Чому українці   вбивають українців

04.09.2015 15:30 ПОЛІТИКА

Верховна Рада винесла на голосування проект про зміни до Конституції щодо децентралізації влади. Для декого це просто супершанс, щоб попіаритися напередодні чергових виборів. Для декого можливість торгів. А хтось вирішив вчинити провокацію із кров’ю.


Примітивні пустослови на кшталт Ляшка, Коломойського та Тягнибока прийшли на акцію під Верховною Радою зі своїми партійними прапорами. Бо якщо вже протестувати, то нехай народ побачить, хто саме є «таким великим захисником України». Заодно найбільш радикальні відморозки прийшли з палицями, димовими та шумовими пакетами, ну й особливий цинік притягнув бойову гранату.

В результаті проект прийняли. Навіть попри те, що три проекти Кремля: фракції популіста Ляшка, не меншої популістки Юлії Тимошенко та прихованих путінців Садового «Самопоміч», вирішили не голосувати за прийняття змін, вони в парламенті пройшли завдяки голосам порошенківців, «фронтовиків» Яценюка, Опозиційного блоку та інших відщепенців.

Якщо проаналізувати проект змін до Конституції, то там явно видно, що за цим проектом стирчать вуха Путіна.

Ще 19 червня, виступаючи під час Петербурзького економічного форуму, президент Росії карлик Путін сказав: «Ми вважаємо, що для врегулювання потрібно, як я сказав, виконати Мінські угоди. І тут ключовий момент, безумовно, це елементи політичного врегулювання. Вони складаються з кількох складників:

Перше — це конституційна реформа, і в Мінських угодах так про це й написано: з наданням автономії або, як вони кажуть, про децентралізацію влади, нехай шляхом децентралізації. Зрозуміло, що це таке, наші європейські партнери, французи та німці, розшифрували, нас це цілком влаштовує, оскільки влаштовує і представників Донбасу. Це перше.

Друге, що потрібно зробити, потрібно поширити ухвалений раніше закон про особливий статус цих територій — Луганська і Донецька, невизнаних республік, застосовувати його, почати застосовувати цей закон».

У даному контексті Путін згадує про Закон України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» від 16 вересня 2014 року.

Стаття 3 цього Закону говорить: Держава гарантує відповідно до закону недопущення кримінального переслідування, притягнення до кримінальної, адміністративної відповідальності та покарання осіб — учасників подій на території Донецької, Луганської областей.

Стаття 4: Держава гарантує відповідно до Закону України «Про засади державної мовної політики» право мовного самовизначення кожного жителя в окремих районах Донецької та Луганської областей щодо мови, яку вважає рідною, вибору мови спілкування, вільного користування російською та будь-якою іншою мовою у суспільному та приватному житті, вивчення і підтримки російської та будь-якої іншої мови, їх вільний розвиток і рівноправність.

Стаття 7 передбачає, що: Держава надає підтримку со­ціально-економічному розвит­ку окремих районів Донецької та Луганської областей. Державна підтримка полягає у запровадженні законом відмінного від загального економічного режиму здійснення господарської та інвестиційної діяльності, спрямованого на відновлення об’єктів промисловості, транспортної та соціальної інфраструктури, житлового фонду, переорієнтацію промислового потенціалу, створення нових робочих місць, залучення інвестицій і кредитів для відновлення та розвитку об’єктів, розташованих в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Стаття 9 дозволяє підконтрольним терористам владам створювати органи «правопорядку»: В окремих районах Донецької та Луганської областей рішенням міських, селищних, сільських рад створюються загони народної міліції, на які покладається реалізація завдання з охорони громадського порядку в населених пунктах цих районів.

Таким чином, після прийняття змін у Конституцію, лугандонських терористів амністують, із цих територій українську мову витіснять повністю російською, відбудовувати зруйновані терористами території доведеться нам із вами і при цьому всі правоохоронні органи будуть формуватися самими терористами.

* * *

Сергій Ратушняк: «Особливий статус, своя мова, свої менти, свої стосунки з Росією... Власне, навіть менше за це просили ще до першого вбитого. Це називалося «почути Донбас». Так навіщо було АТО, 30 000 життів і руйнації на 30 років уперед?

Ті, хто проголосували (за зміни до Конституції), списали вбитих і мільйони зруйнованих доль. Як собак безпритульних…

Насправді Україні, щоб не втопитися в крові братовбивства і розшматування, потрібні: ДЕОЛІГАРХІЗАЦІЯ, ДЕСІОНІЗМІЗАЦІЯ і зміни в бюджетному кодексі щодо децентралізації коштів, які всмоктуються ненажерливим Києвом, що вирощує олігархів замість будувати державу. Сьогодні на місцях залишається близько 30 % коштів, а треба залишити 70—80 % (приклад Данії). Для цього треба внести відповідні зміни до податкового і бюджетного кодексів.

Помаранчева зграя, яка в результаті заколоту і на крові патріотів пролізла до влади, спочатку без жодного пострілу віддала Крим, а зараз продовжує віддавати Україну по шматках. А щоб страшити і відволікати суспільство від обговорення цієї теми, кидають гранати в натовп і влаштовують Мукачево».

Чия граната

На жаль, прийняття змін до Конституції не пройшло одним лише мордобоєм. Гранати таки вкинули. Загинули троє бійців Нацгвардії і понад 130 поранено. Головний міліціонер Аваков відразу ж назвав винних — партійці від «Свободи». «Свободівця» Гуменюка, якого підозрюють у тому, що це він кинув гранату, вже арештовано.

Лідер «Свободи» Тягнибок кричить із піною коло рота, що влада намагається скомпрометувати «Свободу». Хоча сам Тягнибок зі своєю «Свободою» нічим не кращий від нинішньої влади. Однакові циніки. Якщо Тягнибок не міг конт­ролювати своїх відморозків, то для чого було тягнути їх під Раду? Для чого було вести армію дебілів із партійними прапорами? Реклами не вистачало?

Зараз кажуть, що провокацію з гранатою могли вчинити і росіяни. Все може бути. Потрібне розслідування, але хто його проведе? І як вивести на чисту воду і керівництво держави, і правоохоронців, і провокаторів Ляшка і Тягнибока?

Всі заплямовані. Влада тим, що не пояснила народові, що вона приймає і чому. Правоохоронці тим, що не зуміли провести всі необхідні превентивні дії для захисту людей. Про Ляшка і Тягнибока і говорити не хочеться. Ці використали ситуацію, щоб стати героями перед виборами. Ляшко той взагалі вирішив, що його фракція Радикальної партії вийде з коаліції і підуть у відставку члени уряду, які були за квотою Радикальної партії. Клоуни. Ну пішов у відставку міністр екології від Ляшка Вощевський, так це для країни добре, а не кара.

Дивно, що народ наш досі ведеться на популістів на кшталт Ляшка і Тягнибока. Ті вміють локшину вішати. В принципі, як і президент з главою уряду.

* * *

Сергій Ратушняк: «Вершина фарисейства. Порошенко, котрий жодного злочину не довів до суду, пафосно закликає до найшвидшого і прозорого (ну все як «завжди») розслідування теракту 31 серпня під ВРУ. А його молодший дружок із Вінниччини — Гройсман, що всю дорогу плює на регламент і просто не знає його, — закликав ВРУ до якоїсь нової якості парламентаризму і ДОТРИМАННЯ регламенту.

Злодюга — міністр екології, що за квотою Радикальної партії, пішов у відставку задля дотримання регламентних квот. І це заявляє покидьок, на якому проби ніде ставити і в активі діяння на половину кримінального кодексу.

Ось таку мерзоту, шановні співвітчизники, ви обираєте до влади. Як голосуємо, так і живемо!».

* * *

Трусить країною. А до виборів ще два місяці. А потім олігархи влаштують нам позачергові парламентські вибори. І знову буде литися лайно. А як це все витримає країна?

Коментарі :


05.09.2015 16:09 мент

собака бывает кусачей от жизни такой вот собачей вот до чего довели украинский народ ваши долбаные майданы и горлопаны на них ничего не умеют делать только красть и болтать на майданах и вся эта свобода батькивщина усякие блоки и их лидеры знают только одно воровать,воровать дорвавшись до корыта   дать регионам федерализацию они боятся ибо все они понимают,что субьекты федерации будут сами формировать свои бюджеты отдавая часть   в федеральный бюджет,а оттуда уже не украдеш ибо там быстро спросят почему армию кормят,одевают,вооружают какето волонтеры,почему в этой украинской армии так много агентов и не только фсб росии,почему маскаль тот,что вечно губернатор встает грудью против контрабанды,и почему это у нас такие веселые суды судят по принцыпу как кому-то надо,вобщем порошенко и его компашка прекрасно понимают,что лазить в бюджет так запросто уже не получьтся вот и придумали децентрализацию,децентрализованные не будут и не посмеют спрашивать с президентов почему они так плохо живут эти 20-30-даже 40 процентов вопроса не решат ибо большинство областей в украине глубоко дотационные вот ибудут снова бегать их представители в киев за деньгами ,а сдесь эведеный бюджет,из которго можна брать и брать при э том не обижая себя родимого какие контролеры просящие,а если наглеть и зарыватся   станут так мы их быстро перфектами слово-то какое нашли сепаратюгами объявим и в отставку с помощью каолиции отправим вот и становится народ таким вот кусачим от жизни такой вот собачей


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат