Газета » ПОЛІТИКА

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-28') and ((cat_id = '4')or('0' >= '4')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(4 = '13')) order by id desc LIMIT 380, 20

Кому ми потрібні?

Коли ми вирішили будувати в Україні демократичне суспільство європейського типу, то розуміли, що совок побороти буде важко. А тим паче, якщо за збереженням совка стоїть найбільш мілітаризована та агресивна країна світу — Росія. Саме тому ми сподівалися, що той таки демократичний світ із його правилами та устоями простягне нам руку допомоги і вирве з лап агресора.

Війна і гроші

Дві головні теми на слуху: можливість повномасштабної війни з Росією і наскільки глибоко впаде гривня.

Хто протиратиме штани в парламенті

ЦВК завершила підрахунки і визначила остаточно склад нового парламенту.

Україна втратила Донбас. Порошенка звинувачують у державній зраді

На Донбасі терористи провели свої вибори. Обрано керівництво республік і парламентарів. Росія терміново ввела на Донбас колони військової техніки, як на свою територію, бо керівники «Новоросії» повідомили, що приєднання їхньої республіки до Росії — це питання короткого часу.

Останні маневри клану Балог

Як повідомили ряд Інтернет-видань, клан Балог вирішив знайти новий політичний дах.

Країна обрала собі дармоїдів

Результати парламентських виборів виявилися дещо несподіваними.

Вибори по-закарпатськи:   ігнор і підкуп

Чи є специфіка виборів у Закарпатті? Політологи та різні громадські активісти із-за меж нашої області звинувачують закарпатців у тому, що вони несвідомі й продажні пристосуванці. Мовляв, у той час, як більшість українців голосує за рух України в напрямку демократії, то наші краяни або взагалі ігнорують вибори, або голосують за того, хто заплатить.

Після програшу на виборах тимчасовий мер зводить рахунки

В Ужгороді, за даними Ужгородського міськвиконкому, на позачергових виборах до Верховної Ради України проголосували 55 804 виборці з 94 040, що становить 59, 3 %.

На фінішній прямій

Кампанія завершилася, у неділю вибори. Агітаційний шлях був коротким, тому й занадто концентрованим. Опозиція лаяла владу, а влада просто обіцяла золоті гори.

Де МИ — Україна, і куди нам йти

Рік 1991-й. Україна — друга армія світу, третя ядерна держава, потенціал економіки : 15—17-те місце. Найвищий рівень освіти в Європі (там більший наголос на середню спеціальну). Що маємо наразі, після 23 років Незалежності. Останнє місце в Європі щодо рівня доходів громадян, 134-те місце в світі стосовно економічного розвитку і… перше місце з корупції.

Повернути вкрадені гроші

Більшість кандидатів у депутати на цих виборах лише обіцяють манну небесну, але майже ніхто не каже, де її взяти. Бо більшість кандидатів йдуть на хвилі революційного піднесення, а якщо копнути глибше, то мало хто з них взагалі розбирається в економіці чи політиці.

Ужгородський округ.   Щоб не помилитися

Політичний експерт Федір Земан аналізує кандидатів по округу № 68.

Чи спить спокійно   Ковач?

Відомі українські журналісти згадують ті дні, коли нардепи приймали у Верховній Раді диктаторські закони. Як відомо, серед тих, хто протизаконно руками голосував за ці фашистські закони, були і закарпатці Василь Ковач та Михайло Ланьо, які знову балотуються в Раду.

Де гроші?

Всі ми стали свідками масованої інформаційної атаки з боку різних партій та кандидатів. Вибори на носі, тому про нас згадали. Я так званий звичайний ужгородець. Такий, якого кандидати в депутати чи політологи називають електорат.

30 кроків до порятунку України

Сергій Ратушняк про те, що потрібно зробити, щоб врятувати Україну.

Утилізація політичних відходів

На цих виборах до парламенту йде купа різного політичного лайна, яке вже давно потрібно було утилізувати. Це лайно засмічує міста і села Закарпаття білбордами, газетками та листівками, намагаючись обдурити виборців, хоча й так усім ясно — ти вже сидів у парламенті, ти голосував за диктаторські закони, ти зі своїми братами вже протирав штани в найвищому законодавчому органі країни і користі від тебе нуль.

127 «голосувальників   за диктатуру» знову йдуть в Раду

127 народних депутатів, які 16 січня підтримали «закони про диктатуру», знову балотуються в Раду. Про це йдеться в результатах аналізу руху «Чесно».

Хто і де в депутати йде

Цього вівторка завершився прийом документів від кандидатів у народні депутати, які висунулися за мажоритарною системою.   В цілому для участі у виборах у мажоритарних округах зареєстровано 3 тис. 468 кандидатів, у тому числі 2 тис. 87 самовисуванців і 1 тис. 381 — висунутих партіями.

Закарпатських міліціонерів дуже поважають на Сході й називають окремим батальйоном «Закарпаття»

Цілком несподівано кореспондент газети «РІО» Шандор Роман, який здебільшого писав спортивні новини та робив фоторепортажі зі змагань і чемпіонатів, виявив бажання поїхати в зону АТО і зробити звідти репортаж. Переговорювати його ми не стали, бо Шандор переконував, що поїхати в зону АТО він хоче і задля певного переосмислення життя, і для того, щоб з’ясувати, що ж там відбувається насправді.

Без совісті й честі

Як Балоги «роблять вибори».

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат