Газета » ПОЛІТИКА

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-28') and ((cat_id = '4')or('0' >= '4')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(4 = '13')) order by id desc LIMIT 360, 20

Закарпатський нардеп Петьовка хотів боротися з Інтернетом

Ще 12 лютого народний депутат України від Закарпаття Василь Петьовка зареєстрував законопроект № 2111, яким обмежуються права Інтернет-блогерів.   Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив блогер Сергій Іванов.

Шокін. Шок

Генпрокурором України став кум президента Порошенка Віктор Шокін.

Заради чого тисячі смертей?

У ніч із середи на четвер керівники Франції, Німеччини, Росії та України після 14 годин перемовин у Мінську досягли домовленості про початок миру на Донбасі.

Коли закінчиться війна

Українці вже втомилися від війни. Вже хочеться миру. Хочеться спокійно працювати, відпочивати, планувати майбутнє… Натомість на Сході країни спокоєм і не пахне. Війна в розпалі. А точніше АТО. Президенту зручно, щоб це була не війна, а антитерористична операція, бо за антитерористичну операцію відповідає міліція, тобто уряд. А у випадку введення воєнного стану відповідальність лежить на головнокомандуючому, яким у нас є президент.

Терпіти більше не будуть

Фракція пропрезидентської партії «Блок Петра Порошенка» не підтримає підписання Україною Римського статуту. Про це заявив глава фракції БПП Юрій Луценко на погоджувальній раді Верховної Ради.

Закарпатці найбільше   ухиляються від мобілізації

Найбільше випадків ухилення від мобілізації зафіксовано в Закарпатській області, військовозобов’язані переховуються за кордоном. Про це на нараді в Адміністрації президента, присвяченій проблемам мобілізації, заявив начальник мобілізаційного управління Генштабу Збройних cил України Олег Бойко.

Чому на нас наступають

Тривожні новини надходять зі Сходу країни. Наші «кіборги» тримали аеропорт протягом 240 днів, однак змушені були його покинути. Аеропорт фактично знищений. Багато наших загинуло, багатьох наших окупанти взяли в полон.

500 закарпатців відмовилися йти до війська

Нова хвиля мобілізації розпочнеться в Україні 20 січня та стосуватиметься близько 50 тисяч українців. Ще 54 тисяч — за потребою. Друга і третя хвилі мобілізації цього року будуть проведені у випадку ускладнення ситуації в зоні конфлікту. Що стосується, Закарпаття, то заплановано мобілізувати три тисячі наших краян.

Політпрогноз на 2015-й: коаліція «на папері» і скасування євровіз

«2014-й рік став найскладнішим в історії незалежної України, залишивши більше запитань, ніж відповідей». Саме цей штамп чиновники та нардепи регулярно «постять» у соцмережах, вдаючи аналітичні таланти.

Новорічна Україна: На війні   як на війні

Бюджетна ніч підтвердила депутатську здібність штампувати закони наосліп. Недосконалі, як зізнався прем’єр, але за умов війни та кризи все ж нібито кращі, ніж ніякі. Зазначену процедуру експрес-продавлювання бюджету-2015 більшість політологів небезпідставно присвятила Міжнародному валютному фонду, без якого Україна, на жаль, уже не врятується. Отже, девіз «на війні як на війні» для частини парламенту послужив певним виправданням тієї нічної активності.    

Усе придбане незаконно стане явним

Від 2015 року чиновники не зможуть приховати інформацію про свої речові права на нерухоме майно.

Закарпатський губернатор підтвердив, що в області буде створений свій власний військовий підрозділ

У минулому номері ми повідомляли про те, що редакція «Трибуни» звинуватила губернатора Губаля в створенні автономного військового підрозділу під Балогу. Редакція навіть звернулася до керівництва держави дати оцінку таким діям голови Закарпатської ОДА. «Трибуна» повідомила про те, що військовий підрозділ буде формуватися із закарпатців, а місцеві ради повинні виділити засоби на утримання вояків.

Українцеві з зарплатою 4000 грн. треба працювати 3,5 млн. років, щоб мати стільки, скільки у Ахметов

Купка українських олігархів тримають в   своїх руках аж 22 % від усього валового продукту України.   Все це вони привласнили, прибравши до рук головним чином індустрію. Розуму у цих крадіїв не вистачило вкласти капітал в інтелектуальну власність, тому всього багатства доморощених українських олігархів вистачить, наприклад, щоб купити лише
19 % акцій компанії Facebook.

Про героїзм та ідеалізацію

Про це важко писати, однак писати треба. Подеколи ми ідеалізуємо тих, хто нібито захищає цілісність держави, воює на Сході, бунтує проти корумпованої влади тощо. Уже в період Майдану виникли перші сумніви щодо необхідності ідеалізації активістів-патріотів. Дехто так захоплювався патріотичною активністю, що викликав лише негатив у суспільстві.

Валютопадіння і перспективи

Цей тиждень став «чорним» для російського рубля — лише за понеділок національна валюта впала більш ніж на 8 %. За темпами девальвації рубль до 15 грудня поступався тільки гривні: з початку цього року російська валюта втратила в доларовому вираженні майже 40 % своєї вартості, українська — 46 %. Інші «слабкі» валюти ганський сядь і аргентинський песо, що йдуть слідом, знецінилися всього на чверть. Після обвалу понеділка сумарні втрати рубля з початку року становили майже 48 %, що вивело його в лідери світового падіння.

Журналісти знайшли   віллу Балоги в Кончі-Заспі

Один із українських телеканалів розшукував житло нардепів у санаторній зоні Києва Кончі-Заспі й віднайшов віллу завидівського зав­госпа Віктора Балоги. Вілла потягне не на один мільйон, тому виникає резонне питання: яким чином Балога будує вілли, катається на престижних іномарках, літає чартерами і при цьому декларує нещасні 100 тисяч на рік заробітку і відсутність дорогої нерухомості та транспорту?

На порозі банкрутства

Міжнародний валютний фонд вважає, що Україна перебуває на межі банкрутства, і для запобігання фінансового колапсу необхідно терміново додатково виділити 15 млрд. доларів. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Financial Times.

Вони спробують   витягнути країну з руїн

Серед міністрів у новому уряді буде лише один закарпатець.

У Росії   шухер

Російський президент Путін у четвер звертався зі щорічним посланням до Федеральних зборів. Щоб усе було гарно та оптимістично, влада навіть наказала Центробанку вкинути на ринок достатню кількість доларів, аби призупинити падіння рубля.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат