичний день, хтось бажає надати йому містичного забарвлення. За кількістю прикмет цей день може позмагатися хіба що з «п’ятницею 13-го». А високосного 1712 року у Швеції після 29 лютого було навіть 30 лютого...

У Закарпатті є ТЕ, що може оздоровити всю планету!

Та для початку — з історії   одного з сіл на Львівщині. Там люди не знають хвороб, а завдячити цим можна нашому краю. І про це львівське село написала наша закарпатська читачка пані К. Кевер. Що додає здоров’я мешканцям села Салашів, що на Львівщині? І що з цього можуть мати закарпатці?..

Церковний календар на 2012 рік

Пропонуємо ознайомитися з молитвами, постами, загальницями, а також клендарем релігійних подій. Перша дата за новим календарем, друга - за старим.

Молодь на роздоріжжі кордонів: бути тут чи емігрувати

Добре там, де нас нема, але й не заперечиш того, що кожен шукає собі вигідне місце під сонцем. Тільки одним достатньо закарпатського світила, а інші прагнуть закордонного.

На Закарпатті збудують надсучасне місто?

Над створенням у низинних районах краю прототипу американського Лас-Вегаса працює місцевий глобаліст, ентузіаст і натхненник Юрій Гецко.

Аби кров не була бізнесом

Хто в Закарпатті здає кров і чи слід нам чогось боятися?

Закарпаття перетворюють   на сміттєзвалище

Як вирубуються столітні дуби та відкривається сміттєзвалище...

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат